Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Policajt nebo rošťák je Jean-Paul Belmondo přesně takový, jakého ho mají diváci nejraději. Tvrdý, neústupný, trochu samotářský, ale především vždy obklopen krásnými ženami a vždy nad věcí. Do Nice přijíždí inkognito divizní komisař oddělení vnitřního vyšetřování Stan Borowitz, specialista na čistky uvnitř policie. Vše totiž nasvědčuje tomu, že nedávno zavražděný komisař Bertrand byl v úzkém spojení s místní mafií. A není zdaleka sám. Policejní inspektoři Rey a Massard jsou do vraždy přímo zapleteni, je tedy nutné je usvědčit a policii očistit. Borowitz má vlastní netradiční prostředky a postupy a rozhodne se vyvolat válku gangů, která by jako první vydala oba zkorumpované inspektory. Nečekaný příjezd neposlušné dcery Charlotty vše zkomplikuje. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (303)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Určitě jsem tuhle klasiku s Belmondem viděl již jako malý capart (dost scén se mi druhém zhlédnutí vybavilo), ale připomenutí po letech rozhodně bodlo, to ne že ne. Policajt nebo rošťák patří zajisté k tomu kvalitnějšímu z repertoáru J-PB, nabídne překvapivě zajímavou zápletku, která zejména stojí na umění tohoto legendárního francouzského herce, který se snad pro situační komedii narodil. Potrhání bránice se dostaví, s tím počítejte, to podání těch vtipů i po letech nemá absolutně žádnou chybičku. Ten mimořádný drajv tomu samozřejmě přidává český dabing, podle mě samotný film povyšuje na vyšší úroveň.........i já coby člen mladší generace se zabavím tímto 40! let starým snímkem, a to je už co říct. Jak jsem již zmiňoval, tak zápletka na poměry promyšlená, na druhou stranu se sem tam dostaví menší vady na kráse ve scénáři, ale to se filmu dá jednoduše odpustit. Za mě naprosto zasloužených 78 % ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Policejní sbor v Nice začal být personálně příliš propojen s místními mafiánskými kruhy. Napravit situaci, a oddělit zrno od plev, přijíždí divizní komisař Borowitz, aby pod identitou provokujícího floutka Antonia Ceruttiho zanesl červíka pochybnosti do hráčů, kteří střílejí za obě strany. Pak už stačí jen spočítat mrtvoly. Není to standartní postup, který by se opíral o metodický pokyn nadřízených, ale Borowitz je pragmatik a teoretické plky analytiků s drzým šklebem ignoruje. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Zase se mi potvrdilo, že vůbec nejsilnější stránkou všech belmondovek je Belmondo sám. Klasický motiv tvrdého policisty bez respektu ke všem předpisům sice sedí k podobným filmům jako ulitý a smíchání komedie s vážnou kriminálkou zvládl režisér Lautner na jedničku, ale nemohu si pomoci, bez lišáckého Belmondova úsměvu by to tentokráte vyznělo trochu do ztracena. Tím ale vůbec nechci říci, že by se mi Policajt nebo rošťák nelíbil, naopak jsem po mírně rozpačitém úvodu dostal přesně tu porci inteligentní zábavy, jakou jsem před zhlédnutím očekával. Jen oproti jiným vrcholným belmondovkám mi tahle přijde o malinko slabší.. Ovšem i tak beru 4* jako povinnost. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

J.P.Belmondo jako tajný plicista a specialista na čistky uvnitř policie Stanislav Borowitz se snaží vypátrat, kdo na začátku snímku zabil komisaře Bertranda, který byl v úzkém spojení s mafií. Policejní inspektoři Rey a Massard v tom pravděpodobně mají prsty a na Borowitzovi teď je, aby dokázal svými drsnými metodami, že za tím stojí právě oni. Avšak do města z nenadání příjíždí jeho 14ti - letá dcera Charlotta, která je vzápětí unesena. To celou situaci zkomplikuje, avšak nikdo nemůže předpokládat, že Belmondo skončí mezi poraženými. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že tento film byl v osmdesátých letech pro mládež do osmnácti let nepřístupný. Dnes už ani nemá označení - Pro děti do dvanácti let nevhodné. Ten čas letí. Hláška J. P. Belomonda - Tlusťochu zaplať !!! se používá i dnes. Stále se usmívající Jean Poul Belmondo v krimi komedii ve které si zahrál policajta i rošťáka. Pohodový filmeček, který se dá sledovat v jakoukoliv roční dobu. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (20)

  • Ke konci filmu při havárii vozidla, ve kterém sedí Achille (Claude Brosset) a Inspektor Massar (Jean-François Balmer), je vidět, jak se převrací a dostává smykem k mostu, kde je zábradlí. V následujícím záběru je vozidlo jak padá z mostu přes neporušené zábradlí. Taktéž následně po srážce vozidla s vlakem je zřetělně vidět, že ve zdemolovaném vozidle nikdo nesedí. (Horryx)
  • Když Stan Borowitz (Jean-Paul Belmondo) telefonuje v hospodě s Křupanem, poté co rozlil všude benzín, tak telefon je hned vedle malého automatu na žvýkačky. Jakmile škrtne sirku a utečou pryč, tak telefon zmizí. (OndrejKW)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama