Reklama

Reklama

Jak vykrást banku

  • Francie Faites sauter la banque ! (více)
Trailer

Louis de Funès jako Victor Garnier - obchodník a prodavač ve vlastní prodejně s loveckými potřebami, investuje celý rodinný majetek do akcií dolů v Africe, na doporučení svého bankéře. Když jsou africké doly zestátněny, přijde o všechny své vložené úspory. Jednoho dne se rozhodne, že si své vložené peníze vezme zpět. Jeho dům naštěstí sousedí s bankou a tak se s celou svojí rodinou začne postupně do banky přes svůj sklep prokopávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

V roce 64 kdy L de F už točil první Četníky a Fantomase je toto stále jen rozjezdový testovací film pro budoucí legendární výboje. Snesitelný podprůměr v kariéře Funese, který je snáze zapamatovatelný díky Faltusovu dabingu. Ten si sice celou stopáž šlape na jazyk, chtělo to více dopilovat, ale využít imitátora se tehdy jevilo jako dobrá možnost jak se přiblížit geniálnímu FF. V dnešní revoluční době je toto samozřejmě už passé. Nastupuje umělá inteligence a pokud bude vůle a vyřešená právní forma, nadabovat Funese hlasem FF nebude žádný problém. Asi na to ale ani nebudu čekat a natočím si s Funesem neoficiálně vlastní celovečerní film. Třeba sedmé pokračování četníků. Pokrok jde tak rychle, že je to snad jen otázka měsíců. Dabovat bude samozřejmě František Filipovský... ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Film je kvalitní klasikou své doby, se skvělými herci, odlehčeným příběhem a spoustou gagů.. Prostě oddychovka jak má být. Více mne však zajímala kvalita dabinku, protože česká dabérská škola, mám pocit, v posledních letech šla hodně dolů a nyní stála před obrovským problémem, jak nadabovat Funese bez Filipovského. Protentokrát se "hlavní role" zhostil Richard Faltus a musím tohle rozhodnutí kvitovat. Pan Filipovský to samozřejmě není, ovšem po pár minutách jsem si na jeho "šišlání" zvykl a celkový projev vyzníval velmi podobně, takže dávám dvojku :) ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Chtěla bych překvapit svého manžela. Co mi poradíte? - Sežeňte si striptérku a schovejte mu ji do postele." Oproti jiným de Funèsovým filmům je Jak vykrást banku vcelku komorně pojatá i prostorově omezená komedie, v níž je divák svědkem toho, jak (ne)lehké je se dostat do bankovního trezoru. I přes svižný námět mi přišel humorný potenciál filmu nevyčerpaný, což je opravdu škoda. Epizodka s příbuznými se mi zdála celkem zbytečná, zatímco scéna s Jeanem Lefebvrem by klidně snesla rozšíření. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Veliké překvapení a hned několikrát. Tím prvním překvapením bylo, že se snad dočkáme znovuzrození Funesovských filmů v ČR, tím druhým bylo, že tento film byla opravdu sranda a rozhodně jsem se nenudil. Co se týče pana Faltuse, tak i když by někdo mohl najít jemné nedokonalosti, tak rozhodně nepobuřuje tak, jako ostatní dabéři, i když co mě se týče, tak mi nevadil ani Lábus, ani Krampol. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Výborná, vtipná a nadčasová komedie. Louis zde hraje sympatického človíčka a líbí se mi, jak celý rodina drží pohromadě a umanutému tatínkovi pomáhají. Český dabing není nejlepší, je znát, že Funése nedabuje profesionál ale na druhou stranu Václav Faltus odvedl velmi dobrou práci, když si uvědomíme, jak těžké to pro něj asi muselo být, aby důstojně nahradil hlas mistra F. Filipovského. Není mu sice tak dobře rozumět ale stačí jen chvíly a divák se zvykne. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama