Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podnikatel Fred Baron chce spáchat sebevraždu, protože nemá na zaplacení směnek a dluží panu Hallerovi peníze, které s ním prohrál v Lindeho herně. V sebevraždě mu zabrání dobrodruh Ronny a slíbí mu pomoc. V Hallerově vile, kde pátrá po dokumentech, se Ronny seznámí s majitelovou dcerou Evou. Otec ji nutí do sňatku s Lindem, který ho vydírá. Ronny zjistí, že Linde ve své herně vyrábí falešné peníze. Navrhne Baronovi, aby vyhrál peníze tam, kde o ně přišel, a slíbí Hallerovi, že dosáhne toho, aby si Eva nemusela vzít Lindeho. V herně je ale Ronny zajat a uvězněn. Mezitím Ronnyho hledá jeho sluha Valentin u Hallerů a je přepaden komorníkem Josefem. Vše vidí Eva, Valentina osvobodí a oba spěchají do herny. Ta už je obklíčena policií. Lindemu se ale nakonec podaří uprchnout v autě a unést s sebou i Evu. Pronásleduje je Ronny s policií. Evě se podaří bezpečně vyskočit z vozu těsně před havárií. Zjistí se, že Ronny není dobrodruh, ale kapitán tajné policie, který měl zneškodnit penězokaze. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Divák je v prvních patnácti minutách naladěn na žánrovku o lupiči- gentlemanovi, ale pak se to začne nějak rozpadat do typické komediální bramboračky (výstupy V.Trégla). Jako kdyby to scenáristé a režisér nedokázali udržet v napínavé rovině a snažili se propasírovat do detektivního námětu humor za každou cenu... ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Kriminální linie je dost zamotaná a trošku nepřehledná, což hodně sráží mé hodnocení. Z Rolfa Wanky je tu vytvořen jakýsi "Jánošík", který pomáhá okradeným a zkompromitovaným, což se mi moc nelíbilo. Co je ale hodně dobré, je komediální strana, kterou táhne Theodor Pištěk a zejména Václav Trégl, jehož scénky s rohlíkem, nebo přitlučenou přikrývkou jsou výborné. Mimochodem, stopáž filmu je cca 85', nevím, proč se to nikde neuvádí. Je to snad tajné? :-) ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Skvělá předválečná krimi komedie, která se hrdě vyrovná soudobým žánrovým snímkům z USA. Role Ronnyho by se klidně mohli ujmout třeba William Powell nebo Errol Flynn, nicméně Rolf Wanka to taky zvládá na jedničku. No a jinak filmu kromě sympatického hlavního hrdiny nechybí ani propracovaná detektivní zápletka plná napínavých momentů a akce a taky hodně slizký a nesympatický záporák. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Frič vykročil do tmy odvážně a šikovně, takže do ničeho nenarazil, ani na něj nikdo zpoza rohu nevybafl. Pravda, v některých okamžicích se film jevil poněkud slabší, ztrácel tempo, např. v "postelových" scénách Wanky, Mandlové a Trégla, ale to také může být dáno mou averzí k Adině zvláště v okamžicích, kdy se snaží tvářit roztomile. Škoda také závěru, holt doba tehdy ještě byla pouze moderní, nikoli postmoderní jako teď. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Český film a noir? To není úplně spojení, které si představíte, když se mluví o tomto žánru. Ale právě film "Krom do tmy" dokazuje, že to možné, je, i když takovým tím klasickým českým způsobem, a tedy s humorem, což je něco, co zrovna u noiru moc nemusím. Ale není to špatné a já jsem rád, že jsem tuhle českou perlu pro sebe objevil. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama