Reklama

Reklama

Muž taiči

  • USA Man of Tai Chi (více)
Trailer

Svou režijní prvotinu, Muž taiči, umístil režisér Keanu Reeves do kulis moderního Pekingu. Film, ve kterém Reeves vytvořil i jednu z hlavních rolí, vypráví o duchovní cestě mladého zápasníka (Tiger Chen), jehož jedinečné schopnosti ho zavádí do prostředí velmi lukrativních nelegálních zápasů. V soubojích, které jsou stále ostřejší, půjde o holý život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (262)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Neriešte dej, neriešte réžiu ale užívajte si skvelé súboje, ktoré rozhodne nie sú dávkované skromne. Celý film je vlastne jeden súboj, či už duševný, alebo ten fyzický. Reeves ako režisérsky debut si zvolil bojový film. Úprimne, mohlo to dopadnúť horšie. Kamera a strih v súbojoch sú priehľadné, takže si ich fakt pekne vypapáte. Prezentujú sa nám viaceré štýly, Tiger pozdvihne Tai Chi na vyššiu úroveň. Jeho súboj s majstrom za doprovodu skvelej hudby je jedno z vyvrcholení filmu. ďalšia potešujúca vec sú tie autá čo sa tam objavujú. Síce nakrátko, ale predsa. Reeves ako hajzlík bol celkom uveriteľný. Chýbala mi možno trochu motivácia jeho konania a celkovo na vedľajšie postavy sa absolútne nebral ohľad, čo sa týka nejakého vývinu alebo charakterovky. Tiger si prerodom prešiel a to bolo hlavné. Ako som na začiatku povedal, scenár, dej a lokácie sú jednoduché, dialógy tiež vodu nezamútia, ale postrehol som asi dve fakt zaujímavé myšlienky, čo je fajn. Škoda nevyužitého súboja Tiger - Uwais, ale na druhej strane skvelá scéna pri súboji dvaja na jedného. Ten stretoskop je top ! Koncový súboj, ktorý každý očakával nebol zlý, ale Reeves mi prišiel tak trochu mimo formu. Na krátke súboje s rukami bol fajn, ale tie nohy a koordinácia kopov už nebola to čo bývala. Viem si kľudne predstaviť dvojku. Taký súboj proti Jaa alebo finálovka proti Adkinsovi by bolo pohladenie na duši. Objaktívne by to bolo menej, ale keďže som MMA fanúšik, nadhodnotím a držím Tigrovi pálce v ďalšej kariere. 4 z 5 ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Muž taiči je opravdu bojový film, samé bitky, samé čínské hekání... K tomu ale i poněkud amatérské scifi, se stejně tak propracovanými zvláštními efekty - zřejmě pro zpestření. Zároveň je to taková stupidní směsice Tekkena a Matrixu, až to bolí. Nedokážu si moc představit diváka, kterému by se scénář líbil, nebo dokonce, kterého by film nějak zvláště bavil. Ale jako poslední záchrana před nudnou chvílí, proč ne. Třeba se alespoň přiučíte nějakým hmatům a chvatům. Mimochodem, čínské titulky jsem u jiných filmů taky ještě neviděl. ;)) 40% ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela fajn ozvěna osmdesátkových arénovek, která v úvodních 30 minutách dovede i celkem slušně strhnout vymazlenými souboji. Jenže kolem půlky se začne děj tříštit víc než kosti, Keanu začne být extrémně k smíchu, což vygraduje k léty profajtovaným obratům a finále, které nejenže film nevygraduje, ale vyloženě degraduje směrem k posmutnělému "hmmm". Komu nevoní osmdesátkové ozvěny a při vandammovských roznožkách už nemívá příjemné mrazení v zátylku, může jít pohodlně níž. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Většina akčních filmů má postupně zvyšující kvalitu soubojů, která končí ultimátním boss fightem. Nechápu, jak to Keanu Reeves dokázal, ale tady to je přesně obráceně. Skutečného taichi je v tomto filmu pomálu, ale občas vykoukne nějaké to přilepení, stržení, páka či hození. (starý taichi mistr je velmi dobrý, jeho způsob boje asi je opravdové taichi, z filmového pohledu). Věčná škoda trapných drátů. Asi od poloviny filmu už jsem to nevydržel a smál se naivitě a blbosti scénáře a dorazila to komunistická idylka na konci. Má tohle Reeves zapotřebí? Rychle to ukončím, abych nedal jako verbal dvě hvězdy. Protože mám taichi moc rád: 50 % ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Scénář je sice jednoduchý jako Verbežal, hlavní představitel je ještě jednoduší, zápletka banální herecké výkony velice mdlé a Reevesova režie roztěkaná a velice nérvózní, přesto ale chápu, o co Neovi šlo.Reeves si chtěl splnit dětský sen, musel ale do Číny, kde za misku rejže vydoloval z pár cvičených vopic tu nejultimátnější přehlídku bojového umění.Jako by mě bylo zase 6 a slintal jsem nad Questem od Van Damma.Reeves si mile hraje s myšlenkou změnit hodného vopičáčka na zabíjecí mašinku, něco jako Darth Sidius mladého Skywalkera a vůbec Reeves roztomile krade snad všechny filmová klišé a cpe si je k sobě do filmu, no a vám buď zbývá, jestli z toho budete zhnuseni, nebo se tím budete prostě bavit.Na jednu stránku mě spousta věcí ve filmu neskutečně srala, na druhou sem dlouho neviděl Keanua tak roztomile přehrávat a vidět ho v ultimátní roli absolutního sociopata, co bojuje skoro stejně dobře jako Neo.Film je to neuvěřitelně rozporuplný, ale jako milovník bojových béček mu jednu přidám k dobru, jako filmový fanoušek a odpůrce scénáristických debilit bych místy musel klesnout k bodu mrazu.Budiž to mému oblíbenci odpuštěno, hlavně za finální souboj, Reeves je prostě monstrum.Jen škoda, že ten Tajgr má charisma jako vykastrovanej kocour Segrestorovi babičky.57%. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (9)

  • Chen Lin-Hu (Tiger Chen Hu) měl po boji se svým mistrem následující den na prsou hematom, ale při večerním zápase se žoldákem už žádný neměl. (SniperG1)
  • Iko Uwais, mistr indonéského bojového umění pencak silat, se arénou sotva mihne, takže jeho jméno na plakátech k filmu je na hraně podvodu. (Terva)
  • Predstaviteľ hlavného hrdinu Tiger Chen Hu sa pozná s Keanu Reevesom (Donaka Mark) z natáčania filmov Matrix Reloaded (2003) a Matrix Revolution (2003), kde robil kaskadéra bojových scén a trénoval Reevesa v Kung fu. (ywo666)

Související novinky

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

17.09.2013

Nějak se mu ten comeback nedaří. Jeho režijní debut Man of Tai Chi moc slávy ani peněz nepobral a obludně předražená samurajská fantasy 47 Ronin (rozpočet údajně přesáhl 200 milionů dolarů) vypadá na… (více)

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

Keanu Reeves jako zlý kungfista

Keanu Reeves jako zlý kungfista

17.12.2011

O projektu Man Of Tai Chi jste už u nás četli. Keanu Reeves si pro svůj režijní debut vybral klasické téma: příběh o mladíkovi, kterého jeho bojové schopnosti přivedou do světa „úžasných možností a… (více)

Reklama

Reklama