Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roky ve vězení mu mohou vyvážit už jen ukradené diamanty, ale podsvětí nezapomíná... „V kapse mám 1000 franků, na sobě šaty starý deset let, ale něco mi říká, že mám vydržet..." říká hlavní hrdina filmu Bojovník Jacques Darnay, kterému soud vyměřil patnáct let za přepadení klenotnictví, při kterém byl majitel zabit a zmizely diamanty v hodnotě čtyř milionů franků. Darnay je propuštěn předčasně, protože policie doufá, že ji dovede k ukradeným diamantům. Jediný, kdo byl tehdy zatčen, byl Darnay a policie tuší, podsvětí to ví, že on nevraždil. Nicméně diamanty chtějí všichni. (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Své nejlepší kriminální snímky už měl Delon v době natáčení Bojovníka za sebou a z jeho výkonu už čiší rutina a stereotyp, hrát nicméně dosud nezapomněl a charisma dosud neztratil, takže tuctový scénář, který navíc je místy docela chatrný, drží nad vodou díky jeho přítomnosti. Kladem je i přítomnost mladičké Anne Parillaud, která později zazářila jako Nikita v Bessonově slavném snímku. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

"Delonku" lze poprávu považovat za specifický detektivní - či chcete-li "krimi" - subžánr. Fabule občas zaskřípe, scénář zanaříká (závěrečné "přehazování" démantů ve stylu deus ex machina), ale přebírání řady prvků "vážného" hraného filmu tyto občasné lapsy víc než vynahrazuje (špičkový Delon velmi často hraje očima, úsečně sevřenými rty nebo imperativním úsměvem, funkční jsou i prodlevy, jejichž mlčení je vskutku akční). Tradiční černobílé schéma vítězství "bílého" dobra nad "černým" zlem, kořeněné docela slušným množstvím mrtvol,za které by se nemusela stydět ani superrychlá, uměleckou úroveň i její výchozí řemeslo velmi bezstarostně vnímající americká "action", je s úspěchem relativizováno zařazením nanejvýš neschématického hlavního hrdiny, viditelně šitého na míru delanovské poetice a osobnosti vůbec. Zdá se, že na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let v této filmové, divácky mimořádně úspěšné minisérii znovunalezl Delon sebe sama v míře a dosahu,který se zdá být dvacet a více let poté stále zřejměji klasicky nadčasovým. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Alain Delon se kromě hlavní postavy postoval i do role režiséra a výsledek vůbec není špatný. Po devíti letech se z basy vrací lupič Darnay (Delon) a mají na něj spadeny hned dvě bandy, které mu půjdou po krku, neboť ve hře jsou diamanty z loupeže, za kterou byl Darnay odsouzen a diamanty se nikdy nenašly. Takže jediná možnost, kde můžou být je, že se to dozví od Derneye. A ještě navíc po něm jdou poldové v čele s "Columbem" :) komisařem Rouxelem (výbornej Pierre Mondy). Obsazení je fakt perfektní, ale všechny předčí překrásná třiadvacetiletá Anne Parillaud, známá hlavně jako brutální Nikita a jejíž křehké obnažené tělo je top celého snímku, fakt překrásná kočka! Celkový dojem z filmu je pozitivní, i když jsem se občas ztrácel ve jménech. Každopádně je Bojovník výtečná francouzská kriminálka z osmdesátých let a český dabing je též povedený. Divím se, že je tahle delonovka vcelku zapadlá, rozhodně stojí za pozornost. ()

ekomo 

všechny recenze uživatele

Do poloviny filmu jsem si říkal, proč tak nízké hodnocení, ale po shlédnutí druhé poloviny filmu už tak trochu chápu. Alain Delon jako ostřílený profesionál, i když osm let netrénovaný, zvláštní a přece dokázal úctyhodný počet lidí zabít a ještě s jiskrou šarmu, která překrývá naprosto neuvěřitelný děj. Jediný pak, kdo filmu ještě něco přidal, pak mohl být leda tak Francois Perier a Annie Parillaud, kteří jsou skutečně zajímaví francouzští herci, přístě Delone akorát trochu mín erotiky, v kriminálce se to až tolik nehodí. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Příjemný kriminální příběh jednoho sympatického zloducha. Je to případ, kdy, přestože si plně uvědomujete špatnost počínání jistého kriminálníka, držíte mu palce a očekáváte, že jeho příběh skončí pro něj dobře. Tento pocit ve vás nabudí sympatický "kukuč" Alaina Delona a jeho uhlazené chování v kterékoliv situaci. Scénář filmu je promyšlený a nedává divákovi možnost odhadnout dopředu průběh děje. Škoda jen, že obsah k tomuto filmu (oficiální text distributora) tak bezohledně prozrazuje děj, namísto toho, aby popsal film poněkud delikátnějším způsobem. Vynikající dabing titulní role. 121 minut hrací doby mě osobně s přihlédnutím k poutavosti děje nepřipadá nijak dlouhá. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Snímek byl natočen na motivy le stejnojmenného románu, který napsal André Caroff. (Terva)

Reklama

Reklama