Reklama

Reklama

Na hraně zítřka

  • USA Edge of Tomorrow (více)
Trailer 2

Příběh se odehrává v blízké budoucnosti. Mimikové, mimozemská rasa připomínající včelí kolonii, vytrvale útočí na Zemi, obracejí velká města v hromadu trosek a zanechávají za sebou miliony lidských obětí. Podplukovník Bill Cage (Tom Cruise), který nikdy nebyl v žádné bitvě, je bez cirátů degradován a s nulovým výcvikem a mizernou výzbrojí poslán splnit úkol, který není ničím jiným než sebevražednou misí. Během několika minut je zabit, předtím se mu však podaří zneškodnit Alphu. Ač se to zdá nemožné, procitne opět na začátku toho samého pekelného dne a je nucen znovu bojovat a zemřít... a tak stále dokola. Přímý fyzický kontakt s mimozemšťanem způsobil, že se dostal do časové smyčky a je tak odsouzen prožívat nelítostnou bitvu znovu a znovu. S každým dalším pokusem se však zvyšuje jeho odolnost a pohotovost a své rostoucí schopnosti dokáže v boji s Mimiky lépe využívat. Po jeho boku bojuje členka speciálních jednotek Rita Vrataski (Emily Blunt), která zlikvidovala víc Mimiků než kterýkoliv jiný bojovník na Zemi. Každá další bitva je pro Cagea a Ritu příležitostí najít způsob, jak mimozemské vetřelce porazit a Zemi zachránit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (2 333)

emma53 

všechny recenze uživatele

Musím hned do nějaké posilky, abych nabyla takových proporcí jako krásná Emily při některých záběrech. A umírat dennodenně nějakým příšerným způsobem je naprostá brnkačka, to není přece taky žádný problém. Ale to už je známý fakt, že kluci jako Tom, Colin, Daniel a pod. jsou nesmrtelný.Ne, teď vážně. Při tom jak se zvyšovalo tempo mého žehlení, jasně vyplývá fakt, že to byl napínák od začátku až do konce. Nejsem žádná velká fanynka sci-fi žánru a když už, tak jsem spokojená s takovými typy filmů jako je Her a nebo Moon. Tady jsem vplula do trochu tvrdších vod, ale oceňuji nápad a grády které trvalo po celou dobu nervydrásajícího boje s Mimiky. Mírná romantická linie Toma a Emily to tak akorát zjemnila, což mně naprosto vyhovovalo a ten puntík na konci byl přece roztomilej :-) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kvalitně zrealizovaný koncept známý z Na Hromnice o den více, Zdrojového kódu a asi každého epizodního sci-fi seriálu, který byl kdy natočen. Úvod, v němž je představen hlavní hrdina bez hrdinských vlastností, a následná válečná vřava při vylodění v Normandii nastavují laťku proklatě vysoko. A proklatě dlouho ji i drží, mírně Edge of Tomorrow totiž zaškobrtne až v závěru, v němž dosud relativně realistické bitky (v mezích, v nichž můžeme při popisu bitek lidí v mechanických exoskeletonech s obřími chapadlovitými mimozemšťany používat slovo "realistický") realističnost zcela opustí, takže se padá z obřích výšek takřka bez zranění a celý ten závěrečný souboj prostě proběhne až příliš hladce. Zvlášť s ohledem na to, jak je důležitý a že se hraje rovnou naostro. Celkově je ale film výborným akčním sci-fi blockbusterem druhu, který v kinech dlouho scházel. Akce spektakulární, chemie mezi Cruisem a Bluntovou funguje a i scénář má pár hezkých momentů. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Aneb jak z materialu na pul hodiny a stupidniho pribehu vykresat super akcni scifko. Co si budem povidat, nejakyho promakanyho deje tady skutecne moc neni a to ne jen proto, ze se celej film vicemene opakuje par scen, ale Liman z toho proste dokazal vytezit maximum, i kdyz clovek nejakou scenu vidi uz po x-ty, pokazdy je na ni neco zajimavyho, obcas to je kulervouci akce, obcas nejaka vtipna scenka. Ale nemuzu se ubranit dojmu, ze treba takovej Bay by tu akci natocil vic cool. Jinak triky skvely, herci v cele s Cruisem a Blunt taktez. Kdyby byl film o neco vic napinavej a nebejt lehce stupidniho konce, asi bych napalil plny hodnoceni, fakt jsem se bavil kralovsky, ale takhle jen lepsi 4*. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

