Reklama

Reklama

Devil Seed

  • Austrálie Devil Seed (více)

Obsahy(1)

Prázdniny skončili a Alex sa vrátila do školy na internát ku kamarátkam Jessike a Breanne. Ako sa sluší a patrí, stretnutie oslávili nočným žúrovaním, ktoré vyvrcholilo nápadom storočia - ísť za cigánkou a dať si vyložiť budúcnosť. Následujúci deň si Alex síce nič z predošlého večera nepamätá, no v okolí sa začnú diať zvláštne veci. Halucinácie, čudné, hrôzu naháňajúce zvuky, výpadky pamäte a škrabance na tele ju rýchlo presvedčia, že tu ide o jej život. Ak včas nenájde pomoc, bude zle... (beso74)

(více)

Recenze (58)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Ďáblovi se nepostaví, když holčina není panna... Posedlost se nedostaví, v noci, ve dne, ani zrána. Marně exorcista stříká (svěcenkou, ne semenem!), vše je v řiti, ďábel říká: Blbej scénář, čert ho vem!" Ostatně, já bych všechny ty posedlosti zakázal. Otravuje to lidem život, zasviní to ložní prádlo a bolí z toho za krkem. Ale když už, bohajeho, zase nějakej čulibrk z pekelné ďury začne opruzovat nějakou kikinu, která svého chlapce dva roky tahá za fusekli a šetří si panenství pro nějakou zvláštní příležitost, např. noční podpeřinové ošukání démonem, tak by se ďábel měl držet pekelných filmových pravidel, krucifix. Po úspěšném vymítání a vyhnání z těla slečny by měl rarach stáhnout ocas, zalézt v pekle někam pod kotel a tam si lízat... rány a pošramocené ego. Ale co udělá náš umouněnec vysemeněnec? Jen oběhne dvě kolečka od postele k fíkusu v rohu a zpátky, zatočí rozverně ocasem, vyfakuje exorcistu i s jeho Bohem a hupky dupky zpátky do oběti! No to mi ho vyndej... A pak nemají exorcisti trpět trudnomyslností a syndromem vyhoření. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Sakriš, tak toto áno, toto beriem všetkými desiatimi :-) Po dlhšej dobe konečne nejaká novinka, ktorej môžem dať plnú trefu. Vynikajúci exorcistický horor, kam sa hrabe Devil Inside a podobné komerčné bláboly... Zaujímavé, o tomto filme som doteraz nepočul nič, režisér je úplný nováčik, hlavná hrdinka nehrala dokopy nikde, a aké prekvapenie sa z toho vykľulo. Dej je úplne priamočiary. Dve kamarátky si to pod vplyvom alkoholu namieria k cigánskej jasnovidke a odvtedy sa s jednou z nich začnú diať podivuhodné veci. Najprv sú to podľa očakávanie divné hlasy a zvuky (čiže pár poctivých, funkčných ľakačiek), potom tu máme posadnutosť, napokon exorcizmus. Ja viem, je to klišé, ale to nevadí, tam sa veľa originality vymyslieť nedá. ALE: Už len hlavnej hrdinke by som dal aj 10 hviezdičiek. Krásna, talentovaná, výborne sa na ňu pozeralo, jedna z najkrajších hlavných postáv v horore. Človeku jej až bolo ľúto. Má to atmosféru, technická stránka je na veľmi vysokej úrovni, hudba v pohode, proste skvelý moderný horor, v ktorom klape úplne všetko. Akurát keď už ku koncu došlo k nejakým mordíkom, mohli byť ešte krvavejšie, no nič to, asi sa šetrilo na rozpočte. 9/10, prekvapenie mesiaca jednoznačne!!! ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný film tohoto žánru, ztráta času. O příběhu se nemá cenu bavit, ten je snad každýmu jasný. Přidaná hodnota žádná, herci nejen že neumí hrát, navíc jsou otřesně nesympatičtí. Kdyby ty ženský aspoň ukázaly rodidla v těch pár lechtivých scénách, dal bych dvě hvězdy. Takhle klasická jedna za to, že jsem vydržel do konce. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PŘIJDE SI PRO TEBE“.... /// To si takhle vožralý kikiny nechaj věštit budoucnost. Stará cigoška je fakt dobrá a kikinám se z toho vorosí (tak schválně – co bys chtěl? …aha, tak to není film pro tebe…). Vono totiž, když zasadíte semínko třeba ,,marušky“ no tak hold sklidíte trávu. Když Ďábel zasadí semínko – je z toho film plnej čmáranic, zvuků, zajímavý hudby a občas i atmosféry. Pak zjišťujete, že to všechno už tady bylo, dokonce bez hysterickejch ženskejch a jsou chvíle, kdy mě ta píča sere. Ale nakonec v tý záplavě sraček bych řekl, že je to z toho lepšího soudku. Jo a mohl by se jmenovat třeba… Damien. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Kámoška začala ,,gůglit“ slovíčko DÉMON. 2.) Zjistím, jestli pomůže, když se před Ďáblem zavřu na hajzlu. 3.) Thx za titule ,,petrik1“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Belzebuba s vidlemi a řetězy tady sice neuvidíte, asi na něj nebyl rozpočet, ale zato má spadeno na hezkou studentku Alex (Michelle Argyris) a svoje mlsné libido dává na odiv tím, že ji otěhotní. Sice jsem nepobral, jak k tomu došlo, ale na svět se má vyklubat pořádný Belzebubíček. Jak už bylo řečeno, objektem zájmu čertovských hrátek, je sympatická Alex, kterou soustavně podvádí její přítel, a to s její hot spolubydlící, a u dívky se začínají pozvolna projevovat známky posedlosti. Vidí přeludy, slyší podivné zvuky, vidí podivné obrazce, po těle má škrábance, zdají se jí erotické sny a její chování i osobnost se začínají nápadně měnit. A máme tady další posedlost troufající si na inovativní postupy, i přes občasně naivně rušivý scénář, kterých bylo zapotřebí, protože v daném tématu už není moc co vymyslet. Když bych měl horor debutujícího režiséra Sagera nějak blíže specifikovat, tak je to s přídomkem nepropracovaný, s rozvláčným tempem, které filmu v některých sekvencích i sluší, nerozhodný, jestli by rád byl dekadentní (posedlá močící na podlahu), anebo stylový, ale nemající v podstatě žádný výrazný vrchol. A co se u hororu nedá odpustit, je řídký výskyt gore scén se kterými režisér dobře věděl, proč otálí, protože když je tam v závěru mrskl, příliš neohromily. A navíc ten příšerný kněz, co se tam angažoval v závěru do vymýtání, to nevymyslíš, jak idiotsky působil, ačkoliv příchod jeho postavy do děje byl i originální. Mnohem zajímavější byl film ve své erotické rovině. Na scénu vrhl schopně hrající Michelle Argyris, která za film vystřídá bezpočet outfitů a postupně se chytře obnažuje. Podle mě naprosto originálně zvládnuto a tyto scény dokonale splnily svůj účel. Celkově jsem to čekal nabušenější a hlavně intenzívnější, ale od Sagera, který si napsal scénář, sestříhal si to a ujal se režie, se jako od debutanta nedaly zázraky čekat. Jeho režie ještě nebyla vybroušená, aby si mohl dovolit hororovou revoluci. Nezjevený Belzebub, poté co dosáhl svého, se odebral s protestujícím transparentem do pekla, aby byl příště připravenější, až zase po něm bude v hororu poptávka. Mé hodnocení: 60% ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama