Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (227)

tron 

všechny recenze uživatele

70 %, mňa to bavilo, ale keby sa to volalo Terminátor 0: Zrod, bolo by to lepšie (fakt). Ak by bol raz teoreticky stvorený Skynet, urobila by to podľa mňa partia zažratých, pacifistických vedcov v špičkovo vybavenom odľahlom laboratóriu v lesoch a s pozitívnou víziou. Až potom by sa do toho vložila nejaká korporácia s gigantickým kapitálom spolu s armádou, pretvoriac program na bojový. Tento film pravdepodobne docení až budúcnosť a nakoniec beh s časom vyhrá, hoci nemôžem povedať, že by šlo o nejaké extra vizionárske, pokrokové, či nebodaj budúcnosť predpovedajúco veľdielo (hoci to posledné možno?). Mix Splice a Ex Machina. Pekná výprava, zaujímavý scenár a prekvapivo vynikajúci kasting – sú tu týpkovia z Knicku, Luthera aj Narcos, do toho dcéra Dolores Claiborneovej, Toby Jones a záhradníčka zo Sunshine a ako bonus Paul Giamatti a Brian Cox. Bohužiaľ, poctivo budovaný scenár sa v druhej polovici začne rozpadať (roky žili ako rodina, potom stačí jeden skrat a nastane krvavý kúpeľ?), strácať silu (veľmi inteligentní ľudia začnú konať veľmi neinteligentne) a byť WTF (keď sa z „väzenia“ stačilo dostať tak ľahko, prečo to neurobila aj Morgan? Prečo evidentne podstúpila výcvik bojových umení? Atď.). Ale stále občas má dobrý nápad (paradoxne skoro jediný, kto Morgan nie je ochotný „len tak odstrániť“ je jej najväčší odporca). Produkcia: režisérov otec. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak si myslím, že mladý Scott, od otce nějaké to filmařské umění zdědil a nebo pochytil, ona Morgan neni vůbec špatná. Neni to sice vyloženě horor a od poloviny, je znát uspěchanost, což bylo naprosto zbytečné, vyvražďované mohlo být věnováno, posledních patnáct minut. Díky uspěchané druhé polovině, to budování charakterů a atmosféry v první polovině, ztrácí význam, což je škoda. Ale, násilí celkem ujde a v čem mně film upřímně překvapil, je akční stránka a to se týka hlavně bitek. Ano čte dobře, ve filmu sou celkem tři bitky a mají hodně dobrou choreografii a sou dobře natočené, v tomhle ohledu mně film příjemně překvapil. A co se týče herečky Kate Mara, ta by mohla s přehledem, zahrát roli agenta čtyřicet sedm, ta role zabijáka ji prostě sedla. Škoda že Holbrook, nedostal víc prostoru, sympaťák a sem zvědavý jak v Loganovi zvládne roli psychopatického mutantního terminátora. Sou to sice tři hvězdy, ale celkem pozitivnější tři, s tím že sem zvědavý, jak se mladému Scottovi povede, ten kluk to v sobě má. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Pro mě příjemné překvapení. Čekal jsem nějaké přehnané scífko a dostal jsem celkem fájn Thriller jednohubku. Výhodou je 92. minutová stopáž, film dobře odsejpá. Celkem mi sedla i Kate Mara. Na pohodu film. Závěrečný zvrat jsem nečekal :-)) Kdyby se zde přidalo více na gore, určitě bych dal o hvězdu víc. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

K Morgan mě přivábila moje oblíbenkyně Anya Taylor-Joy, ale film trošku mate tělem a s hlavními rolemi je to trošku ošemetné (snad první film, kde mě moje dřívější oblíbenkyně Kate Mara extra netankovala). Ve všech správných recenzích se samozřejmě řeší postava režiséra ze slavné rodiny a ačkoliv je brzy na nějaké soudy o nenaplnění očekávání, po čistě řemeslné stránce se jedná o napínavé béčko, u kterého jsem se po celou dobu stopáže dobře bavil a několikrát i byl překvapen z nejrůznějších dějových zákrutů a vřele bych fanouškům hororů film doporučil. Navíc tolik známých obličejů ve vedlejších rolích se jen tak nevidí. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Paul Giamatti, na ktorého som sa tešila, tam hral asi päť minút, ale ostatní herci ho celkom dobre vykompenzovali. Dej trochu stupídny, ale skvelo natočené a zábery prírody super. No niekoho/niečo zabiť zo súcitu a kántriť to rad zaradom kvôli hnevu sa nedá porovnať. Preto trochu nechápem... No aj tak za štyri. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama