Reklama

Reklama

La cara oculta

  • Kolumbie La cara oculta (více)
Trailer 1

Španělský dirigent Adrian pobývá pracovně v Bogotě, kde si pronajal spolu s přítelkyní Belén velký osamělý dům. Belén od něj kvůli jeho nevěře odejde, Adrian však rychle nachází náhradu v servírce Fabiene. Ta se k němu dokonce nastěhuje a záhy objeví, že se v domě ozývají podivné zvuky. Po Belén začne jako po zmizelé pátrat policie, brzy se však ukáže, že s jejím odchodem od Adriana to bylo trochu jinak. (lola3121)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (639)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Film mě nemálo zaskočil svou strukturou. Když odhlédnu od pointy, tak jsem čekal vyprávění souvislé, rozvinuté někam jiným směrem, nikoli rozdělené na tři úseky - pohled Adriana/Fabiene - pohled Belén - pohled všech/závěr, přičemž druhá část se téměř celá (bez úvodní vysvětlující pasáže) odehrává souběžně s první, jen z pohledu jiné postavy. Ono do sebe sice (téměř) všechno pěkně logicky zapadá (nacistická "vsuvka" i potěší), ale v mnoha případech jde už jen o čirou repetetivnost, která divákův zážitek už nikterak neobohatí. Nicméně za nápad a koneckonců i za provedení 4*. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NECHCI BÝT V TOMHLE DOMĚ SAMA. MYSLÍM, ŽE JE TU DUCH“..... /// Tyhlety Hispánky jsou fakt (celkem) sexy. Se nedivím, že maestro Adrian neví, kterou píchat dřív. Holky dělaj, že ho (tam) chtěj od rána do večera a taková Fabiana, už má u něj dokonce i kufry. Erotický chvilky ruší jen občasnej ,,lomoz“ v koupelně. Ale sračky na to, Adrian je dobrá partie, problémy s erekcí nemá a barák je to krásnej. Musím uznat (že je Fabiana kus? To už jsi říkal...), že zvolenej postup vyprávění je dokonalej. A přestože je zápletka celkem jednoduchá, je se na co koukat (hmm, Fabiana, já vím...). Škoda, že není pointa víc napínavá či překvapivá. A nedivím se, že příběh o tom, že ženský jsou kurvy zkurvený –(říkali ve filmu, ale třeba se to týká jen těch, co chtěj píchat dirigenta)- zhybnotizoval tolik čumilů. Já Fabianě odolal a tak dávám ,,jen“ 3a½!. Mě už totiž jen tak nějaká paní nepřekvapí. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem architekt a makám na plánech příbytku s pracovním názvem ,,Voyerův sen“ . 2.) Ještě furt věřím, že žena je dokonalá bytost (já vím, už to tady bylo, ale taková Fabiana...). 3.) Thx za titule ,,toprharley“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * P.S: nevím jak vy, ale já bych rozhodně uposlechl všechny výkřiky do tmy a na trailer se vysral! ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Trailer bezpečně nalákal. Jen škoda, že nalákal právě tím, co je ve filmu samotném odhaleno až kolem poloviny jako "hlavní překvápko". Mám tedy z filmu zkreslený dojem, neboť jsem ho neviděl tak, jak bych ho vidět měl. Přesto mě při sledování La cara oculta bavila a určitě můžu říct, že jsem s filmem spokojený. Pěkně vymyšleno. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Kvalitný španielsky thriller o mladom dirigentovi, ktorému jedného dňa náhle zmizne priateľka. V presvedčení, že od neho odišla si časom nájde novú známosť, ktorá si však počas pobytu v jeho sídle začne všímať podozrivé veci... Film má od začiatku príjemné, voľné tempo, zoznamuje diváka so sympatickými postavami a okolitým prostredím, na ktorom sa nenápadne rozprestiera záhada zmiznutej dirigentovej ex-priateľky. V polovici stopáže ale nečakane priklincuje do sedačky nápaditým a nepredvídateľným zvratom (!nepozerať trailery, nečítať obsahy!), ktorým však zároveň už dosiahne predčasný filmový vrchol. Od tejto chvíle následne ponúkne pohľad na príbeh z tzv. druhej strany, kedy je divákovi krok po kroku všetko objasnené, čo je síce fajn z hľadiska komplexnosti príbehu, no na druhej strane to už nenecháva priestor predstavivosti ani ďalšiemu rozvoju potenciálu, keďže pomaly prichádza samotné finále, ktoré je však po tomto už predvídateľné. To sú ale asi jediné rozpory, ktoré by som filmu mohol vytknúť. Ináč je všetko ako má byť; kvalitní herci, zručné spracovanie, štýlová audiovizuálna stránka a výborná, znepokojivá atmosféra s niekoľkými hororovými elementmi vytvárajú znamenitú žánrovú pochutinu, akých nie je nikdy dosť. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený mierne mysteriózne ladený thriller. Má celkom dobrý príbeh o úspešnom dirigentovi, ktorého opustí priateľka a tak si rýchlo nájde náhradu, peknú čašníčku, ktorá sa do neho zamiluje a rovno aj k nemu nasťahuje. Lenže v dome sa deje niečo podivné a tak si ona začne uvedomovať, že musí zistiť, čo sa v skutočnosti stalo s jeho bývalou priateľkou. So spracovaním som veľmi spokojný, spočiatku to vyzerá, ako klasický predstaviteľ tohto žánru, ktorý tu už bol mnohokrát, síce to prakticky celú prvú polovicu pôsobí až príliš civilne, film sa venuje obzvlášť hlavnej dvojici a len občas sa objaví aj niečo aspoň trochu tajomné, ale nenudil som sa ani tu, za čo môže asi hlavne veľmi príjemná postava čašníčky. Ale v polovici film získa skvelý zvrat, ktorý všetky predchádzajúce udalosti ukáže v úplne inom pohľade, čo mám veľmi rád a toto ma veľmi bavilo. Získala si ma hlavne skvelá scéna komunikácie. Ale spokojný som aj so záverom, síce sa časom dal očakávať, ale presne niečo takéto som aj chcel. O hororových scénach sa až tak moc hovoriť nedá, ani ich tu moc nie je, ale aj tých pár ma bavilo, hlavne scéna vo vani a film má občas aj celkom slušnú atmosféru. Herecké obsadenie sa mi páči, krásna Martina García, ktorá tento film veľmi spríjemnila, sympatická postava dirigenta, aj keď som polovicu filmu nevedel, čo si mám o ňom myslieť, ale bavilo ma aj tých pár zvyšných postáv. Réžia a technická stránka sú vydarené, Španielom tento žáner v poslednej dobe ide veľmi dobre a to vidno aj v tomto prípade. O tomto filme som vopred prakticky nič nevedel, ale žáner, krajina pôvodu a dobré hodnotenie ma jasne presvedčilo, že sa to oplatí a urobil som dobre, aspoň som si mohol užiť skvelý zvrat v strede filmu a bavil som sa nadmieru dobre. 78% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Alterntívnymi názvami filmu sú aj Bunker či Inside. (MikaelSVK)
  • Filmové jméno hlavní hrdinky Belén (Clara Lago) v překladu ze španělštiny znamená "betlém", případně lze jméno v návaznosti na filmovou skutečnost přeložit jako "šlamastyka" či "potíž". (herr_carter)
  • Svastika na nacistické uniformě ve skříni je převrácená. (BlackJoanna)

Reklama

Reklama