Reklama

Reklama

Komplikovaný případ vraždy vyvolá na americkém maloměstě nepokoje a zděšení. Ze zločinu jsou obviněni tři teenageři, kteří koketovali se satanismem. Soukromý detektiv Ron Lax se ale s touhle verzí nehodlá smířit a nabídne obviněným zadarmo svoje služby, aby pomohl zjistit pravdu... Píše se rok 1993 a jedno americké městečko sužuje tragédie. Tři rodiny přišly o své osmileté syny, kteří se nevrátili domů, a tak je zalarmována policie a začíná pátrání, které je po několika hodinách ukončeno. Tělíčka malých dětí jsou nalezena u nedaleké vody, kam je vrah pohodil jako odpadky. Policie má brzy podezřelé – tři mladíky, kteří poslouchají heavy metal a chodí černě oděni, a tak jsou považování za uctívače satana. Příběh vznikl na motivy skutečné události. Případ, který americká veřejnost nazývá West Memphis Three, ještě dnes klade řadu otázek, na něž nikdo nezná odpověď... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Faustka 

všechny recenze uživatele

O případu West Memphis Three jsem až doposud neslyšela. A tato poutavě vykreslená kauza mě utvrdila v tom, o čem jsem už dávno přesvědčená. Amerika je plná buranů a sektářských pomatenců a proto mě vůbec nepřekvapilo jak porota rozhodla. Zpečetila neblahý osud tří mladíků pouze na základě nevěrohodných svědectví, bez prokazatelných důkazů a to jen proto, že se odlišovali od tuctového průměru místních obyvatel. Námět i zpracování je zajímavé a film Ďáblův uzel určitě stojí za zhlédnutí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdyby byla nezáživnost sportovní disciplínou, mohl by Egoyan úspěšně reprezentovat Arménii, nebo Kanadu, protože případ West Memphis Three nefunguje ve vyšetřovací, soudní ani osobní rovině. Moc tomu nepomáhá ani slaboučký scénář, který je mimo chvíle, kdy se servírují doložená fakta, bezradný. Obsazení vedlejších rolí hvězdami nižší svítivosti je na nebývalé úrovni (Durand, Enos, Koteas, Greenwood, Rex Linn), ale zároveň mohu říct, že tak slabého Firtha jsem doposud neviděl (působil jak leklá anglická ryba na arkansaském suchu). Vedle třeba Prisoners od Villeneuva to připomíná televizní inscenaci, která (stejně jako spousta dalších filmů podle skutečné události) vydá ze sebe to nejlepší až při dovětku před závěrečnými titulky.. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Myslím, že zrovna tenhle příběh se dal zpracovat o dost lépe, ale na druhou stranu jsem měl po dlouhé době dobrý pocit z Reese Witherspoon, která mi většinou moc nebaví. Colin Firth je výborný jako vždy, ale tenhle film mohl být mnohem chladnější a ještě krutější. I přesto docela dobře ukazuje, jak je spravedlnost ne to, co má být, ale to, co někdo chce. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vtahující rekonstrukce vyšetřování vraždy tří chlapců a především následného soudního přelíčení se třemi mladistvými (aka West Memphis Three). V bohabojném městečku v Arkansasu se pachatelé rychle našli nejenom díky kontroverzní a lajdácké (?) práci policie, ale také kvůli jejich vykonstruovanému (?) styku s okultismem a vyznavačstvím ďábla ("Určitě existuje spojení mezi heavy metalem a satanismem!") Stejně jako jeden z mála racionálních hlasů patřící soukromému vyšetřovateli zaujímá snímek k jejich vině či nevině jednoznačný postoj, neponechávajíc prostor pro pochyby či interpretace. Ale skutečnou pravdu se asi nedozvíme a mimoto se současné mínění (a dění) opravdu přiklání k nespravedlnosti procesu. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

I přes několik nefungujících momentů snímek dokázal navodit mrazivou atmosféru a zaujali mne i herci, kteří v tomto filmu byli zase trochu jiní, než v jiných filmech. Reese a její přízvuk, Mireille jsem téměř nepoznal, to samé Kevina Duranda. Colin hraje svoji klasiku a potěší i Dane DeHaan v menší roli. Za mě spokojenost. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Mesto West Memphis, Arkansas, sa nachádza na rieke Mississippi na najrovnejšom teréne v krajine. Napriek tomu video ukazuje krajinu, najmä pozdĺž potoka, kde boli telá nájdené, ktoré sú oveľa strmšie a kopcovitejšie ako v meste West Memphis alebo v jeho blízkosti. (Arsenal83)
  • Vzhľadom na to, že film mal obmedzenú komerčnú hodnotu, distribútor sa rozhodol dať mu veľmi obmedzené vydanie, čo viedlo k finančnej katastrofe na zárobkoch. (Arsenal83)

Reklama

Reklama