Reklama

Reklama

Sword Art Online

(seriál)
  • Japonsko Sôdo Âto Onrain (více)
Trailer 2
Japonsko, (2012–2020), 37 h 59 min (Minutáž: 23–48 min)

Režie:

Jošijuki Fudžiwara, Tomohiko Itó, Manabu Ono, Takaši Sakuma (více)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Hrají:

Kóiči Jamadera, Takehito Kojasu, Ken Narita, Tomokazu Seki, Jošicugu Macuoka, Natalie Hoover, Cherami Leigh, Ajahi Takagaki, Tóru Ókawa, Terujuki Tanzawa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

Videohra díky nové technologii umožňuje ovládání herních avatarů vlastním tělem v reálném světě. Ale má to háček. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (112)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[1. série] Průměr. Zpočátku jsem tomu měl touhu dát 4*, protože kupodivu to nebylo vůbec špatné. Nápad je OK, postava Asuny, dokuď se v seriálu vyskytuje častěji, je mi velmi sympatická a epizodovost (či jak to nazvat) byla v pořádku: Vůbec mi nevadilo, že každá epizoda byla dosti jiná. Četnost soubojů není sice vysoká, ale je dostačující. Jenže..jenže..postava Kirita je od začátku neskutečně plochá, hloupá, ničím zvláštní a bohužel se to ne a ne změnit. A pak přijde ten zvrat: 14. epizodou končíme udávaný směr, obrátímě lodičku plnou parou směrem ke dnu a poté už nastává jen jeden velký výsměch divákovi do tváře. Nejvíc mě na tom všem mrzí, že zde byl potenciál opravdu značný a lituji nevyužité paralely problematiky virtuální svět vs normální. Být ve virtuálním světě nepřetržitě 2 roky je, hádám, v pořádku a naše tělo to na potřebách k životu nepozná, že? Nekomentuju i totální ignoranci okolního světa vůči SAO. Škoda slov. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál musím prostě rozdělit na dvě části, na první část (1. - 14. díl), kdy se odehrává asi nejlepší část, kdy se pohybujeme ve světě SAO, a druhou část (15. - 25. díl), která se prozměnu odehrává ve světě ALO. Jako hráči MMORPGček se mi samozřejmě tenhle seriál líbí - komu by se nelíbila ona představa virtuálního hraní. Ona první polovina si udržuje správné napětí, díky tomu prvku že jakmile jednou zemře, tak prostě zemře napořád. Navíc zde člověk vidí postupný vývoj od nějakých těch počátků, až k těm vyšším levelům hry. O akci není nouze a ještě k tomu je tu i ta romantika. Druhá část je celkem oproti tý první části zklamáním, protože příběh je hrozně urychlenej. Akce je pořád tak nějak na stejno, kdy je boje jsou rozdílné oproti té první části, ale už tu chybí to napětí té permanentní smrti. I když taková honba za záchranou své milované tomu dává taky určitý tón, tak pořád se jedná o určité klišé (samozřejmě není na škodu). Animace bych řekl je jedna z těch nejlepších jaké mohou být, kdy postavy jsou realisticky vypracované (samozřejmě pokud pominu fantasy prvek druhé hry). Hudební stránka je prostě perfektní, vše přesně sedí, tak jak má. Navíc bych řekl, že se jedná o určitý kompromis, kdy vystihuje atmosféru seriálu a i to, jako kdybychom hráli nějakou hru. Každopádně se těším na druhou sérii. ()

Reklama

dee-key 

všechny recenze uživatele

Nápad mi nepřišel zas tak originální. Je to v podstatě Matrix, akorát že tady lidi vědí, že můžou raz dva zkapat. Ale souboje, styly a postavy byly fakt docela dobré. Velkým plusem je i to, že navzdory vyvražďovací nátuře příběhu se v ději najdou i četné romantické pasáže, což je oproti jiným válečným anime příjemné zpestření. Aniž bych cokoli prozrazoval, v polovině seriálu přijde děsivý zvrat. Tak děsivý, že jsem měl sto chutí zaklapnout noťas. Nakonec jsem se ale překonal, ty debilní víly jsem vydržel a tak jako tak musím říct, že si to pět hvězd zaslouží. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina dílů je naprosto famózní podívaná a je mi celkem líto, že takových dílů není víc. Fakticky mě tahle myšlenka o virtuálním fantasy světě bavila a ráda bych ho i prozkoumala více do hloubky, ale nebylo mi přáno. Na druhou stranu, kdyby z toho byl až moc dlouhý seriál, veškeré kouzlo by se vytratilo. Navíc je to celé příjemně propracované a už po chvilce si řeknete, že tuhle technologii chcete taky a za parťáka nechcete nikoho jiného, než Kirita, protože to je zaručeně ta nejlepší postava celého seriálu. ()

ewi 

všechny recenze uživatele

Pro mě to bylo první setkání s anime - viděla jsem to až od druhé půlky a k tomu v kuse navíc v lehce "pozměněném stavu mysli". Tím by se asi dalo vysvětlit, že jsem to občas těžce nechápala - a závěr jako WTF? Ale rozhodně to byl zajímavý zážitek a pro neznalce anime motivace zkouknout víc děl tohoto žánru. ()

Galerie (1 093)

Zajímavosti (12)

  • První ze dvou úvodních písní „Crossing field“ nazpívala zpěvačka LiSA. Poslední ze dvou úvodních písní „Innocence" nazpívala zpěvačka Aoi Eir. (CarnTheNunya)
  • První ze tří úvodních písní „Ignite" nazpívala zpěvačka Eir Aoi. Druhou píseň „Courage" nazpívala zpěvačka Haruka Tomatsu, která zároveň nazpívala i poslední „Separate Ways“. (CarnTheNunya)
  • Úvodní skladbou seriálu do 14. epizody je píseň "Crossing Field" japonské zpěvačky Risy Oribe, a skladbou znějící v závěrečných titulcích je píseň "Yume Sekai" taktéž japonské zpěvačky a anime dabérky Haruky Tomatsuové. Od 15. epizody seriálu výše se o průvodní píseň "Innocence" postarala japonská zpěvačka Eir Aoi a o závěrečnou píseň "Overfly" zpěvačka Luna Haruna. (Conspi)

Reklama

Reklama