Reklama

Reklama

New York, 1974. Padesátiletý Chris (Clive Owen), byl právě propuštěn za dobré chování po mnohaletém vězení za vraždu. Venku na něj čeká jeho mladší bratr Frank (Billy Crudup), policista s perspektivní budoucností. Chris a Frank byli vždy odlišní, ale pokrevní vazby mezi nimi vždy fungovaly dokonale a pevně. Chris dostává šanci k návratu do běžného života. Frank ho ubytovává u sebe doma a nachází mu práci. Chris už ale není schopen žít „normální“ život. Opět se ocitá na šikmé plose zločinu a Frank ho vymazává ze svého života. To už je ale příliš pozdě, protože osudem obou bratrů je zůstat navždy spolu. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (125)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Priemerny retro americky film 80tych rokov. Policajt vs./with brat, ktory prave opustil brany vazenia. O tom ako sa vratit, ci nevratit na stare temne chodnicky, ako tazko sa moze clovek opat zaradit do spolocnosti, ci o tom, ake mate zabrany postupovat zakonnym sposobom proti blizkemu, ktory sa chova nezakonne. Celkovo tento styl starsich filmov nemusim. Vsetko sa tam toci len v drogach, rasovych problemoch, autach a slapkach. Kazdy chce po vzore "americkeho sna" prist k prachom prilis rychlo a nelegalne. Poctivec je za luzera. Mila celkom fajn, Owen i Cotillard mi nesedeli. Film ma nicim neprekvapil a nebavil som sa, preto podpriemer. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Aj keď ste veľký hajzel už od útleho detstva, môže sa vám stať, že keď stretnete tú pravú, prebudí sa niečo vo vás a vy hrdinsky budete brániť svojich súrodencov. Takto by sa dal zhrnúť tento film. Bráško kriminálnik, druhý fízel a sestrička domáca puťka, čo tam hrá tretie husle. Sedemdesiatky v USA neboli ľahké a tá atmoška z toho priam sála. Citiť to v exterieroch, dialógoch a konaní postáv. Ústredná dvojka to zahrala perfektne a ženské veľmi trefne sekundovali. Možno skrátiť o 20 minút a dať tomu lepší spád, inak fajn. 3 z 5 ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi dobře obsazené rodinné drama (pod pojmem kriminálka si představuju trošku něco jiného) se solidní "retro" atmosférou,které ze všeho nejvíc připomíná Kill The Irishman.Bohužel i díky přepálené stopáži z toho všeho nedokáže Canet vytěžit víc než jen lehce nadprůměrný kousek na jedno podívání a to je veliká škoda...60% ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Old school. Se silným pocitem, že to není film o sedmdesátkách jako spíš film ze sedmdesátek a tomu to všechno odpovídá, zcela záměrně. Podle mě velmi zdařile natočeno, pomalejší tempo nevadí, stále to není tak ubíjející jako některé filmy ze 70. let. Herecké výkony skvělé. Nezúčastněně, bez emocí. Zdařile old school. Vypravěčsky super, dějově žádná sláva, emoce žádné, vývoje postav sotva znatelné, pokud vůbec. Prostě sedmdesátky s tím filmově dobrým i špatným. 70% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25,5miliónaTržby USA $42,472Tržby Celosvetovo $2,480,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ slušne zvládnutá detektívka aj vďaka veľmi pestrému herecky bohatému obsadeniu /60%/ ()

Galerie (58)

Zajímavosti (6)

  • S hlavní mužskou rolí byl od začátku spojován Mark Wahlberg. Z důvodů pracovního vytížení roli odmítl. (Conspi)
  • Mila Kunis musela kvůli své roli narozdíl od většiny ostatních filmů naopak přibrat. (R´Hell)

Reklama

Reklama