Reklama

Reklama

Fantomas se zlobí

  • Francie Fantômas se déchaîne (více)
Z natáčení  - Mylène Demongeot

Obsahy(1)

Pronásledování rafinovaného Fantomase přivádí tentokrát komisaře Juvea, novináře Fandora a jeho snoubenku Helenu do Říma, kam je svolán významný vědecký kongres. Hvězdou tohoto kongresu má být profesor Lefebvre, vědec zabývající se výzkumem v oboru hypnózy. Jeho objevy jsou tak převratné, že se dá předpokládat, že Fantomas bude mít o stařičkého vědce zájem a postará se o jeho zmizení. K únosu skutečně dojde, ačkoli určit toho pravého profesora mezi třemi navlas stejnými je pro komisaře Juvea úkol nelehký. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Mylène Demongeot

Recenze (303)

El Indio 

všechny recenze uživatele

Z mýho pohledu určitě lepší jak první část. Jean Marais ustoupil do pozadí a nechal plně vynikat de Funése, což je jenom dobře. Hlavně scény ve vlaku, v blázinci a scéna kdy vysvětluje ten trik se třetí rukou stojí zato. Ale do plnýho hodnocení tomu pořád něco málo chybí, což se ale nedá říct o geniálním třetím dílu. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Další pokračování Fantomase, u kterého se přímo královsky bavím!! Druhý díl je ještě bláznivější a šílenější, Funes střídá jeden převlek za druhým a profesor Lefebvre se zde objevuje dokonce třikrát!! Tohle je prostě KULT a vždycky, když uvidím komisaře Juvea se třetí rukou, nebo střílícím doutníkem, tak jdu do kolen!! Geniální!! Zlaté krásné francouzské komedie!! ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Společenské narážky skryté pod fraškou už sice nejsou tak moc patrné, o to víc nastupuje komika, která nezestárla, i kdyby se to někomu mohlo zdát. Někdy to totiž není tak zřejmé, ale člověk pozorný hledá a najde... Lituji dnešní generace a jejího smyslu pro humor. My si necháme tenhle. Uvidíme, který z nich přežije déle. Navíc v době, kdy jsme ho vyznávali my, byl už více než dvacet let starý a stále nám měl co říct. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nieje to síce tak akčné ako jednotka, ale zato to je trochu viac zábavné, nieje to samozrejme komédia u ktorej by som padal od smiechu zo stoličky, ale dá sa na to pozerať a aj sa pri tom človek zasmeje, neviem čím to je, ale Louis de Funés sa mi tu páčil oveľa viac ako v jednotke. Druhý snímok o najväčšom zločincovi všetkých čias sa už ľahko nesie v paródii bondovských príbehov. Vynálezy, ktoré majú políciu pomôcť v dolapenie zločincov a monštruózne Fantomasovo sídlo. Príbeh už obsahuje ďaleko viac gagov hlavne pre postavu komisára, takže Louis de Funes sa mohol viac vyblázniť. Dejstvo vo vlaku je snáď najlepšie z celého filmu. Tvorcovia tento snímok vyobrazili úplne inak a tak sa od toho predošlého značne líši. A je to jedine dobre. Všetko sa posunulo aspoň zase o kus ďalej a v ničom sa neopakuje. Avšak táto snímka sa i tak ako skoro všetky pokračovania krčí v tieni jeho predchodcu. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Druhý díl už je téměř Funèsovka. Z komisaře Juvea se stala hlavní postava, žánr se definitivně překlopil do komedie a pokračování se lehce přeneslo přes vysoce nastavenou laťku. Taky aby ne, když se zvýšily sázky a Fantomasovi už nejde jen o peníze a klenoty, ale rovnou o ovládnutí světa. To ale nemůže chrabrý a dekorovaný komisař dovolit a vytáne do boje s celým svým arzenálem. S umělou třetí rukou, dřevěnou střílející nohou a hromadou převleků se chystá dopadnout svou nemesis. Co na tom že se občas dostane do moci úřadů a nebo skončí na psychiatrii. Francouzského policistu takové marginální překážky přece nemůžou zastavit. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (38)

  • Dům Fantomase (Jean Marais) stojí v Římě na Via Trionfale 151. (M.B)
  • Filmový debut syna Louise De Funése (komisař Juve), Oliviera De Funèse (Michou). První filmová scéna jeho života se odehrála ve vlaku. Celkem tento herec natočil pouze šest filmů, všechny se svým otcem. (M.B)
  • Sekvencia s padákom na konci filmu bola prvá svojho druhu natočená vo veľkom formáte. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama