Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování úspěšné francouzské komedie Prohnilí. I tentokrát budeme svědky originálních metod stárnoucího komisaře s řadou mistrovsky vypointovaných komediálních situací. Policejní komisař René (Philippe Noiret) a jeho kolega (Thierry Lhermitte) neplní sice své povinnosti striktně podle zákona, ale zato mají ve svém okrsku klid. Až do chvíle, kdy se na scéně objeví dávná komisařova přítelkyně. Její pomsta způsobí, že vyjdou najevo všechny podvůdky, úplatky a vůbec všechny nepolicejní metody, kterými naše dvojice dokázala vytvořit z policie a pařížského podsvětí vcelku harmonický svět. Jmenování nového komisaře způsobí v podsvětí zmatek, už nejde jen o „přátelské“ protislužby, teď už je to hrubé vydírání podsvětí policií. A tak není divu, že po řadě napínavých, ale především vtipných zápletek se nakonec vše dostává do starých dobrých „prohnilých“ kolejí. (Česká televize)

(více)

Recenze (126)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

První díl byl ještě sledovatelný, ale ten druhý byl fakt utahaný a nudný. Minimum vtipu bylo kompenzováno úpornou snahou se za každou cenu neopakovat. Přičemž noví dva policisté dělali všechno stejně, jen byli dražší. Nakonec ani podsvětí vlastně nevědělo ke komu se přiklonit, když nejprve navštívili staré známé na venkově, aby je následně naprášili poldům. A že se odsouzený policista může k policii vrátit? Inu, ve Francii je možné hodně... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No uz to neni takova sranda, jako prvni dil, ale on beztak ani ten prvni dil nebyla nejaka ultra komedie, kde by se clovek neustale chytal za bricho. Ale tentokrat je to tak pul na pul s vaznejma az dojemnejma momentama, na cemz ma velkej podil hlavne Noiret, kterej se z toho vychcanyho poldy, kterej vi, jak to chodi a kazdyho stahne o prachy trochu zmenil v starnouciho poldu, kterej uz vi, ze ho nic moc neceka a ze jeho zivot za moc nestoji. Ale neznamena to, ze by se konal nejakej velkej dojak, opet dojde na spoustu vtipnejch momentu a par prijemnejch vychcavek, ale precejen nektery fory uz jsou vyvarezny z prvniho dilu, takze tentokrat jen 4*. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování kriminálního thrilleru s lehkým humorným oblekem. Jak ženská žárlivost může způsobit pád a nevybíravé praktiky následníků následný vzestup. René Boirond (dobrý Philippe Noiret) a Francois Lesbuche (dobrý Thierry Lhermitte) jsou díky ženské žárlivosti obviněni z korupce a opouštějí Paříž. Nakonec vítězí nad tyranovládou, kterou nastolili jejich nástupci a vracejí život na Montmartru do starých a dobře zajetých kolejí. Další zajímavé postavy: nástupci hlavní dvojice Guy Brisson (Guy Marchand) a Jean-Pierre Portal (Jean-Pierre Castaldi), kteří si zvrhlým způsobem vyložili ochranu zákona, partnerky hlavní dvojice Nataša (Grace De Capitani) a Simona (Line Renaud), policejní komisař Bloret (Michel Aumont), a bankéř Blanchard (Jean-Claude Brialy), který se přiznal. Zajímavá jsou dostihová odbočení, má to svojí kvalitu. Mínusem je přílišné naivní nadšení, prodchnutý skoro celým filmem. Ale je to stále příjemná zábava i napětí. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u jedničky, ani teď se nedočkáte ztřeštěností, nebo chytrého humoru. Opět je to spíš úsměvný příběh o policajtech, než kriminálka. Rozvážně vyprávěný, aby si mohla zahrát i Paříž a různé postavičky, které v té době tvořily její podhoubí. Děvky, šejdíři, ilegálové, zkorumpovaní policajti...ekosystém, jehož křehkost naruší suspendování Reného a Francoise. Resp. zjistíme co se stane, když se objeví jejich dravější náhradníci. Noiret i Lhermitte neslezou z obrazovky a přestože jde o svět pestrý, jsou to oni, kdo divákovi vynahradí občasnou roztahanost děje a s ní související delší stopáž. Samozřejmě nelze opominout výborný dabing. Nicméně v mých očích je to mistrovství Zidiho, kterému se opět povedlo vytvořit přirozeně plynoucí a vcelku soudržný film, prodchnutý zvláštní atmosférou. I když nevyužívá pozlátka Paříže, ale spíš ji ukazuje "odspodu", mám pocit, jako bych Reného okrsek znal. Obsahově to není bůhvíco, ale režie a skvělí herci, moje hodnocení přes průměr v pohodě překulí. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

I dvojka Prohnilých má své kouzlo, jen se mi zdáli mnohem smutnější a ne tak vtipní, jako první film. Mimo to moc mě mrzelo, že nebylo vysvětleno, jak je možné, že byli opět policajti a bez peněz, když konec jedničky směřoval úplně jinak. Přesto jsou Prohnilý proti prohnilým skvělou podívanou, která má spousto toho dobrého od svého předchůdce. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v nasledovných parížskych lokalitách: Dupleix Metro Station, Boulevard de Grenelle, Rue du Chevalier de la Barre 28, Rue du Calvaire 4 a Place de la Chapelle 22. (dyfur)

Reklama

Reklama