Reklama

Reklama

Býval člen elitní zásahové jednotky, nyní se z něj stal hledaný uprchlík. Joey (Jason Statham) utíká před svou minulostí, kterou je dohnán, až k vojenskému soudu. Nyní na dně, hnán touhou po pomstě se Joey přidává k londýnskému podsvětí, kde bere spravedlnost do svých rukou. Podaří se mu dosáhnout svého vykoupení? (Intersonic)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (350)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Joey je bývalým elitným vojakom pôsobiacim v Afganistane. Momentálne prežíva ako "homeless-ák" v uliciach Londýna. Nemá totiž na výber. Skrýva sa pred vojenským tribunálom. Joey si uvedomuje, že svoj život musí od základu zmeniť. No nebude to také jednoduché. Musí vykonať ešte poslednú úlohu. Nájsť vraha dievčaťa s ktorým prespával na ulici v jednej krabici. Aj keď tento film vyobrazuje toľko náhod, že by z toho jeden "upad", kupodivu nie najhorší snímok. Stále sa to však nevyrovná snímkom kde Stantham skutočne zažiaril najviac - Podfu(c)k, The Bank Job, Lock, stock and two ... ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Jason Statham ve snaze najít sám sebe chodí po Londýně, sem tam někoho zmlátí a tváří se strašně dotčeně. Jenomže to putování městem nepřináší nic než nudu, lepší bitku jsem zažil na sobotních pivních slavnostech a hereckej projev si sebou Statham nosí na každý natáčení stejnej. Je to sice docela jinej film, než ve kterých se běžně vyskytuje, chybí mu ovšem cokoli, co by mělo šanci člověka zaujmout. Žádný napětí, minimalistickej rádoby tragickej hudební doprovod, nulovej děj, trapná vztahová linie s jeptiškou (hodně otravnou nutno říct), žádná motivace koukat do konce a naprosto zbytečná charakterní vložka ve formě post válečnýho traumatu (takovejch týpků se na plátně objevilo už hodně a lepších). Doufám, že mu do dalšího bijáku daj bouchačku, aby se moch vykoupit jak se sluší a patří. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů s Jasonem, kde se moc nenasmějete. Překvapivě tu totiž Jason nesype hlášky, ale co víc, nezabíjí tu ani tuny nepřátel, aby tím vyhnal alespoň samotnou akčnost filmu. Vše tu působí poměrně realisticky, když tedy přijmete, že si tu Jason začne s jeptiškou. Pořád je to ale jeden z těch citlivějších, vážnějších a opravdovějších akčňáků, kde není důraz na hlavní postavu, jako spíš na emoce, což působí poměrně nestereotypním dojmem. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nový akční film se Stathamem může u někoho vyvolávat nadšení u druhých zděšení, ale v tomto případě, bude po jeho skončení jedna ze stran nadšená a druhá zklamaná. "Redemption" svým popisem příběhu, naznačuje další béčko, ale ve výsledku se jedná o velice slušný, skoro až inteligentní thriller, který si více užijí příznivci filmů, které se zaměřují na postavy a vyprávění, než na samotnou akci. Najde se zde pár soubojů tělo na tělo, ale určitě bych film nenazýval "akčním". Nejedná se o nic velkolepého, ale film potěší civilním výkonem Jasona Stathama i atmosférou. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Film sprevádza vynikajúca téma a to či skutočná realita, alebo dobročinnosť za menom božím ma v živote ozajstný význam. Tento príbeh dáva za pravdu skôr reálnemu konaniu dobra s ozajstnou formou, kde vládne zub za zub a kde sa životu pozeráme priamo do tváre. Aj keď takmer všetky momenty patria dramatickej úzkosti a len občas prišlo "k lámaniu kostí" celkom mi to vyhovovalo. Stathnam vynikajúco prezentoval zabijaci stroj, ale aj citlivého muža a otca, ktorý hľadal v sebe aspoň kúsok dobrého. Konečne nepôsobil len ako hodený kameň do vody, ktorý priamočiaro padá na dno ako vo filme Kuriér, ale dokázal dobre zahrať aj náročnejšie obsadenie. Osobne som jeho mimo akčné kvality už ocenil aj vo filme London, takže teraz mu "tlieskam znova". Úctyhodné prevedenie anglickými ulicami spestrilo aj životné nešťastie mladej Cristiny, ktorá svojím príbehom z detstva dodala filmu ďalšie plus. Steven Knight proste nič nenechal napospas a tak ako pri filme Prísľuby z Východu trafil žáner krimi - thriller celkom slušne. 70% ()

Galerie (150)

Zajímavosti (6)

  • Skoro celý film byl natočen v nočních hodinách. (Terva)
  • Jason Statham měl před natáčením sezení s psychologem, aby poznal způsob života a chování některých ex-vojáků. (Terva)

Související novinky

Tom Hardy a napínavých 90 minut

Tom Hardy a napínavých 90 minut

12.02.2013

Koncem roku završil mimořádně náročné natáčení Mad Max: Fury Road v žhavých afrických pouštích, a hned jde do dalšího filmu. Britský thriller Locke se může pochlubit scénářem Stevena Knighta … (více)

Reklama

Reklama