Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Oscar Svendsen se probudí k smrti vyděšený a zkrvavený. V rukách má pušku a nachází se v něčem, co kdysi býval výstavní striptýzový klub. Kolem něho leží osm těl a před ním stojí policejní vyšetřovatel Solør, který na něj míří pistolí. Solør je 100% přesvědčen, že Oscar je pachatelem, i když Oscar neochvějně trvá na své nevině. Oscar neochotně začíná vyprávět neuvěřitelný příběh čtyř kamarádů, kteří společně v loterii vyhráli 1 739 361 norských korun. Ta suma byla poněkud špatně dělitelná čtyřmi. (toma.baza)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (90)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nesbøho černohumorně absurdní styl à la Lovci hlav z toho sice cítit nesporně je, ale to je asi tak všechno. Je to ten druh filmu, o kterém se lépe mluví než se na něj v reálu kouká. Na vinně je, že velká spousta papírově kultovních scén je zabita nemastným neslaným zpracováním. A to co se přeci jen povedlo, je vykradené "jedna k jedné" odjinud. Nejzajímavější na tom ve výsledku tedy je, že v Lovcích hlav připomínal hlavní hrdina norského Walkena a ten zdejší připomíná norského Buscemiho. A že ten soused polda čte Nesbøho Leoparda v originále. I když od Nora bych nic menšího ani nečekal. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Černá komedie a kvartetu hovad, co vyhrají necelé dva miliony a pak se kvůli nim povraždí. V podstatě něco mezi The Big Hit a Pain & Gain, plus explicitnější násilí a depresivní vizuál ve stylu Lovců hlav. Lepší než to první, horší než to druhé. Hranice vtipných a vážných scén občas trochu ujede, ale když všechno šlape, můžete se potrhat. Vzniknout tohle u nás, byl by z toho národní klenot. Jenomže k tomu nám asi chybí ten Nesbø. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Norský Quentin Tarantino natočil film podle nikdy nevydaného příběhu Joa Nesbøho. Ten vypráví o partičce čtyř prazvláštních individuí, které spojí dohromady jedna téměř dvoumilionová výhra. Následují usekané končetiny, těla narvaná do drtičky ve výrobně vánočních stromků i díry v hlavě maskované bílou čelenkou začínající po několika vteřinách připomínat spíše japonskou vlajku. Je to černohumorné a jste-li, narozdíl ode mě, fanouškem stylu ala Pulp Fiction i velmi vtipné. [47th Karlovy Vary International Film Festival] ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taka ciernohumorna Ceonovka z Norska o stryroch debiloch, ktori vyhraju kopec penazi a v momente sa maju delit, tak sa ich pocet zacne postupne riedit az nakoniec zostane len jeden. Nic svetoborne to nie je, ale ma o kratku stopaz, obcasnu slusnu akciu, nejaky ten ciernohumorny vtip je celkom vydareny a samozrejme nemôze chybat ani prekvapiva pointa. Proste prijemna krvava jednohubka. 5/10. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Pulp Fiction po Norsku. Tak nějak když se podíváte kolem a kolem, víte, co asi můžete čekat. Dostanete se totiž od scénáře k nejznámějšímu autoru kriminálek současnosti. A pokud znáte i jeho tvorbu, zjistíte, co čekat. A tak nějak to dostanete. Kriminální příběh v celku s originální zápletkou, která se klasicky zvrtne a vy jenom sledujete sdělení příběhu, který občas dostane i nečekaně vtipný a humorný konec do scény. To vše i v rámci nějakého toho zvratu. A vy jenom čumíte. Neznámí a nenápadný film, kde ale scénář hrál obrovskou roli a díky tomu se stal pro mě neuvěřitelným překvapením. Osobité, originální a s námětem přímo mně na míru. Škoda nevidět a škoda nedát šanci. ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama