Reklama

Reklama

Batman

  • USA The Batman (více)
Trailer 4

Dva roky slídění po ulicích jako Batman, který nahání strach zločincům, zavedly Bruce Waynea hluboko do stínů Gotham City. Mezi zkorumpovanou sítí městských úředníků a vysoce postavených osobností má osamělý mstitel jen několik důvěryhodných spojenců - Alfreda Pennywortha a poručíka Jamese Gordona - a mezi svými spoluobčany se stal jediným ztělesněním pomsty. Když se vrah sérií sadistických machinací zaměří na gothamskou smetánku, stopa záhadných indicií pošle Největšího detektiva světa na vyšetřování do podsvětí, kde se setká s postavami jako Oswald Cobblepot, Edward Nashton, Carmine Falcone a Selina Kyleová. Jakmile důkazy začnou vést blíže k domovu a začne být jasný rozsah pachatelových plánů, musí Batman navázat nové vztahy a odhalit pachatele, aby se stal symbolem naděje Gotham City. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 253)

somnar 

všechny recenze uživatele

Je to takový ten film, kde se někdo neustále nad něčím hrozí, že nic tak příšerného, ďábelského a temného v životě neviděl, když k tomu ale skutečně dojde nebo to ten film má ukázat, tak nějak skutek utek. Dokonce to zachází tak nechtěně směšně daleko, že když tam má někdo puštěné zprávy, tak v nich moderátoři neustále opakují, že následující záběry budou extrémně drastické, což znamená - opět - především prázdný příslib. Technická stránka věci mě bavila, nečekaně to uteklo, ale tahle detektivka se skutečně tváří, že je více zašmodrchaná a hluboká, než ve skutečnosti je. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu měřit, jak si Vengeance stojí proti Burtonovu nebo Nolanovu pojetí, šlo v první řadě o to, aby si Reevesův pohled na Netopejra obhájil vlastní existenci. A i když mi spousta věcí nejde pod nos, živoucí Gotham stejně okamžitě zaleze pod kůži a hlavní postava s ním. Pattinson neselhává snad ani na vteřinu, i když se mu takhle křehce psychologické pojetí mohlo rozsypat pod rukama. Bruce Wayne totiž chodí v dešti s pramenem vlasů spadlým do obličeje a jako Batman si do deníčku píše zdrcující zvolání typu "Já jsem přítmí." Ani tak ale nikdy nepřepne do směšnosti, nikdy onu emo hranici nepřekročí tak, abych nedokázal jeho palčivě osobní pátrání brát hned v následující scéně vážně. Což je zásadní, protože pátrá doslova celý film. Krimi stránka je dokonce ve filmu natolik prvořadá, až mě napadalo, jestli není komiksová stylizace tvůrcům na obtíž a nezdržuje je od očividného přání natočit vlastní Fincherovku. Bohužel citací Se7en je tak moc, že mě ruší a výsledek s nimi ztrácí vlastní výjimečnost. Druhou nepochopitelnou stránkou je délka, která je přitom neopodstatněná a při krácení by ubylo scén, kdy sledujeme špinavé a nekalými živly prolezlé město na pozadí monologů či dialogů o špinavém městě prolezlém nekalými živly. Na druhou stranu se díky tomu nikdy nezmenší měřítko vyprávění, které si tak důkladně tvoří podklad pro gradaci klíčových scén (pohřeb). Na konci se tak ve mně mísí nálady stejně tak jako ve filmu, ale protože všechny fungují, fandím tomu, aby takhle sebevědomý přístup vydržel a nebál se rozkračovat v oblasti Batmanových nepřátel a směrů. Úplná absence mystiky či alespoň opatrného nadpřirozena a vědy by u pokračování mohla zavinit brzkou okoukanost. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Nebýt tady muž v kostýmu Batmana, se spoustou svých nádherných hraček, jeden by ani neřekl, že se jedná o komiksový film. Tak realistický nový snímek o netopýřím muži je. Temný, místy až hororový thriller, ne nepodobný žánrovým předchůdcům, jako Saw, Zodiac či Sedm. Pomalé tempo, delší (ovšem nenudící) stopáž, prvotřídní Riddlerův plán a skutečně špinavá atmosféra. Plus několik brutalit. Silný zážitek a za mě určitě plný počet hvězdiček, protože víc snad ani od filmu čekat nelze. Nolan má v Reevesovi silnou konkurenci a Pattinson, jako představitel hlavní role, okupuje minimálně medailové pozice, dosud ztvárněných ochránců Gothamu. Batman s dikcí, pohyby, pohledy i slovníkem Clinta Eastwooda. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Odmyslite si kostýmy z maškarného, a dostanete klasickú kriminálku o skorumpovanom meste plnom "kokotov" na vyšších pozíciách, namočených do drog či iných maškŕt (proste také klasické Slovensko o politických zástupcoch dofetovanej "EsÁesky"). Výborná hudba a "tmavší" obraz robia svoje, čiže snaha o temné podanie sa uprieť rozhodne nedá, no poďme konštatovať. Je to iný Batman? To rozhodne. Je to mimoriadne kvalitný Batman? Tak to kurva ani omylom. Proti doslova "čaptavému" ksichtu Pattisona, ktorý bol pre mňa veľkým otáznikom, žiadna výtka! Toto na počudovanie pomerne slušne, nečakane zapadlo. Lenže čo ten príbeh, ktorých je na trilióny? Čo malo byť tým mimoriadnym impulzom pre diváka, ktorý by pripravil mimoriadny zážitok? Nie, z tohto pohľadu - NIČ. Takýchto filmov s obdobnou tematikou je viac než plné vrece. Ďalšia vec. Čo tie tri hodiny do svätej, nepoškvrnenej panenky Márie?! Na takúto stopáž majú nárok kultové filmy, ako "Krstný", Míľa, Vykúpenie z basy, Gladiátor či Goodfellas, nie takáto so všetkou úctou, ničím extra zaujímavá noir-kriminálka pre nenáročných. Hm, tak prečo 4 jagavé? Kurva lebo tá hudba, ten celkový nádych a záverečná tretina, ktorá odkryje identitu vraha (sériového - na ktorých mám skrátka slabosť), ma proste nútia voliť "vyššie", i keď nie všetko je v tomto filme po kostolnom poriadku. Slabší Batman, no presto všetko ľahší nadpriemer .. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nový a dá se říci originální "tejk na" příběh Netopýřího muže, na kterém je v mém vesmíru nejzajímavější asi to, že definitivně rehabilituje Roberta Pattinsona jako herce. Ne že bych mu Twilight ságu zapomněl, ale už se jí můžeme smát jako tragickému mladickému pomýlení:) Naprosto mne uchvátil obrazový cit kameramana (a možná režiséra), a byť prostě v Batmanovi očekávám víc "comicsového nereálna" než jen mikrovysílačky, velmi rád si dopřeju pokračování. Atmosféra prohnilého Gothamu, větší důraz na jeho sociální rozměr, poněkud odlišná práce s osobou Thomase Waynea, a až fyzicky nepříjemné ztvárnění Riddlera... kdyby to nebylo tak nepatřičné, řekl bych, že "krása stíhá nádheru":) A co může být pozitivní překvapení pro všechny bez rozdílu - navzdory stopáži film plyne velmi dobře a jeví se podstatně kratší než lecjaký jeho nejenom comicsový konkurent. 80% ()

Galerie (83)

Zajímavosti (55)

  • Matta Reevese při tvorbě noirového vizuálu filmu inspiroval italský kreslíř Francesco Francavilla, který kreslil batmanovskou sérii „Detective Comics“ v roce 2011. Detaily Batmanova obleku, konkrétně jeho kápě a tvar netopýřího loga na hrudi, zase vychází z příběhu „Gotham By Gaslight“ ze série „Elseworlds“, který v roce 1989 podle scénáře Briana Augustyna nakreslil autor Hellboye Mike Mignola. Příběh Gotham By Gaslight se dočkal vlastního animovaného zpracování v roce 2018. (DavePave)
  • Uvedení filmu do amerických kin bylo původně oznámeno na 25. červen 2021, ale kvůli pandemii Covidu-19 byl termín změněn nejdříve na 1. říjen 2021 a v říjnu 2020 na 4. březen 2022. (JORDY)

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama