Reklama

Reklama

Můj vysvlečenej deník

  • angličtina My Naked Diary
Trailer 1
Česko, 2012, 102 min

Předloha:

Johana Rubínová (kniha)

Kamera:

Michael Gahut

Hudba:

Petr Wajsar

Hrají:

Veronika Khek Kubařová, Petra Špalková, Berenika Kohoutová, Sandra Černodrinská, Marika Šoposká, Šárka Krausová, Igor Bareš, Ondřej Mataj, Martin Šesták (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Romantická teenagerská komedie o první dívčí desiluzi a hledání skutečného obrazu blízkých, které změní hrdinčin pohled na život... Komedie s příchutí romantiky i hořkosti vznikla podle knižního bestselleru sedmnáctileté studentky Johany Rubínové. Johana (V. Kubařová) žije s otcem (I. Bareš) a nevlastní matkou (P. Špalková). Její vlastní maminka zemřela, když byla malá. Před dvěma lety zažila první velkou lásku, která ale skončila sebevražedným pokusem. Od té doby se Johana snaží milostným karambolům vyhýbat. Štěstí ale nemá – kluk (O. Mataj), do něhož se zamiluje, ji podvede s její nejlepší kamarádkou (B. Kohoutová). Johana se snaží vzpamatovat ze zklamání a zároveň pátrá v rodinné historii, aby se dozvěděla víc o smrti své matky. To, co zjistí, její život obrátí naruby. A Johana si musí připustit, že lidé, mezi nimiž dosud žila, jsou jiní, než si myslela… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (253)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Navzdory nepříznivému ohlasu lze označit Můj vysvlečenej deník za příjemnou předmaturitní komedii, jakou je vhodno aktualizovat každou dekádu, neb například story Děvčátka z roku 2002 už dnešní děcka považovala za příliš pasé. Ty historky kolem sympaticky rozjívené Johany sedí jak pověstný prdel na hrnec. Problémy této generace jsou trochu o něčem jiném, než ty předchozí, kulisy jsou rok od roku multimediálnější a celkově získává nový rozměr i ta historka z Dubaje. Překvapivě citlivě jsou realizované flashbacky z psychiatrické léčebny dospívajících a zejména je radost pohledět na příjemně holčičí výkon Veroniky Kubařové. Kubařová je zralá herečka znalá českého i světového repertoáru z divadla (zejména z Městských divadel pražských), zvyklá uhrát celé jeviště sama a je škoda, že podobně velké role nehraje ve filmu častěji. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokus o českou holčičí komedii příliš nevyšel. Vlastně scénáristicky nevyšel vůbec a režijně tak napůl. Kdo to držel na tom horším průměru, a to je teď poklona, jsou herečky v čele s Veronikou Kubařovou podporované Petrou Špalkovou. O budoucnost našeho filmu nemusíme mít příliš starostí, alespoň co se představitelek něžného pohlaví týče. Nejenže umějí hrát, ale i dobře vypadají. Jen se bojím, že je nebude mít kdo režírovat. 40% ()

Reklama

uiu 

všechny recenze uživatele

Přítel film pustil, protože si myslel, že se jedná o nějaké soft porno. Bohužel jsme byli svědky příběhu 15-leté puberťačky, kterou hraje nejméně o dekádu starší herečka, takže jí prostě neuvěříte ani na sekundu, že jí je 15. To samé s jejími spolužačkami, které vypadají tak na 25, ne na 15-17 let, takže hodně velký fail. Tato puberťačka žije se svým otcem a macechou. U otce si není jistá, že je opravdu její otec, protože má důkazy, že její matka měla poměr s nějakým afgáncem a macechu nesnáší, protože je to zároveň její učitelka angličtiny ve škole (hodiny angličtiny a výslovnost nás opravdu donutila k slzám smíchu, protože herečka hrající tuto učitelku asi sama angličtinu naposledy viděla na základní škole). Tato puberťačka se pokusila o sebevraždu, protože ji její přítel podvedl a neustále má flashbacky vracející ji do blázince, kde strávila nějaký čas nebo do vzpomínek na tohoto bývalého a do toho všeho si začne poměr s učitelem ve škole. Ani jsme to nedodívali, museli jsme to vypnout, protože to vážně bylo moc na naše psychické síly. Už asi 5 let jsem nedala filmu 1 hvězdu, takže to také hodně vypovídá. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Příběh je asi stejně "složitý" jako věta z oficiálního textu distributora: "Johana se totiž nečekaně zamiluje, začne pátrat po muži ze starých dopisů, který znal její mámu, když byla naživu a který by mohl být jejím biologickým otcem, a její deník, kde je úplně všechno, chtějí vydat jako knížku." Přemrštěná stopáž se dá díky Veronice Kubařové vydržet. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Pochybuji, že prázdnota filmu měla být odrazem prázdnoty života jeho hrdinek, které se jen opíjejí, konzumují lehké drogy a navazují povrchní sexuální vztahy, přesvědčeny zřejmě o jejich osudovosti. Co je fakt, psychická labilita a nevyrovnanost, které je (ale i chlapce) vedou po prvním větším milostném zklamání k pokusu o sebevraždu. Bod za macechu P. Špalkové, jedinou ženskou postavu filmu, která to má v hlavě srovnané. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Scéna ve fontáně byla natočena v obchodním domě za běžného provozu. (morgos)
  • Když Johana (Veronika Kubařová) na počítači otevírá e-mail od Mahmúda (Nisan Al Jazairi), jedná se o email od Googlu. Když jej však později tiskne v tiskárně, je to email od Seznamu. (klariss_)
  • David Skopal dostal rolu Havrlanta na základe kopy sprostých slov, ktoré vychrlil na konkurze. (Sufferer)

Reklama

Reklama