Reklama

Reklama

Tak fajn

  • Slovensko Tak fajn
Trailer 1

Obsahy(1)

Tak Fajn je komedie o nepodařené dovolené ve třech v Chorvatsku. Milan se rozhodne požádat svojí přítelkyni Beatu o ruku právě během romantické dovolené u moře. Na tu s nimi nakonec jako křen jede i věčný party živel Miki, který se rozhodne jim romantický výlet a zásnuby zorganizovat. Věci se mu ale pravidelně vymykají z rukou a nic nedopadne tak, jak mělo. Povede se nakonec alespoň žádost o ruku, nebo bude dovolená u moře úplná katastrofa? Atmosféru letní komedie umocňují scenérie Jadranských pláží, záběry plné slunce a hudební hity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (100)

Vakomlok odpad!

všechny recenze uživatele

Tři předabovaný slováci jedou na dovolenou. Nic se tam neděje, postavy si vyprávěj trapný historky, dělaj rádoby kůl věci na skůtrech a člunech, v podkresu hraje stupidní hudba a upřímně pochybuju, že k tomuto filmu někdy existoval scénář. Leda něco ve smyslu: "No tak budem dělat príma věci na plážích a vono to nějak dopadne." Šel jsem do kina s tím, že to bude hrozný, ale že to na celé čáře předčí moje očekávání. to už je moc. Už dlouho jsem v kině necítil tak silnou potřebu odejít a vyškrábat si oči, v libovolném pořadí. ()

Havenohome odpad!

všechny recenze uživatele

Váhal som. Ale je to odpad. Je to nehorázna nuda. Keby ma tam aspoň niečo urážalo. Aspoň k nejakému vzrušeniu by prišlo. Ale je to len nuda. Ochotníctvo a amatérstvo na všetkých úrovniach. Tvorca patrí k skupine obyvateľstva SR, ktorá si myslí, že natočiť ľahký žánrový film je jednoduché. Je to rovnako ťažké ako natočiť umelecký film. Všetky gagy sú primitívne ako v námetovej polohe, tak aj v prevedení. Jediná skupina, ktorej sa to môže páčiť je asi len Poledňákovej komédiami a Elánom zdecimované publikum. ()

Reklama

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Vyplavený uhynulý vorvaň Marián Labuda junior zatím ještě nedorostl do svého otce ani objemově, ani filmařsky, a to je jeden z důvodů, proč se z filmu o nepodařené dovolené stává film sám o sobě nepodařený. Všechno to začíná reklamou s rádoby vtipným komentářem "Ak chcete vedieť ako je v pekle vystrčte hlavu von z okna, dnes tridsaťšesť stupňov", a dalších 10 minut to pokračuje příšernou eskapádou Tomáše Palondera. Ten je nesnesitelný po celou dobu, všechno to ale zachraňuje nádherná Barbora Žilecká, a tak je alespoň trochu na co se koukat. Takže kromě toho, že si natáčecí štáb chtěl udělat hezkou dovolenou u moře, neshledávám žádný jiný důvod, proč by se mělo točit něco, co postrádá jakýkoliv náznak scénáře či humoru, a není nijak užitečné. Tímto nepovedeným kouskem můžu zároveň odkázat na žánrově podobnou, jen vtipnější, herecky lépe obsazenou, a celkově mnohem povedenější záležitost "Účastníci zájezdu". Češi:Slováci - 1:0 (možná i 2:0). P.S. To, že ve filmu zazní pár slovenských písniček v čele se Strakovým Žijeme len raz neznamená, že bude žánrové zařazení Muzikál! To fakt nechápu. ()

dopitak odpad!

všechny recenze uživatele

Jo, i u nás to známe. Někdo docela schopný lobbovat ale neschopný točit dostane chuť za cizí prachy se někde ohřát u moře, případně na rovníku. Vytáhne si proto pár herců, patrně z nedostatku jiných pracovních příležitostí ochotných k čemukoliv, a za peníze sponzorů a koproducentů vyrazí na jih s permanentně zapnutou kamerou, vždyť v časech digitálních snímání nic nestojí a něco z té improvizace určitě použít půjde. Pavola Janíka neznám, ale tipnul bych si, že zatím se živil maximálně tak jako režisér hudebních klipů disko skupin. Třeba část na motorových přibližovadlech na moři měla kvalitu klipu Verony. Kamenem úrazu je ale kromě scénáře a dialogů, při nichž člověk nemůže nevzpomínat na Účastníky zájezdu, Lov miliardáře, „Jezero hrochů“ (Troška je „přítomen“ hodně, vždyť i ten kohout tu kokrhá) a podobné skvosty, samozřejmě i výběr herců. Labuda starší kromě rolí nezapomenutelných má za sebou i ty, na které by hlavně divák rád zapomněl co nejdříve, ale v Tak fajn možná ještě laťku o něco „posunul“. Labuda mladší by se dobře hodil do filmu o na doživotí odsouzených vrazích, ale nezpochybnitelný je i jeho přínos pro oblast dokumentů o přírodě, málokomu se totiž podaří zachytit vorvaně takhle pěkně zblízka. U Barbory Žilecké se jen čeká, jestli ty kozy ukáže nebo ne (chtěl bych tuhle slečnu vidět někdy po ránu, ještě než se zmaluje, stačilo by v televizi). Jedině snad Tomáš Palonder hraje postavu, která může v někom existovat, problém ale je, že podobné typy „free happy lidí“ bytostně nesnáším. A někdejší idol česko-slovenských mužů a pak taky Davida Krause Zuzana N. se tam jen mihne, aby se její jméno mohlo dostat do titulků hned pěkně na začátek a přilákat k tomuhle megašmejdu aspoň někoho. Z nostalgie. A k tomu Peter Bič prodžekt! No potěš koště. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film je kvalitatívne na úrovni chorvátskych hudobných šlágrov, čo bol možno nejaký Janíkov ultra meta humor, ale aj napriek takémuto inteligentnému implicitnému významu tu nedáva nič zmysel. Najhoršie na celom filme je, že scenár nemá žiadnu štruktúru, pretože scenárista asi žiadne scenáristické štruktúry nepozná a výsledkom je potom fakt, že Tak fajn je o úplne o ničom, nemá vlastne vôbec žiadnu zápletku a je iba sledom scén, ktoré môžete ľubovoľne premiešať a výsledok by bol rovnaký, rozumej rovnako zlý. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (10)

  • Milan (Marián Labuda ml.) nosí vo filme tričko s nápisom MUFUZA. Ide o futbalové mužstvo zložené z hercov, spevákov či bývalých športovcov, ktorého celý názov znie Mužstvo futbalových zázrakov a ktorého členom je aj Labuda ml. (toi-toi)
  • V scéne, keď Beáta (Barbora Žilecká) spadne z lode, má na sebe iba plavky. Keď však vylieza na loď, má na seba sieťkované šaty. (toi-toi)

Reklama

Reklama