Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná jedné prosincové noci, kdy je v rodinném domku nalezena surovým způsobem zavražděná téměř celá rodina a jediným přeživším je patnáctiletý chlapec, který leží v nemocnici a bojuje o život. Detektivní inspektor Joona Linna uprostřed noci povolá známého odborníka na hypnózu psychiatra Erika Mariu Barka, aby chlapce zhypnotizoval a zjistil, co se oné noci v domě stalo. Erik však tento typ praxe už deset let neprovozuje a proto prosbu policie zprvu odmítne. Když se konečně nechá přesvědčit, události se záhy dají do pohybu a Erik je nucený čelit vlastní minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (193)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rozsypané manželství, bejvalého hypnotistu Erika v noci volá zřejmě nějaká ženská, ve sluchátku ale chlap...policajt. Erik neváhá a jde do prdele a manželka je z toho na prášky, zdali pak se zase někde nekurví. Před dvěma lety si s tím prožili svoje a ona mu doteď nevěří. Mimochodem Erik taky má moc rád prášky. No a v tu chvíli, kdy následně v nemocnici uvidí kluka v bezvědomí se rozjede vcelku příjemná detektivka, kterou, pravda, Seveřani umí daleko lépe. I když, ne nadarmo se říká, že není všechno zlato, co se třpytí. Každopádně uznávám, zase tak zlé to nebylo. Čekal jsem to daleko horší. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström umí točit filmy, které se mi líbí, ale když dostane scénář, který si o sobě hodně myslí, ale ve skutečnosti není tak tajemný ani tak napínavý, jakby si tvůrci přáli, ani on z toho nevykřeše nic skutečně pořádného. Severská detektivka není za každou cenu poklad, někdy je to prostě jen detektivka. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Rozumím tomu, že se Lasse chce jednou za čas vymanit ze škatulky tvůrce hladivých dramat plných rodinného stříbra a romantických slz, ale tady snad ani on sám nemohl věřit, že uspěje. Celé zasněžené vyšetřování zůstává i v rozhodujících zvratech smutně nijaké a těžce průměrné a už vůbec nic na tom nemění zapomenutelná herecká sestava (s čestnou výjimkou zakaboněného Persbrandta). 50% ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Ne zrovna zábavnej thriller, který se snaží prezentovat něco, co US produkce udělala už mockrát a lépe, takže v případě typicky skandinávsko-chladného přístupu k věci, nemá moc šanci na úspěch. Navíc místy dost nesympatické obsazení a předvítalný děj tomu, také moc nepomáhají, takže jediné, co za něco opravdu stojí, je pár vostrých gore scén. Jinak bohužel velká nuda. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Hallstrom si odskočil nielen do svojej rodnej krajiny,ale aj do iného žánru a výsledok je dosť rozpačitý. Jeho réžia je tradične skvelá, no kým jeho predošlé filmy mali vždy silný príbeh, tu tomu tak nie je. Od thrilleru sa to ani príliš nečaká, no v spojitosti s typickým severským pomalým tempom dej neodsýpal tak, ako by mal. Korunu tomu dala katastrofálna záverečná štvrťhodina a správanie policajta, ktoré bolo úplne mimo. No ale keď sa točí podľa predlohy, asi sa nedá koniec len tak zmeniť. Priemer. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Švédský filmový institut vybral film jako švédského kandidáta na Oscara. (morgos)
  • Cca v čase 26:35 Magdalena (Eva Melander) říká, že nenašli jinou DNA než rodiny. Jenomže Josef (Jonatan Bökman) byl adoptován (dozvídáme se později ve filmu), takže logicky musí mít jinou DNA. (PatrikP4)
  • Jedná se o filmové zpracování stejnojmeného románu švédského autora Larse Keplera. Jméno autora předlohy "Lars Kepler" je pouze pseudonym, pod kterým se skrývá manželská dvojce Alexandra Coelho Ahndorilová a Alexander Ahndoril. (DominikV)

Reklama

Reklama