Reklama

Reklama

Máša a medvěd

(seriál)
  • Rusko Maša i Medveď (více)

Série(5) / Epizody(117)

Medvěd, bývalý cirkusový artista, se usadí v lese a připravuje se na pohodový život plný ticha a klidu. Dokud se však neseznámí s nezbednou holčičkou jménem Máša, která zde žije se svým prasátkem, kozou a psem. Sledujte celou řadu zábavných příběhů o holčičce jménem Máša a jejím medvědím kamarádovi, bývalém cirkusovém artistovi. Máša je nezbedná tříletá uličnice, která žije na staré železniční stanici v lese. Zdá se, že předčasně vyspělé, divoké a nespoutané děvčátko, které se spřátelí s každým, koho potká, je jako magnet na problémy. Medvěd je laskavá otcovská postava, která se ze všech sil snaží své kamarádce pomáhat a chránit ji před úrazem. Sám se při tom však často nechtěně stává obětí jejích lumpáren. Ačkoli má medvěd rád svůj klid, stýská se mu po společných chvilkách s Mášou, když mu zrovna není nablízku. Společně s pochybnou partičkou přátelských zvířat, která si z lesa udělala svůj domov, Máša a medvěd pobaví dospělé i děti a poučí diváky o kreativitě, oddanosti a skutečném přátelství. (HBO Europe)

(více)

Recenze (118)

RoCho 

všechny recenze uživatele

Je to určitě jedna z nejhezčích pohádek moderní doby, protože na většinu nových animáku se nedá koukat. Moje nejoblíbenější pohádky z dětství byli určitě Pat a Mat, Krtek, Silvester a Tweety a bylo jich určitě ještě více. Nyní má dvouletá dcera nejraději kouká na Mášu a já na to koukám s ní. Pohádka je za mě určitě nejhezčí v originálním ruském znění, česky dabing se moc nepovedl. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že je to snáď robené na objednávku Putinovho ústredného výboru, tak je to šovinisticky ruské (červené hviezdy a iné národné symboly, vzdialený príbuzný je čínska panda...), ale nedá sa nič robiť, práve preto je to neodolateľne zábavné. Každá epizóda výborná, zatiaľ to nemá slabú časť (hodnotím po 27 dieloch). Navyše tá animácia je na televízny seriál prvotriedna. Nič lepšie v tejto oblasti momentálne neexistuje. ()

Reklama

John8 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála současných pohádek na kterou se s bráškou rád podívám. Zajdu až tak daleko a nazvu Mášu novým Tomem a Jerrym protože všechno na nich do sebe prostě zapadá, je tu pocit mírného šílenství ze kterého vychází většina vtipů současně opěvují spoustu tradičních ruských folklórních i jiných zvyklostí a detailů, ale zároveň to není jen kopie něčeho jiného. 5* a byl bych hrdý kdyby se i nám čechům povedlo vytvořit něco podobně skvělého (co by nahradilo ožralou kozu) ()

Joski 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážne rozprávky o malom nezbednom dievčatku Máši a dobrosrdečne trpezlivom cirkusovom medveďovi Míšovi. Príbehy sa odohrávajú v lese a v dome medveďa. Každá časť prináša nové a veľmi vtipné situácie zo života hlavných postáv a zvierat v okolí. Hyperaktívna a energická Máša väčšinou vyrobí nemilé prekvapenia a všetko musí vždy či chce alebo nie, zachraňovať medveď Míša. Animácia je okrem úvodných titulkov vypracovaná do najmenších detailov v 3D modelácii. Veľké plus sú vydarené gagy a povahová charakteristika postáv. Pre deti sú v niektorých častiach doplnené piesne pre Mášu, ktorá je v tomto seriáli jediná hovoriaca postava. Seriál možno hodnotiť po výtvarnej i dejovej stránke ako veľmi vydarený a vrelo odporučiť celej rodine:-) 90% ()

MUNRO 

všechny recenze uživatele

Úžasná záležitost!V obsahu je psáno "seriál pro děti od 3-9 let",ale moje 22měsíční dcerka Mášu miluje už teď.A nedivím se jí.Jen upozorňuji,že hodnotím původní Ruskou verzi,která je volně dostupná na Youtube a je dokonalá..Já jen doufám,že si tuhle krásnou věc nevezme do parády Česká televize.To by mně ani nepřekvapilo,kdyby Mášu namluvila třeba Eliška Balzerová.. ()

Galerie (232)

Zajímavosti (15)

  • Medveď Míša je cirkusovým medveďom, ktorý si svoj dôchodok užíva v lese vo svojom domčeku. (Carol Pifková)
  • Seriál začala dabovat poloamatérská dabingová skupina Fénix ProDabing, která zajišťuje dabing titulům, které se patrně nikdy oficiálního dabingu nedočkají. Po prvním dílu však skončila, neboť tento seriál začala vysílat Česká televize s profesionálním dabingem. (VoxMortis)
  • Nápad na námet rozprávky prišiel režisérovi Olegovi Kuzovkovi počas dovolenky pri mori. Po pláži behalo hlučné a neposedné dievčatko, ktoré trápilo svojou neposednosťou svojich rodičov. Takto prišla na svet hlavná postava rozprávky. (Zdroj: mamastory.sk)

Reklama

Reklama