Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zmrazený dědeček otravuje rozhodně méně než dědeček živý... Francouzsko-dánská polární expedice objeví na nejsevernějším břehu Grónska tělo muže dokonale konzervovaného v ledovci. Je to nepochybně člen posádky francouzské lodi, která zde ztroskotala roku 1905. Zmrzlé tělo bylo dopraveno do Francie, kde se podařilo neznámého muže oživit. Pro bohatou rodinu Huberta de Tartas (Louis de Funes) je tato událost jen senzací a dalším úspěchem vědy. Ovšem pouze do té chvíle, kdy se zjistí, že zmrzlý Hibernatus je vlastním dědečkem manželky Huberta de Tartas. Hubert chce příbuzného ponechat vědě, ale jeho žena Edmée chce naopak dědečka vrátit rodině. Ale komu vlastně nyní patří rodinná továrna? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

LukasCL 

všechny recenze uživatele

Slabší komedie s Funésem. Polární expedice nalezne v Grónsku tělo muže, který je dokonale konzervován v ledovci. Tělo je převezeno do Francie, kde se poté podaří muže oživit. Je jím dědeček manželky Huberta de Tartase. Dědeček je 25letý mladík a vše se musí přizpůsobit době, ve které žil (tedy počátku století)..... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tento komentář píši v době , kdy v Čechách trvá půl roku po volbách tzv. ,, volební pat,,. Díky originálnímu námětu filmu mě napadlo, že se asi nechám zmrazit tak cca na 50 let, než se,, pat,, vyřeší, abych byl ušetřen této trapné frašky. Naopak jsme rád, že v těchto ,,patových dnech,, jsem viděl frašku Hibernatus, protože ta trapná nebyla ani trošku a vynikající Funès mě opět dokázal, že v současné době není nikdo kdo by zvládal podobný styl herectví, když k tomu připočtu i vynikající námět, tak jsem se dostal na hvězdičkový vrchol na CSFD. Scény ve kterých je Hubert de Tartas a sluha Karel nepotřebují ani dialog, stačí pohled a já jsem zbořenej smíchy. ()

Reklama

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Klasická Funésova situačná komédia, keď vďaka dedkovi svojej manželky, ktorý zamrzol na začiatku minulého storočia, musí hrať nápadníka svojej ženy, ktorá hrá úlohu svojej babičky. Kvôli týmto posunom postáv vznikajú komické situácie a Luis de Funés sa môže riadne rozparádiť. Žiaľ nie je to veľmi často. Paul Préboist ako obyčajne sluha a Claude Gensac starostlivá manželka sú klasická herecká zostava, ktorá drží fazónu a nekazí hru. Olivier de Funés hra znovu syna svojmu otcovi. 70% ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie o zrmzlém dědečkovi a nečekaných problémech, včetně snahy ochránit dědečka před kulturním šokem, námět je skvělý, z několika scén jsem šla do kolen a některé hlášky jsou tam naprosto brilantní, ale v rámci "Funesovek" znám i lepší. Vidím to na rovných 70%, což je u mě 3,5*, nakonec stejně zaokrouhlím nahoru. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Skvělé scény se střídají s těmi, co mě nezaujaly nebo jsou nijaké, každopádně i tak se jedná o celkem příjemnou komedii. Docela jsem se u ní bavil, stopáž je příjemná, námět mě zaujal (+ přišel s jedním zajímavým nápadem) a ačkoli jsem to celé viděl v českém dabingu, naštěstí jsem sehnal asi ten nejlepší možný, kde Funèse dabuje Filipovský. Celkově se mi to skutečně líbilo - akorát ne tolik, abych dal vyšší hodnocení, než lepší 3*. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (17)

  • Film byl natočen podle stejnojmenné divadelní hry Jean-Luca Bernarda z roku 1957. (Komiks)
  • Louis de Funes několikrát prohlásil, že s natáčením skončí a řekl, že nebude pracovat s režisérem, který se dívá každých pět minut na hodinky. (fandalehy)
  • Bernard Alane (Paul Fournier) uvedl, že do filmu prošel díky Louisovi de Funèsovi (Hubert de Tartas). Slavnější kolega si ho prý osobně vyžádal do role „zmrzlého dědečka“, a to kvůli jeho nosu, který mu prý přišel velmi roztomilý až legrační. Po celou dobu natáčení se mu prý smál, nikoliv však zlomyslně, ale v dobrém slova smyslu si ho dobíral. (Lynette)

Reklama

Reklama