Reklama

Reklama

VOD (1)

Před deseti lety byli nejslavnějšími scannery Cameron Vale a Kim. Jejich syn David je už od té doby vysokoškolák. Neví ještě o svých schopnostech, protože žije na venkově u nevlastních rodičů. Policista Wayne Forrester, toužící po moci, však mladíkovi otevře oči a snaží se jeho schopnosti využít pro vlastní cíle. V zájmu svých plánů - vytvořit svět bez kriminality - zavraždí prostřednictvím Davida jednoho gangstera a manipuluje i s primátorkou města. Nakonec však sám David přijde na to, že s ním Forrester hraje falešnou hru. Společně se sestrou Julií se obrátí proti zkorumpovanému policistovi... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Velitel policie Forester "loví" scannery, telepaty, kteří žijí na okraji společnosti, a zneužívá je k dosažení svých mocenských ambicí. Sice nastoluje ve městě nový řád a kriminalita rapidně klesá, avšak neváhá scannery použít k likvidaci svých konkurentů. U některých scannerů využívá drog, aby je mohl ovládnout, na jiné stačí trochu diplomacie a zobou mu z ruky. A právě na příběhu dvou nových scannerů v jeho "stáji" se odvíjí celý děj. Jedním z nich je naivní student David, syn Camerona Valea z předchozího dílu a druhým je psychopatický maniak Peter. Oproti předcházejícímu dílu ubylo psychologie a přibylo akce. Gore efektů je celkem dost, jsou povedené a dojde i na legendární výbuchy hlav. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Myslím, že máme dalšího. Připravte se........ Je to sice trochu slabší, než příběh první, ale má to také něco do sebe. Opět depresivní hudba, povedený příběh a dokonce herci, ikdyž skoro neznámí, jsou mi víc sympatičtější. CITÁT - Něco se stalo, poručíku?......Gelsona si ve filmu zahrál Vlasta Vrana. Finále bylo trochu uslzené a celkem čekané. Povedlo se i těch pár gore scén. CITÁT - Neexistují žádní telepaté........ ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Jednotka mi nikdy príliš nesadla, ale myslím, že pre hororového fanúšika je to povinnosť (lebo Cronenberg a vybuchujúce hlavy). Na dvojke neviem, či je prekvapujúcejšie to, že vôbec prišla (predsa len jednotka nie je po príbehovej stránke niečo, od čoho by ste automaticky čakali sequely) alebo to, že až po fajnových desiatich rokoch. Tak či tak pribudlo viac hláv a viac akcie a ide to predsa len trošku viac do hororu, než prvý diel, ale čisté horory to určite nie sú a hlavne je to dosť dlhé; takýto scenár by pokojne mohol mať hodinu dvadsať s titulkami a bolo by to lepšie. Režisérovi Duguayaovi to každopádne zrejme sadlo a v rýchlom slede nevyprodukoval len trojku, ale i iný film o explóziách (Explózia s Brosnanom). ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Z Cronenbergova bizarního světa se přesunujeme ke "klukům z béčka". Opět se dočkáme explodujících hlav i mocenských intrik. Většina malého rozpočtu se zřejmě utopila v trikové stránce, která je na videofilm až překvapivě na velmi slušné úrovni. Bohužel všechno ostatní, od výpravy až po herce, působí velmi levně. Nechybí ani klasická miloučká klišé typu zachráněných rozkošných šťěnátek či zkratkovitý děj - on je zlej, já jsem hodnej, já ho zničím...následoval by spoiler...konec. Při vší té kritice ale nezapomínám na fakt, že osobně Scannery prostě žeru i s navijákem. Asi závist... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Scanner je výnimočný jedinec s vrodenou schopnosťou telepatie, prostredníctvom ktorej je schopný ovládať ľudské myslenie a konanie. Pomocou telekinézy dokáže tiež pohybovať predmetmi vo svojom okolí. S týmto pomerne jednoduchým, ale zaujímavý, horrorovým námetom prišiel v roku 1981 kanadský režisér David Cronenberg. O desať rokov neskôr sa ku tejto téme vrátil ďalší Kanaďan. Režisér Christian Duguay natočil podarené pokračovanie "Scanners 2: The New Order". *** ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Montrealu. (Terva)

Reklama

Reklama