v zasade mi na tom filme nic nevadilo, ale v porovnani s Godzillou a X-menmi nemozem ist vyssie. Pacilo sa mi to rozhodne menej a tak nejak po pol hodine som zacala pozerat na hodinky. tazko povedat, cim to bude, ze nezdielam vseobecny nazor, ale kazdopadne to nebolo nic, co by si zasluzilo moju pozornost, pripadne nejaky rozsiahlejsi komentar :) ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Poslední týden jsem kolem tohoto počinu váhavě kroužil jak moucha kolem hovna a nakonec mě oslavné blahozpěvy místních guru přesvědčily a donutily si stáhnout ruský kinorip. Alexei však evidentně neměl dobrý den, protože mu zavřeli oblíbený kiosk s vodkou v akci, čili chopil kameru do rukou nemotorného, léty ethanolem dopovaného obráběče kovů a výsledek taky tak vypadal. Objektiv byl většinu času zabořen v pomočeném klíně a hlas sexy starce s perfektně tvarovanou bradavicí na tváři šel slyšet pouze z dáli. Nakonec jsem se tedy překonal, odpustil si deset galonů ovocného vína Zámecká paní a zaplatil si za lístek v kině. Upřímně, zase tak fanaticky extrémně nadšen jsem z toho nebyl. Zasmál jsem se asi osmnáctkrát, z toho patnáctkrát jen proto, že tomu pánovi přede mnou se legračně leskla pleš. Pořádnou dávku humoru by v tom nenašel ani pošťák Ondra a vizuální efekty nejsou nic, co byste dneska neviděli v každé druhé reklamě na zubní pastu. Přesto to jako celek klapalo poměrně ladně a to bez hluchých míst, čili jsem musel ty čtyři piva, co jsem nemoudře zkonzumoval před projekcí, držet křečovitě v močáku po celou dobu stopáže. Tu pátou hvězdu dávám jen z úcty ke sračkám, kterým jsem bez ostychu napálil za čtyři. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (58)

  • Na filme začal Tom Cruise (Bill Cage) pracovať 20. júla 2012, necelý týždeň po dokončení snímky Nevedomí (2013). (misterz)
  • Přestože byla Emily Blunt (Rita Vrataski) při natáčení ve skvělé formě, ikonická cvičební poloha, v níž ji Cage (Tom Cruise) neustále nacházel, pro ní byla značně vyčerpávající a nedokázala v ní vydržet příliš dlouho. Pro některé delší záběry jí fixovala pomocná lana, posléze digitálně vymazaná. (honzii)
  • V čase 01:12 říká William Cage (Tom Cruise): „Potřebuji navíc tři zásobníky 5,56, osm granátů a extra baterii“. Vzhledem k tomu, že jeho útočná puška je předělaná FN SCAR-H ráže 7,62, jsou mu extra zásobníky k ničemu. (Jirka_Globus)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

27.06.2021

Prvním novým Star Wars filmem po skončení ságy o rodině Skywalkerů by se měl stát Star Wars: Rogue Squadron, který chystá režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman). O ději se zatím příliš neví, jen že… (více)

Na hraně zítřka 2 má nového scenáristu

Na hraně zítřka 2 má nového scenáristu

01.03.2019

Po nedávném oznámení plánu natočit hned dva nové díly do série Mission: Impossible současně to zdánlivě vypadalo, že veškeré ostatní rozdělané projekty Toma Cruise půjdou k ledu. Server Heat Vision… (více)

Reklama

Reklama