Reklama

Reklama

P.K. (Aamir Khan) pristáva na Zemi v indickej provincii. Pochádza z planéty podobnej Zemi, ale v určitých oblastiach dosť odlišnej. Hneď zo začiatku mu Zem ukáže svoju drsnejšiu stránku; chudák P.K. je okradnutý o svoj ovládač. Problém je, že len s pomocou neho sa môže dostať späť na domovskú planétu. Pri pátraní po ovládači spoznáva v Dillí Jaggu (Anushka Sharma), ktorá pracuje ako reportérka. P.K. ju začne zaujímať a ona sa rozhodne, že by bol vhodný na interview.
Film zobrazuje strasti mimozemšťana so stretom inej kultúry, náboženstva a spoločenských pravidiel, na aké bol zvyknutý. Tieto stretnutia občas vytvárajú aj komické situácie. (vander19)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (125)

Chmur 

všechny recenze uživatele

Film trochu připomíná pohádku - Jak pejsek a kočička vařili dort. Jednotlivé ingredience jsou dobré a chutné, ale dohromady je to takový mišmaš, ze kterého mi na rozdíl od velkého zlého psa sice nebylo špatně, ale také se nejednalo o žádný gastronomický zážitek. Khan má buď dobré vizážisty, suprovou genetickou výbavu nebo bobule proti stárnutí (chci je taky). Hudba je chvílemi neuvěřitelná. Jeden z hudebních motivů byl jak vystřižený z nějakého obskurního televizního pořadu typu Kolotoč. Některé scény balancují na hranici nesnesitelné trapnosti, že kdyby se jednalo o evropský film, tak to okamžitě vypínám. U Indů to člověk toleruje. Část národa, která si dává do chrámů plyšové opice a slony (viděl jsem to na vlastní oči), má ke kýčovitosti jiný vztah než my:-) ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Indická komedie.¬         Kdyby "P.K." vyprodukovala Evropa nebo Hollywood, musil bych hodnotiti tento snímek rázně coby nepodařený, slabý pokus uspěti s diskutabilním nápadem scénáristy. S přihlédnutím k tomu, že "P.K." byl vyprodukován Indií, Bollywoodem, je mi jej zhodnotiti coby docela vydařenou komedii se zapracovanými politicko-náboženskými prvky, které hýbou celou společností a jsou zatraceně žhavé. "P.K." nesahá sice íránskému dramatu a nekomedii "Rozchod Nadera a Simin" výjimečného dramaturga Asghara Farhadiho kvalitou vypracování ani po kolena, ale s přihlédnutím k tomu, že je nadsazenou komedií, je mi jej hodnotiti velice přívětivě jako podařenou komedii s hlubším pozadím.¬                 Případná opoznámkování: Dudek; Evander. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Peekay trošku trpí kvůli své první části. Vzbuzuje dojem primitivní, přehrávané komedie, která bude stavět na šíleném kolotoči různě se variujících žertů. Vzhledem k zemi původu překvapí silný výsměch na účet všemožných náboženských institucí, ba přímo zesměšňování věřících. Postupem času však začíná být zřejmé, že prosťáček v hlavní roli není jen atrakcí, ale (zjednodušujícím) prostředkem a humor začíná působit kultivovaněji a o poznání trpčeji. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Rajkumar Hirani po skvelých 3 Idiots prináša po 5 rokoch ďalšiu parádnu dramédiu, a opäť s vynikajúcim Aamirom Khanom v hlavnej úlohe. Tentokrát však Rajkumar vsadil na parádnu náboženskú a spoločenskú satiru, ktorú zrealizoval prostredníctvom mimozemského muža nazvaného PK. Začiatok možno trochu rozpačitý, ale potom už to bola satirická dramédia ako sa patrí. Všetko to čo PK prezentoval ohľadom náboženstiev a viery je naozaj na zamyslenie a je možné, že mnoho ľudí v nábožensky rozmanitej Indii tento film trochu pobúri, ale naozaj tá prezentácia veľmi primeraným spôsobom argumentovala mnohé otázky ohľadom viery a cirkvi ako takej (btw. ďalší výborný indický film s podobnou témou náboženskej satiry je aj OMG). Každopádne, PK naozaj nesklamal - skvelý scenár, sympatické postavy, pozoruhodné posolstvá na zamyslenie, príjemný soundtrack (až na tie marťanské zvučky),... celkovo teda vydarený kúsok. 5* ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

I když jsem nečekal vůbec nic speciálního a začátek tomu tak jaksi nenapovídal, protože na to bylo moře času (film má téměř 2h a půl), tak co se postupně odehraje a jak film pracuje s otázkou víry v našem světe je naprosto uchvacující, originální a zároveň velice jednoduché a prakticky se s pohledem PK ztotožňuji. Scéna ve studiu, kde PK reaguje na otázky guru je vrchol filmu a to konečné dopovězení příběhu mezi Jaggu a Saafrazem už jen třešnička. Podle mě tento film je klenot a právem patří k tomu nejlepšímu, co jsem zatím viděl. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • S filmem byl spojován i indický herec Arshad Warsi. Ten ale později prohlásil, že se nejednalo o oficiální nabídku, a zatímco se veřejně spekulovalo o jeho účasti, připravoval se herec na roli v jiném snímku. (Conspi)
  • Je to první indický snímek, který v kinech v USA vydělal víc než deset milionů amerických dolarů. (Terva)
  • Kostýmy, ktoré nosí Aamir Khan vo filme, boli v skutočnosti náhodne pozbierané od verejnosti. (Laslo)

Reklama

Reklama