Reklama

Reklama

Romantická pohádka vypráví o princezně (P. Tenorová), která vyrůstala bez matky. Její otec (S. Rašilov), vlídný a spravedlivý král, dceru nadevše miluje, ale chce ji za každou cenu provdat. V den jejích dvacátých narozenin uspořádá na zámku velký ples. Na něm se o princeznu uchází řada princů, ale ten, pro kterého se princezna sama rozhodne, se jejímu otci z nepochopitelných důvodů nezamlouvá. A nikdo vlastně neví proč. Pak vyjde najevo, že za vším stojí dávná kletba vládkyně Říše čarodějnic a Sněžný drak. Princezna Laura se tak musí se svým vyvoleným princem Janem (P. Lněnička) vydat na nebezpečnou cestu a překonat řadu překážek, aby nakonec zjistili, že nad zlem může zvítězit jen skutečná a pravá láska. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (302)

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

Oceňuji zejména prostředí, kostýmy a celkovou pohádkovou atmosféru. Motiv se statečnou princeznou a zbabělým princem není ani nový ani originální, ale této pohádce slušel. Vše zde tak nějak harmonicky zapadá do sebe a funguje. Ještě jeden poznatek - veškeré souboje mě ve filmech neskutečně nudí, ale poslední šermířský zápas, který se zde odehrál se mi opravdu líbíl a oceňuji na něm každý detail včetně přeseknutých perel, či lilií. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Škoda toho závěru, ten Myšička to měl tak pěkně vychytaný...hlavně to, jak na konci odmítne doprovodit princeznu k jejímu otci, to bylo až machiavellistické. Prostě si ji zasloužil víc než ten srábek. Hlavně měl možnost při závěrečném souboji propíchnout Lněničku a on ho kordem jen odstrčí. Stejně skočil z tý skály proto, že je sobec (on nemůže bez ní žít, takže zase jde jen o něj)...měl se rozplácnout na skále dole, to by byl závěr podle mého gusta. :-) ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Tak z vánočních pohádek roku 2013 rozhodně ta lepší. Sice i zde jsem našel zásadní chyby, které jsou patrné hlavně v hudbě a akčních scénách. Naopak ale zde již se postavy nechovali tak tupě jako v Duchu nad zlato. Tady byl znát určitě o něco lepší scénář, i když trochu na úkor kvalitnějších hereckých výkonů. Ty mi zde chyběli. Ovšem jako celek mě to opravdu potěšilo. Rozhodně upoutalo i mě jako staršího diváka. Chyby má, ale já jsem celkem spokojen. 70% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak Saša Rašilov se nám pomaloučku přehrává do rolí králů, ale jako král pro mě nebyl příliš přesvědčivý. Princ byl nemastný a neslaný a navíc působil mnohem starším dojmem. Pohádka měla poměrně slušné tempo, takže nehrozila nuda. Souboj draků mě docela překvapil, i když ta animace byla jako z nějaké počítačové hry. Ale zase to byla poměrně originální pohádka. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

No teda, zlatý štědrovečerní Duch. Tady se dějí zvraty během chvilky, že je zloun nějaký magik se dozvíme během toho, co zmizí jeho noshledové, dvě hlavní postavy mění názory během několika vět a minut... Bylo to jak nějaký výcuc z celého příběhu, kterému jaksi chyběl začátek, prostředek byl pokrácen a role zlouna div ne vypuštěna a konec vznikl během natáčení, když se zjistilo, že kvůli trikům už na nic jiného nezbudou peníze. A je to škoda, protože herci byli celkem dobří a použitelní. Nejlepší z filmu jsou tak dva závěreční draci. To je ale na pohádku o 90 minutách trochu málo. Ve stejně dlouhém Duchovi nad zlato bylo té pohádky podstatně více. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Píseň k závěrečným titulkům nazpíval Jiří Řehulka. (melica)
  • Petr Lněnička se kvůli natáčení musel naučit šermovat a jezdit na koni. (TuristikaJi)
  • Na mapě rádce Maxmiliána (Jiří Hájek) je nápis: „Regni Nostri Aurea,“ což v doslovném překladu znamená: „Zlato našeho království.“ (Nick321)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Juniorfest 2013 se blíží

Juniorfest 2013 se blíží

28.10.2013

Termín VI. ročníku mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež JUNIORFEST 2013 se neúprosně blíží. Horšovský Týn, Plzeň a Dobřany se stanou od 9. do 13. listopadu 2013 dějištěm tohoto stále… (více)

Reklama

Reklama