Reklama

Reklama

Tetovaný

  • Francie Le Tatoué (více)
Trailer

Félicien Mézeray (Louis de Funès) prodá všechno. Jednoho dne výhodně zpeněží i obraz Modiglianiho, který mu nepatří. Je totiž vytetovaný na zádech chlapíka Legraina (Jean Gabin), který se tak postará o pěkná překvapení a zábavu. Louis de Funès a Jean Gabin hned ve dvou pyžamových modelech! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (194)

šerminator 

všechny recenze uživatele

Klasická, francouzká taškařice. Gabin s Funesem se pěkně doplňovali, ale celkově to bylo slabší. Příběh jednoznačný, jednoduchý, Funesovo myšlení předvídatelné, jeho gegy už tolikrát opakované a profláklé. Né že by byl Funes ten slabší článek, to rozhodně ne, ale něco navíc, něco nepředvídatelného tomu filmu dodává právě Gabin. Prostě řečeno, neurazí, nenadchne. Neznám Gabinovu filmografii (zatím), ale Funes má lepší filmy. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Denys de la Patelliere /Taxi do Tobruku, Rvacka v Paname/ natocil podla mna len 2 schopne filmy, a to jednak Taxi do Tobruku a tento le Tatoue. Mozno aj preto, ze mu slubili ucast jednak Louis DeFunes /Cetnik ze Saint Tropez, Fantomas/ a jednak Jean Gabin /Touchez Pas au Grisbi, Heroin, Sicilsky Klan/. Film ma dobry pribeh, takze nuda opat nedostala sancu an rozvoj, Obaja herci vedia hrat, tempo dobre, dialogy su na urovni, teda za mna dalsia takmer kultova francuzska komedia /i ked o tom by sa dalo polemizovat/ : 92 % ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jean Gabin a Louis de Funès se sice potkali již dříve v Napoleonovi (z roku 1955, kde Funès hrál štěk) a o rok později v komedii Napříč Paříží (kde Funès opět neměl patřičný prostor), ale jejich komediální talent mohl naplno vyniknout až v Tetovaném. Ke konci šedesátých let, oba jako velké filmové hvězdy, se sešli před kamerou Gabin a Funès jako rovnocenní partneři. A sehráli báječnou komedii s trošinku tužším rozjezdem. Ale od momentu, kdy se na scéně objeví paní Mézeray, začíná pravá zábava. Podotýkám, že i díky báječnému českému dabingu, senzační je nejen Filipovský, ale i Božena Böhmová v roli milostivé paní Mézeray. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Gabin s Funésem jedou pěkně na plno po celou dobu, škoda, že chvílemi se to od prvopočátečního uzlíku ala zádového tetování od Modiglianiho veze na situačních scénkách kdesi na zámku a člověk přestává vnímat, kde že je ten problém kvůli kterému se dvě hlavní postavy neustále handrkují. Jinak v dnešní hyperkorektní době si nelze nevšimnout černocha sluhy, kterému tam v pár scénách pěkně rasisticky zatápí, možná proto bude tento film v budoucnu trezorový. Zbytek už je klasická taškařice našeho mladíka. PS: jakožto fanouška MMA je tu doslova geniální scénka spárování asi prvního francouzského mix martial arts sportu. :D 70% ()

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

Čo všetko sa môže prihodiť, keď ziskuchtivý obchodník s umeleckými dielami túži za každú cenu získať vzácny obraz vytetovaný priamo na tele stárnuceho aristokrata. Fantastická zábava v podaní velikánov francúzskeho filmu Louisa de Funesa a Jeana Gabina. Film ma skutočne príjemne prekvapil, jednoducho bavil som sa viac, ako som čakal. A páčil sa mi aj milý záver filmu, nafúkaný obchodník sa postupne mení v riadneho pôžitkára. Znovu spomeniem vynikajúci cs.dabing, ktorému velí František Filipovský. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Rivalita a nepříliš dobré pracovní vztahy mezi Jeanem Gabinem a Louisem de Funèsem byly obecně známým faktem. K jejich dokreslení nejlépe poslouží záznam z tiskové konference, která proběhla právě v průběhu natáčení Tetovaného a kterou dodnes připomínají životopisci obou slavných herců. Na otázku ohledně nejoblíbenějších filmů toho druhého odpověděl de Funès s nadšením: "Mám rád všechny Gabinovy filmy", zatímco Jean Gabin reagoval s nepřítomným pohledem: "Neviděl jsem žádný film pana de Funèse." (argenson)
  • Jean Gabin a Louis de Funes spolu během natáčení nepromluvili mimo kamery jediné slovo. (fandalehy)

Reklama

Reklama