Reklama

Reklama

V plném slunci

  • Francie Plein soleil (více)
Trailer 2

Alain Delon, Maurice Ronet a žár peněz, kterému nelze odolat. Thriller natočený podle románu Patricie Highsmithové. Tom (Alain Delon) a Philippe (Maurice Ronet) na první pohled dva mladí muži, kteří si užívají život plnými doušky na italské reviéře. Ve skutečnosti je mezi nimi však nepřekonatelný rozdíl, postavení a moc, které člověku dávají peníze. Philippe může rozhazovat plnými hrstmi a Tom, nepříliš úspěšný herec, je závislý na tom, zda zůstane v Philippově přízni. Uzavřel totiž s Philippovým otcem obchod, má přivézt marnotratného syna zpátky domů do Ameriky a pak teprve dostane plnou výši odměny. Philippe dává Tomovi najevo, jak jím pohrdá a jak hluboký je mezi nimi rozdíl. Tom touží nejen po životě, který mu nebyl dán, ale i po Philippově dívce, což ho nakonec dovede k riskantnímu plánu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (124)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pohoda je to hlavní, co se Vám vybaví, když budete vnímat prvních pět minut. Následně procitnete a zjistíte, že nic není tak růžové, jak se na první pohled zdá. Pak se pocity budou prohlubovat a vznikne dokonce i nenávist k některým postavám tohoto filmu. Říkám to proto, že byste to do prvních dvaceti minut filmu ani neřekli. I proto musím říct, že tak dobrý thriller jsem vážně nečekal a postavu Alaina Delona jsem si naprosto dokonale užil. Takovou postavu opravdu jen tak nezapomenu. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Za mě se jedná o průměrný film, tzn. nebylo to špatné, ale ani ne extra dobré. Filmu by slušel lepší úvod, dále se tam nacházely nudné zdlouhavé scény. Avšak postava Alaina Delona mi byla sympatická, i když bych záporákovi fandit neměl, ale získal si mě více, než Maurice Ronet. Konec pak byl celkem fajn. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

René Clément dokázal i v prostředí plném sluníčka a krásných barev vytvořit mrazivý thriller. Mladičký hezounek Alain Delon v roli psance rozervance, kterému musíte držet palce (básnické střevo :-)), femme fatale Marie Laforêt (i když léty zkrásněla) a Maurice Ronet, doplativší na svoji aroganci, předvádějí neskutečné herecké orgie. Atmosféra postupně houstne a vrcholí jednoduchou, ale drsnou a kulervoucí pointou. Tenhle klenot ukazuje (a dokazuje) co většině dnešních thrillerů chybí. 100%. ()

Markussis 

všechny recenze uživatele

Jak jen popsat můj nejoblíbenější film? Toto dílo má pro mne ve všech ohledech punc naprosté a vytříbené dokonalosti. Všechny aspekty ( herci, scénář, hudba) vytvářejí neuvěřitelně hlubokou a hlavně nadčasovou atmosféru. Tímto dílem se René Clément pro mne stal nesmrtelným režiserém, který své obrazy na filmové plátno přenáší prostředky mající základní podstatu v jisté evropské renesanční esenci. Tyto jisté archetypální prostředky poté následně ve spojení s akční americkou knižní předlohou vytvářejí Thriller, který má všechny důležité prvky stálé a intenzivní uhrančivosti, bez ohledu na plynutí času a měnící se trendy. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nepřestává mě fascinovat ta letní nálada a pohodová atmosféra v kontrastu s temným příběhem a kriminální zápletkou. Co tady předvádí Alain je neskutečný. Občas jsem si musel připomínat scénu z lodi, abych nepovažoval Toma za pouhýho floutka v letních exteriérech, ale když si člověk uvědomí s jakou samozřejmou drzostí se Tom choval, tak ho až mrazí. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se na italském ostrovu Ischia a v Římě. (Cucina_Rc)
  • Jedná se o první filmovou adaptaci oblíbeného románu Patricie Highsmith Talentovaný pan Ripley (The Talented Mr. Ripley, 1955). Příběh se stal předlohou pro četná televizní, divadelní i rozhlasová zpracování. (NinadeL)
  • Režisér si Delona nemohl vynachválit. Do puntíku plnil vše, co si režisér přál, a je vynikajícím posluchačem. (theSaint)

Související novinky

Reklama

Reklama