Reklama

Reklama

Antiviral

  • USA Antiviral (více)
Trailer

Obsahy(1)

Satira na současnou společnost a její posedlost slávou sleduje Syda Marche (Caleb Landry Jones), který pracuje jako pašerák nemocí pro lékařskou kliniku zprostředkovávající posedlým fanouškům patogenní viry a bakterie svých glorifikovaných celebrit. Když je Syd nakažen neznámou formou nemoci, na kterou později umírá jedna z populárních hvězd Hannah Geist (Sarah Gadon), mění se jeho tělo v časovanou bombu, jejíž tikot musí Syd zastavit, než ho dožene nevyhnutelná smrt. (Brousitch)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Hoyt 

všechny recenze uživatele

V první řadě je hrozně těžké ohodnotit tento snímek ale spíše zůstanu u toho průměru i když to vůbec nezačalo špatně. Hned první záběr mě velice nadchnul a já si říkal, že budu sledovat něco nadprůměrného. Úchylný scénář je sice originální a obsahuje mnoho zajímavých nápadů ale na můj vkus je až moc překombinovaný a chvílemi i zmatený. Sarah Gadon mi připadalo, že ve filmu sloužila spíše jako takový vizuál ale s tím jsem byl víc než spokojen a pěkně se na ní koukalo. Caleb Landry Jones předvedl určitě přesvědčivý výkon ale já bych si na místě jeho postavy představil o trochu staršího herce. Film není dokonalý ale na to, že to byl Cronenbergův první celovečerní film špatný také ne a jsem velmi zvědavý co bude následovat dál. Hodnocení zde budu asi často měnit. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Perverzní téma a trocha psychologie. 1) Mimořádně nechutný námět je zpracován stylově, ale bohužel také dosti nepřehledně a nudně. 2) 32letý Brandon Cronenberg ve svém celovečerním režisérském a scénáristickém debutu dokazuje, že jablko nepadá daleko od stromu a inspirace jeho otcem, Davidem Cronenbergem, je patrná. 3) Zaujal mě 23letý Caleb Landry Jones (Hlavní postava Syd). Nejenže je to pěkný kluk, ale taky muzikant (kytara, bubny, harmonika) a zpěvák. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Do dnešního večera jsem si nikdy neuvědomila, jak vypadá kombinace bílé a červené barvy, očima Brandona Cronenberga fakt děsivě.. Caleb Landry Jones je zvláštní týpek a hlavní roli zvládl na výbornou, já mu to jeho bolestivé chrchlání krve uvěřila.. No a jako bizarní výsměch dnešní zvrácené společnosti to beru, u mě dobrý.. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nápad je to parání, originální a osobitý. Bylo mi celý film dost blivno což je v tomto případě známka úspěchu. Tempo mi sice vyhovovalo ale vzhledem k jednoduchosti(přesněji řečeno stručnosti)zápletky, je ta minutáž přecejenom kapku přepálená. Něják výrazně odvařený z toho sice nejsem ale těch 108min.nadčasové myšlenky jsem si užil. Brandon rozhodně zaujal, udělal dobrý dojem a těším se co mu(a odkud) vyhřezne příště. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Cronenberg junior vie vytvoriť uveriteľný fikčný svet so svojimi pravidlami tak, aby ste mu uverili a to aj s nižšími finančnými prostriedkami. V snahe šokovať ale akosi zabudol na to, že námet je až priveľmi didaktický v tom, čo chce kritizovať a pôsobí proste divne a účelovo. Perfektne by to fungovalo ako satira, ale Brandona humor nezaujíma ani v najmenšom a prináša dekpu najhrubšieho zrna. Rád by som si pozrel paródiu na Antiviral v Simpsonovcoch. Ale aby nevyzneli predchádzajúce riadky príliš kriticky, ako celok považujem Antiviral za relatívne úspešný a Cronenberg má budúcnosť. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • l Nápad na film vznikl v hlavě Brandona Cronenberga v době, kdy procházel těžkou formou chřipky a přemítal tak nad původem viru, který se do jeho těla musel dostat z těla jiného člověka, a v zásadě nad celou zvláštní formou intimity, která toto nakažení doprovází. (Brousitch)
  • V průběhu natáčení navrhli oba hlavní herci, aby se navzájem společně s režisérem nevídali a dodali celému snímku pocit odcizenosti. Až po skončení produkce se všichni tři blíže poznali. (Brousitch)

Reklama

Reklama