Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Videa (22)

Trailer

Recenze (165)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Perfektní detektivní seriál z prostředí Londýna na konci 19. století. Příběh vás celkem vtáhne do děje. Sympatické postavy, no super. Sice se tady toho o Jackovi moc nedozvíme, ale co už. Děj se totiž odehrává až po jeho řádění. Takže se tu řeší spíš spekulace a různá podezření. Postupně nám jsou odhalovány životní příběhy hlavních postav a tajemství s nimi spojená. Seržanta Drakea hraje Bronn z GoT. Také se tu objeví Jorah Mormont a Hodor. Plus ještě Rudy z Misfits. 2. série má souvislý děj, na rozdíl od 1. A je i o něco lepší. Dozvíme se spoustu nových věcí. Odehrává se v roce 1890. 3. série navazuje po 4 letech. Spoiler: Začíná to velkou vlakovou tragédií způsobenou krádeží peněz. Také se zjišťuje, že Reidova dcera Mathilda žije. Stane se toho opravdu hodně a některé postavy i zemřou. Spravedlnosti nakonec neujde nikdo. 4. série se odehrává po dalších 3 letech. Končí to dost otevřeně, tak jsem zvědavý, jak to dopadne. "Nejsi kus hnoje!" :D ()

kareen

všechny recenze uživatele

Po první části to vypadá na další zajímavý seriál z britské produkce. Tak trochu 8 mm z devatenáctého století. Dobové reálie i atmosféra parádní, nechybí napětí, dostatečně zajímavé postavy a navrch k tomu všemu výborné herecké výkony, což ovšem u britů nepřekvapuje. Uvidíme zda si seriál podrží takto nastavenou lat'ku i nadále. ()

Reklama

Ferinka 

všechny recenze uživatele

Po 3 dílech: Výborné! maličko mi přijde, že tvůrci čerpají ze sherlocka, ale než se mi na obrazovky vrátí Benedict Cumberbatch s Martinem Freemanem, tak si budu užívat tohle pánské osazení z Ripper Street. Hudba mi přijde prakticky totožná se Sherlockem od Ritchieho, ale ono není asi z viktoriánské éry zase co vybírat nového.. Zatím mě spíš než kriminální stránka přijdou poutavější charaktery vyšetřovatelů, kteří jsou tajemní a těším se, co se o nich dozvím.. Jen tak dál BBC... ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Můj komentář bude částečně kopírovat slova uživatelky Nevady. Začátek série, byť s mírnými výhradami (přílišná překotnost) byl dost atmosférický a zajímavý. Ale tak od šestého dílu přibývalo stále více "fot t chell" momentů, případy byly stále podivnější a chování některých postav bylo na pořádnou ránu do palice. Reid byl ze začátku sympatický, pak se čím dál víc profiluje jako trouba, bordelmamá svým zarputilým výrazem nabývá podoby árijské uctívačky ohně, doktor svou "genialitou" připomíná ožralého Spocka a zdá se, že co londýnský sirotek to Žid. Dávám poněkud zklamané 3* s nadějí, že se to třeba příště zlepší. ()

phoebe.h2 

všechny recenze uživatele

BBC mi naservírovala přesně to, co jsem od nich chtěla. Je sice předčasné dělat závěry teprve po prvním vysílaném díle, ale dá se říct, že byl více než vydařený. Ripper street má zajímavý děj (Jack Rozparovač nikdy neomrzí, ikdyž to není jen o něm. Doufám, že se ale na scéně brzy objeví, může z něj být další zajímavá linie), herecké obsazení je též vydařené, nejvíce zde září Matthew MacFadyen, ale ani ostatní za ním nezůstávají pozadu. Ústřední trio se skvěle doplňuje a dominuje celému seriálu. Dalším plusem je hudba, která se velmi vydařila a zajímavě je uděláno úvodní intro. Suma sumárum Ripper street stojí za shlédnutí. ()

Galerie (599)

Zajímavosti (15)

  • Židovský sirotinec stále existuje, len je premenovaný a prvý krát sa premiestnil do Norwoodu v Južnom Londýne a následne do Stanmore. (Carol Pifková)
  • Fredericku Abberlineovi bylo v roce 1889 46 let. Clivu Russellovi, který hraje postavu Abberlinea, bylo ale až 67 let. (Kaufman)
  • Ve 4. epizodě 3. série "Your Father. My Friend" Reid (Matthew MacFadyen) vyjmenovává oběti Rozparovače a ukazuje na fotky. Zazní jméno Catherine Eddowes, fotka ale ve skutečnosti patří Elizabeth Short, které po smrti dali novináři přezdívku Black Dahlia, a byla zavražděna až v roce 1947 v USA. (RitterQa)

Reklama

Reklama