Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žádný agent švédské tajné služby nemá právo zabíjet. A to za žádných okolností. Leda že by se jednalo o nutnou sebeobranu nebo to bylo v zájmu státu. Tímto kodexem se řídí i tajný agent Hamilton, který je právě na misi kdesi v pohraničních horách Uzbekistánu. Jako řidič pronikl do skupiny nejhledanějších evropských překupníků zbraní, kteří neznámým zájemcům nabízejí kolekci technologicky vyspělých strategických raket. Hamilton odhalí mezinárodní zbrojní spiknutí a zjistí, že k masivnímu teroristickému útoku má brzy dojít přímo na švédské půdě.
Akční thriller byl natočen podle novely švédského spisovatele Jana Guilloua, který ve své populární knižní sérii proslavil smyšleného špiona Carla Hamiltona přezdívaného „Coq Rouge“ (Červený kohout). (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Čahounovitý švédský Michael Keaton ve službách její ministerské předsedkyně. Postrádá to sice ten bondovský nadhled i snahu vyhnout se thrillerovým klišé (last second záchrana), ale oceňuji, že báječní pihovatí američtí hoši jsou protentokráte ti špatní či odvahu zakomponovat nestandardní linii o důsledcích reflexu „padni komu padni“, kdy se vyšší zájmy bez okolků nadřadily spravedlnosti. Mikael Persbrandt působil až aristokratickým dojmem a spolu s Craigem by kromě tajných agentů klidně zvládli i důstojníky SS.. ()

Páně 

všechny recenze uživatele

Co si budem povídat, tenhle film spadá dokonale do ranku příjemných překvapení když nic nečekáte. Byť bych si v mnoha směrech dovedl představit mnohem propracovanější příběhové momenty či pointy a trochu lépe napsané dialogy, tak přesto uznávám, že nepochybné kvality Hamilton má. V práci s hudbou a obrazem si vede často velice dobře. S lepším scénářem a větším důrazem na emotivní momenty snímku mohla tohle být absolutní bomba, ale opět nám z toho vylézá jen slušivý nadprůměr se vkusným buketem. Popravdě, nelituji ani minuty strávené s tímto dílem. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Souhlasím tady s jedním uživatelem, že agent Hamilton je něco mezi Bournem a Bondem. Pro mě docela šok v podobě Mikaela Persbrandta, protože co jsem ho naposledy viděla hrát zoufalce končícího se životem, kde hrál skvělě, tak tady v úplně charakterově jiné roli hraje taky bezvadně. Osobně si ještě počkám na druhý díl a uvidíme, tady se mě líbila akčnost, svižné tempo a spád.. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Že je válka celkem slušnej byznys je celkem jasné. A nijak převratnou myšlenkou není ani to, že se zbrojařské společnosti a jejich soukromé armády snaží ozbrojené konflikty uměle vyvolávat a podporovat. Jediný rozdíl oproti podobným filmům z americké produkce je to, že vše odhaluje švédský agent a nikoliv poctivec zabalený do americké vlajky. A samozřejmě je přítomna i klasická syrová severská filmařina, nehrající příliš na slzičky (i když ty tendence tu byly). Herecky potěšila spíš dvojice padouchů v podání dua Flemyng-Gregory, protože co se hlavního hrdiny týče, tak ten oplýval mimikou spícího medvěda. Ale to ani nevadilo. Prostě slušná špionážní jízda ze Severu, která má říz i zápletku. 80% ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Akčné filmy nikdy neboli a asi ani nikdy nebudú mojou šálkou kávy. K tomuto filmu ma okrem jedného z mojich obľúbených hercov prilákala aj krajina pôvodu. Film to nie je zlý a dokonca obsahuje aj dejovú líniu , ktorú väčšina takýchto filmov postráda. Zostáva však žalostne nevyužitá čo je škoda. Takže napriek tomu, že to miestami vyzeralo aj na vyššie hodnotenie sa to nakoniec cez tú trojku u mňa neprešvihlo. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Mikael Persbrandt se na roli Carla Hamiltona připravoval tréninkem u amerického týmu Navy SEALs v San Diegu, kde se po delší dobu učil speciálním technikám, jako je odzbrojení nepřítele. Absolvoval také trénink švédské elitní jednotky SSG. (Kritiq)
  • Názov filmu sa objaví v dvanástej minúte. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama