Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Interpol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fantomas vymyslel další pekelný kousek: nejbohatším lidem světa dá na vybranou - buď život, nebo tzv. daň z práva na život. Všichni ohrožení boháči se sejdou ve Skotsku, v přepychovém zámku lorda MacRashleye. Nechybí ani novinář Fandor, jeho snoubenka Helena a komisař Juve se svým pomocníkem. Nikdo však netuší, že na zámku je i Fantomas, který díky svému přestrojení a umění ve zhotovování dokonalých masek se stane dokonce samotným lorde Rashleyem. Snaží se získat diamanty v ceně miliónu dolarů, ale v patách má Fandora s Helenou a komisaře Juvea s celou jeho suitou. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (312)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Po dvou dílech, kde komisař Juve honil svého fantoma po Francii, bylo rozumné změnit vzduch a volba padla na konzervativní prostředí šlechtického sídla ve Skotsku. Gagy a styl humoru jsou opět totožné s předchozími díly a tento Fantomas mi přijde svou úrovní srovnatelný s dvojkou. Celkový dojem: 85 %. Škoda, že se ve výrobě nepokračovalo, snesl bych bez problémů další dva díly. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Záverečnú časť trilógie o geniálnom mega zločincovi Fantomasovi považujem za najlepší film v ktorom sa objavil francúzsky herec Louis de Funes. Nebojím sa to takto otvorene tvrdiť. Pretože jeho postava policajného komisára Juvea je v celej tejto sérii snáď ešte výraznejšia ako samotný Fantomas. Tým že sa tento krát dej presunul na starý šľachtický zámok lorda MacRashleya do Škótska séria chytila nový dych. Scény s obesencom v spáľni, alebo legendárna Fantomasova "Operacia Artaban" počas honu na líšku, ma vedia doteraz veľmi dobre pobaviť. **** ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle dodat? Snad jen, že je obrovská škoda, že se De Funes s Marém nepohodli a nenatočili 4 díl - Fantomas v Moskvě. Páč věřím tomu, že i 4.pokračování by bylo legendární. Takle Fantomase završili na skotským hradě, což je sice taky hodně origoš nápad, ale ta Moskva by byla určitě zajímavější. Trochu mi tady vadilo, že se to celý odehrávalo na jenom místě. Na druhou stranu taková operace Artaban je již dnes kultovní hláškou :o). De Funes a jeho "přeludy" dávaj :o) ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Opět výborné pokračování, které je stejně výborné jako předchozí dva díly! Louis de Funés je opět králem filmu a Fantomas je geniální. Opět jsou tu vtipné scény a super scény! Změna prostředí je velmi dobrá a prostředí anglického venkova je úžasné. I ten Skotský hrad je bezva! Závěr filmu je taky výborný, to jsem se dost smál. Prostě parádní film! 5 hvězd. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Treti diel je oproti predoslym az prilis komorny. Cely cas sa odohrava na jednom mieste. Vdaka tomu tu skoro ani nie su ziadne akcne sceny. Prekvapivo ich absenciu nenahradili poriadnou davkou humoru. Funes mi tu znova pripadal slabsi a ani raz ma nerozosmial. Jedine co bolo k smiechu bol diabolsky Fantomasov plan. Tento diel ma aj za detskych cias bavil najmenej a teraz ho uz povazujem za uplne zbytocny. 4/10. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Když se Juve (Louis de Funès) probouzí, vidí oběšence, vyfotí ho, položí Polaroid na skříňku a běží pro pomoc. Po návratu do pokoje však leží Polaroid na posteli. (pjotri)
  • Mylène Demongeot (Hélène) měla v plánu natočit čtvrtý díl „Fantomas à Moscou“, v překladu „Fantomas v Moskvě“. Bohužel ale kvůli osobním sporům Jeana Maraise (Fantomas/Fandor) a Louise de Funèse (komisař Juve) a snad i kvůli jejich vysokým finančním nárokům z natáčení nakonec sešlo. Ve tomto čtvrtém pokračování se mělo zjistit, že Fantomas je otcem novináře Fandora. (noizcore)

Reklama

Reklama