Reklama

Reklama

Město nemrtvých

  • USA Battle of the Damned (více)
Trailer 1

Po propuknutí smrtící virové epidemie se žoldák Max Gatling staví do čela přeživších a společně s několika chatrnými roboty bojuje proti ohromné přesile nakažených. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (173)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný zombie film s Dolphom Lundgrenom v hlavnej úlohe. Má celkom dobrý príbeh odohrávajúci sa v jednom východoázijskom meste, kde unikol nebezpečný vírus, ktorý premenil väčšinu obyvateľov na zombie a tak muselo byť mesto kompletne uzavreté. Špičkový žoldnier prijme úlohu nájsť a zachrániť dcéru vplyvného muža, ktorá v tomto meste zostala a okrem nej tu nachádza nielen skupinu preživších, ale aj jednotku nasadených bojových robotov. Spracovanie nie je najhoršie, ale ani ma moc nezaujalo. Celková zápletka pôsobí na prvý pohľad dobrým dojmom a spočiatku mi to aj sadlo viac než dobre, vojenská jednotka na misii v oblasti preplnenej zombiami, kde nebezpečenstvo číha na každom kroku. Lenže po tej úvodnej štvrťhodine to už celé upadne, dej vôbec nevyužíva svoj potenciál, za dlhšiu dobu sa pohne len minimálne, všetky vedľajšie postavy sú nezaujímavé, jeden nudný dialóg strieda druhý, jedine občas poteší nejaká trochu zaujímavejšia sekvencia, ale inak tých hluchých miest je až príliš moc. Vloženie robotov mi prišlo nielen úplne zbytočné, ale film to skôr zhadzuje a aj keď sa to v poslednej tretine opäť celkom rozbehne, už si ma to nezískalo. Nemôžem povedať, že by sa na to nedalo pozerať, ale tých nudných častí je viac, ako tých lepších. Akcie je tu priemerné množstvo, ale je iba priemerná. Spočiatku mi sadla, je dobre natočená, na spoluprácu vojakov sa vždy dobre pozerá, zombie pôsobia nebezpečne, používajú sa samopaly, pištole, nože, sekery, takže aj pomerne krvavá. Lenže potom sa už začne utápať v stereotype, aj umiestnenie kamier mi už prišlo horšie, niektoré situácie pôsobia aj dosť hlúpo a prítomnosť robotov ničí kvôli svojim schopnostiam akýkoľvek náznak napätia. Herecké obsadenie je pomerne rozporuplné, na jednej strane samozrejme musím pochváliť Dolpha Lundgrena, ktorého zase rád vidím v hlavnej úlohe, je výborný ako vždy a v akcii mi prišiel dynamickejší a aktívnejší, než má vo zvyku, ale okrem neho už nie je o čo stáť, jedna nudná postava vedľa druhej. Réžia a technická stránka sa samozrejme moc chváliť nedajú, všetko je lacné a často aj dosť nezáživné, ale zase musím povedať, že je to aspoň znesiteľné, takže som si rýchlo zvykol a určite to mohlo byť aj horšie. Škoda, keby bol celý film v štýle úvodu, teda vojenská jednotka na čele s Lundgenom, ktorá plní úlohu v oblasti plnej zombií, tak by som bol omnoho spokojnejší, takto je to opäť len priemer na jedno pozretie, na ktorý sa oplatí pozrieť len kvôli Lundgrenovi. 54% ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

No rozhodně to mohlo bejt horší ale zázrak to taky neni. Plus filmu je to že tak nějak tuší že je na hovno a kombinace zombie/roboti je ve filmu podaná skoro jako komedie což lze soudit už od scény kdy je Rudolf přivede a všichni pozdraví AHOOOJ. Jinak je to klasický DVD béčko jakejch jsou tuny. EDIT zrovna koukám jak se s tim režisér nesral a obšlehnul ty roboty ze svýho minulýho filmu :)) ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Ze začátku vás to hodí do příběhu tak rychle, že ani nezaznamenáte co se stalo a už je první tým roztrhanej na kusy... Díky tomu si všimnete, že Lundgren se pohybuje a chová trochu jako T-101 napadená terminátorským virem... A všechny herecké výkony jsou ... no nic moc, a tak se stává z Lundgrenta ten nejlepší herec na plátně, to se musí nechat. No a pak ta hudba, ta hudba, to už se téměř nedalo vydržet, málo kdy byla padnoucí hudba ke scéně, a když byla tak to bylo klišé co je vidět(slyšet) všude. Kdyby to skončilo u tohoto dal bych 2*, ale pak tam přišli roboti !! Chápete to, plně vyspělé stroje v tuto dobu, kdyby byly nepřátelští ještě by se to dalo, ale škoda nebyly,film má i své světlé stránky, těch je bohužel málo... HODNOCENÍ: 20% (1*) ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

A Dolf s Bungrem zpátky na scéně. A kolem něho zuří apotkalipsa. Se zombíkama. Sice mu přibyly nějaké vrásky, ale huba rozmlácená od Stalloneho se mu uspokojivě zahojila a běhá se mu to úplně stejně špatně jako kdysi. Navíc má velikou pistoli a pořádnou motorku. Je to frajer. Když se navíc jmenuje stejně jako rotační kulomet, ochočí splašené roboty a pustí se do zachraňování bohaté princezny, logicky to nemůže být špatný film. Béčko jak prase s kamennými hláškami a pěkná variace na letošní Pittovinu s písmenem Z. Památná věta: "Já jsem kretén...co mám dělat?" "Nebuď kretén" ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Původně jsem se filmu obával, pač já radši Dolpha v klasických akčních filmech, ale jsem opravdu ohromen i když Dolph proti zombíkům působí zajímavě. // Akce je tady dost a nechybí ani ta klasická! Lundgren kope jak o závod, střílí se a seká to tady sekyrkou jak pán. Chválím samotný námět, na konci zvrat a i když jsem se obával toho mixu s robotama, líp to dopadnout nemohlo! S robotama mně scény asi nejvíc bavily, takže maximální spokojenost. Herecké obsazení skvělé, Dolph je největší king, kosí to tady a co slovo to hláška, hlavně na samotném konci hláška s kafem, to mně odrovnalo, zbytek je úplně super, takže po herecké stránce jsem spokojený maximálně. Atmosféra tady je a i prostředí je super, tleskám tvůrcům, že si pohráli se zombíkama, jde z nich respekt a jsou docela rychlý, na to jaké je to béčko, tak tleskám! // Málo hudby, občas víc dialogů a ostrá kamera, která se třese. // Tohle považuji za comeback s Dolphem, tedy mně už přesvědčil v Icarusu, ale i tady válí. A na to, jaké je to béčko, tak zpracování snad nemohlo být lepší, nemám slov! 10/10 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Několik scén ve filmu se natáčelo v malajském Johor Bahru. (Johnny.ARN)
  • Názov filmu sa objaví až v 15. minúte. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama