Reklama

Reklama

Tanec mezi střepinami

  • Slovensko Tanec medzi črepinami (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dramatický příběh o lidském bytí, lásce, vzletech a pádech v strhujícím a fascinujícím tanci života mezi střepinami.  Režisér Marek Ťapák svým filmem volně navazuje na silné tradice hudebně-tanečních filmů, které v minulosti vytvářeli legendární slovenští filmaři, a promítá je do nově zpracované aktuální podoby. Příběh je postaven na představách hlavního hrdiny, vynořujících se z hloubi paměti, který prožívá své silné životní situace a zážitky prostřednictví tance, podmanivé hudby, něhy a síly básnického slova. Jeho putování je poskládané z jednotlivých střepin života, které spolu vytváří fascinující mozaiku obrazů, pohybujících se v čase a prostoru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Nakoniec som zmenila hodnotenie filmu. Mala som totiž problém hľadať v ňom príbeh a dokonca som mala podozrenie, že Marek Ťapák sa predvádza. Ale áno, tancuje mu to výborne. Nakoniec pozitívne hodnotím námet a beriem ho ako poctu celoživotnému dielu jeho otca – Martina Ťapáka. Pustil sa do odvážneho filmovania. Samotné obsadenie – členmi SĽUKu posúva folklór ako posolstvo pre súčasného diváka. Krásne scenérie zákutí Slovenska dopĺňajú tanečné scény. Ťažšie sa hľadá ucelená myšlienka, ale obrazy sú zrejmé – osudové ženy, sila a odvaha jednotlivca, boj s vlastnou smrteľnosťou. ()

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Toto nie je žiadny národný nihilizmus. Orol nad tatranskými končiarmi. Juchkanie, hvízdanie, tanečný battle medzi junákmi. Ťapák mladší asi aj Busbyho Berkeleyho videl, aj Lars von Triera (ale len tie spomalené zábery z prológu z Antikrista), aj nejakého Tonyho Gatlifa. Viac ako k nejakej originalite to má bližšie k archaickosti. Akurát tých bradaviek je tam viac, to by si komunisti v takom množstve nedovolili. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Velký respekt! Dát dohromady peníze na takovýto film, natočit ho za 27 dní, odrežírovat a sehrát a odtancovat v něm hlavní roli - klobouk dolů!! Přála bych si mít takovou kondici v 51 letech! Důstojné navázání syna na otcovu tradici ve vkusné modernizaci. Skvostná podívaná po všech stránkách! Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ťapák ukázal prekvapivo veľa talentu. A to nielen toho tanečeného. Predovšetkým skvelo pracuje s atmosférou a tanečné scény majú neskutočnú energiu a akčnosť. Spočiatku mi trochu vadilo, že sa film viac sústredí na pocit z tanca, než na tanec samotný, ale postupné odhaľovanie choreografie (pridávanie záberov z diaľky) pomohlo vygradovať môj rešpekt voči hlavnému predstaviteľovi (scéna zo štúdia je určite jeho vrcholom). Pri pár veľkolepejších scénach (vojaci) trochu dochádzal účinkujúcim dych, ale režisér to uhral pár zábermi, kedy dodal nový pohľad na vec (aj keď sa zrejme inšpiroval scénami z GLADIÁTORA). Veľmi sa mi páčilo funkčné prepojenie historického a súčasného prostredia. Vzhľadom na lyrickosť a nedejovosť, to určite nebude film pre každého, ale určite môžem povedať, že po technickej stránke je tento malý film natočený lepšie než JÁNOŠÍK a BATHORY dohromady... Teším sa na soundtrack... ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Kým k hudbe a tancu som si cestu našiel, k príbehu či lepšie povedané k črepinám príbehu nie. Ten pôsobil na mňa chladne, roztrieštene, nezaujmavo a výrazne pokazil dojem z videného. Čiže príbehové črepiny u mňa boli v ostrom kontraste s podmanivou, očarujúcou a nádhernou hudbou a tancom. Snáď sa nabudúce dočkám niečoho podobného, ale s príbehom ktorý ma zaujme. Príbeh *, hudba ****, tanec **** ()

Galerie (53)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení trvalo 27 dní a probíhalo v Roháčích, Štiavnici a na Poľane. (Sufferer)
  • Zháňanie peňazí na jeho realizáciu trvalo štábu 3 roky. (giaruj)
  • Projekt Tanec medzi črepinami (divadelné predstavenie a film) vytvoril Marek Ťapák pri príležitosti a na počesť 80. narodenín svojho otca Martina Ťapáka. (giaruj)

Reklama

Reklama