Reklama

Reklama

Láska je láska

  • Švédsko Fucking Åmål (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elin a její dospívající kamarádi vyrůstají v malém městě jménem Åmål. Vše tu plyne podle zaběhnutých pravidel až do chvíle, kdy Elin udělá nečekaný krok – jde na nesprávný večírek – a její život nabere nový směr. Najednou se musí rozhodovat mezi dvěma láskami a hlavně se vypořádat s vlastním já. Láska je láska nabízí příběh o touze, radostech i bolestech lásky, komických i dojemných stránkách dospívání – a odvaze vyčnívat z davu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

WillBlake 

všechny recenze uživatele

Možná to není na pět a možná to je skoro obyčejná teen komedie, která stejně jako ostatní teen komedie zachycuje problémy, které teenageři mají. Ale stejně mám pocit, že Moodysson staví tenhle žánr trochu na hlavu a odprošťuje ho od patosu, skate punku a dalších amerických obyčejů. Celý tenhle jednoduchý příběh potom zachycuje skoro cassavetovskou kamerou, přičemž nás nezatěžuje zbytečnou psychologizací. Fucking Åmål totiž spěje k epickému konci na holčičích záchodech... ()

numi 

všechny recenze uživatele

Nesobecká, upřímná a skromná zpověď dvou dospívajících dívek, která je po strop narvaná emocemi. Emocemi sice převážně zápornými, ale o to více dokážou ty kladné zaútočit na to správné místo. Moralizuje naprosto nevtíravou formou, které si člověk snad ani nevšimne, je zabalený do naprosto nezajímavého hávu a přesto obsahuje desítky nezapomenutelných dialogů a scén. Prostě neskutečně skutečný obrázek dospívající mládeže (teda asi, neboť přece jen už jsem věkem trošku jinde a co o tom tak můžu vědět, že...) Kolikrát se o něco takového pokoušeli v té dokonalé továrně na sny za velkou louží? Nespočetněkrát. A pokaždé neúspěšně. A přitom je to tak jednoduché. Vezmete jednu blonďatou boubelku, jednu naprosto nezajímavou brunetku, scénář uděláte na koleně, nacpete do toho hity, co dávno neletí a je hotovo. Klasika jako dřeváky od Bati. [červenec 2006] ()

Reklama

francis 

všechny recenze uživatele

Bezelstné a okouzlující. Vtipné, vtipné, vtipné. "Mami, proč se koukáš na ty soutěže v televizi?" "No já nevim, je to takový... hraje tam pěkná muzika, občas někdo vyhraje auto..." Taky si dáváte do kakaa aspoň půl sklenice toho prášku a pak už jen kapku mlíka? Pravej severskej film, inteligentní, úspornej a skromnej. Ale o to lepší. Ty holky si zamilujete. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých teen filmov, ktoré na mňa zapôsobili maximálne úprimne. Je myslím umenie, ak dokáže tvorca postavami, do ktorých koží sa nedokážeme na sto pro vcítiť, pretože jednoducho sme väčšina heterosexuáli, vzbudiť empatiu. Láska je láska bol taktiež aj jedným z prvých filmov, ktorý ma kedysi nasmeroval v oblasti kinematografie na sever. Ale kľudne by som v Škandinávii aj žil. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

I s odstupem téměř patnácti let, je Fucking Åmål pořád jeden z nejpřirozenějších romantických filmů, co jsem kdy viděl. Zároveň je jedním z nejsilnějších, protože i když si na nic nehraje a nepřináší nic nového, vypráví svůj příběh neskutečně chytlavě a sugestivně. Civilní herecké výkony a špičková režie jsou ve švédských snímcích téměř samozřejmostí a tenhle vyniká i mezi nimi. Fakt jsem jim věřil úplně všechno. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (25)

  • Ešte predtým, ako bol film dokončený, vyvolal v meste Åmål kontroverziu. Miestni politici viedli kampaň za zmenu názvu, pretože tvrdili, že by to mesto ukázalo neférovým spôsobom a dokonca by ho mohlo podkopať ako ekonomické centrum. So sťažnosťami však neuspeli a naopak, neskôr sa snažili publicitu využiť v prospech mesta. Začiatkom roku 2000 mesto založilo hudobné podujatie Fucking Åmål Festival. (Arsenal83)
  • Když Agnes (Rebecka Liljeberg) leží na posteli a brečí a je vedle ní její otec, její vlasy v jednotlivých záběrech mění polohu. (ICTS)
  • Soundtrack pozostáva z piesní v anglickom a švédskom jazyku. Švédska kapela Broder Daniel, ktorá do Fucking Åmål prispela tromi piesňami v anglickom jazyku, zaznamenala po vydaní filmu prudký nárast popularity. (Arsenal83)

Související novinky

19. ročník Mezipater se blíží

19. ročník Mezipater se blíží

30.10.2018

19. ročník Mezipater přinese jako každý rok výběr těch nejlepších hraných filmů, dokumentů i kraťasů z queer kinematografie. Festival začíná v Praze od 8. do 15. listopadu. Po jeho skončení se… (více)

V lednu k filmům i přednáška a výstava

V lednu k filmům i přednáška a výstava

11.01.2009

A opět je tady nabídka Skandinávského domu, který pro vás pravidelně pořádá projekce zajímavých severských filmů. Během ledna vás čeká čtvero poklidných večerů v komorních prostorách kina Atlas … (více)

Reklama

Reklama