Reklama

Reklama

Hořčice mi stoupá do nosu

  • Francie La Moutarde me monte au nez (více)
TV spot 2

Obsahy(1)

Chtivé studentky, žádostivá snoubenka a svůdná hvězda, ale ve skutečnosti toho má Pierre Richard plné zuby. Pierre je učitelem v provinčním francouzském městečku. Ve volném čase píše pro svého přítele-fotografa články do místních novin a pro svého otce připravuje projevy do jeho volební kampaně. Jeho snoubenka Daniela učí na téže škole tělocvik a neustále na něj dohlíží, protože Pierre je obklopen drzými a vyzývavými studentkami. Takto klidně a spokojeně by žil Pierre i nadále, kdyby nedošlo k výměně tří složek s různým obsahem. V jedné jsou písemky z matematiky, ve druhé otcův předvolební proslov a ve třetí pikantní fotografie filmové hvězdy, která v blízkosti jejich města právě natáčí svůj film. Pierre okamžitě sedne do svého malého autíčka a jede vše napravit. S nonšalancí sobě vlastní mění vše kolem sebe v naprostou katastrofu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (186)

wayne99 

všechny recenze uživatele

Společně s filmy Jsem nesmělý, ale léčím se, Kopyto a možná ještě prvotinou Roztržitý, patří tenhle film k opravdovým skvostům Richardovy tvorby. Navíc je ve filmu použitá asi nejlepší hudba Vladimira Cosmy, která byla vždy vynikající. K tomu všemu naturalizovaná Francouzska Jane Birkin, Henri Guybet a spousta dalších známých herců ze sedmdesátých let. Podpořený původním českým dabingem představuje snímek dílko, kterému ve svým žánru k dokonalosti schází opravdu jen ten pověstnej nejmenší možnej kousek, jestli vůbec… ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Jedna z nej komedií Pierra Richarda. zápletka je velice prostá on jako profesor matematiky má napsat otci doktor a starosta projev ,řediteli opravit písemnky a pro kamaráda novináře článek do novin. Vše má v deskách ,jenže studentky mu ty desky zpřehází či spíše obsah a je scénář na světě. Pierr to záhy zjistí a tak mu nezbývá než to vše zase sehnat a dát do pořádku. Že to nebude lehké tak to je víc než jasné. Dostane se až do nátačení westernu a k herečce domů kde ztráví noc. Nevědomky to pak vše poví šéfovi novin ,který si to nahraje a vytiskne což samozřejmě celou věc ještě víc zamotá. Otec doktor se to dozví v průběhu operace. (chudák pacient a personál ,jak sám povídá dneska není ve formě). Situační komedie kde naplnou může Pierre Richard předvéct svoje pohybové nadání a skvělou komiku. ()

Reklama

Pecival 

všechny recenze uživatele

Podíval jsem se na to hlavně kvůli Jane Birkin (protože v poslední době přicházím na chuť Gainsbourgově hudbě), ale tady jsem její půvab nemohl tolik ocenit, protože ta její role je občas docela protivná. Jinak ale film rozhodně obsahuje slušnou porci vtipu a pár dokonalých scén (útok indiánů, nepovedenou operaci, hodina matematiky), standartního Richarda a celkově docela pohodovou atmosféru. Škoda, že se film tak pomalu rozjíždí, protože je čím dál lepší a graduje do docela překvapivého finále. Tři a půl. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezapomenu na ten pohled z okna, kdy dole leží sádrový krunýř a od něj vedou bílé ťápoty. Trochu ztřeštěný a na Richarda místy i dost černý humor (operace) se tu doplňuje s docela inteligentním pohledem na moc médií. BTW ti co pořád tepou dabing, by se někdy měli podívat na některý ze starších filmů jako tenhle s původním dabingem z Filmového studia Barrandov dabing. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemně zábavná a vtipná komedie s kapkou ztřeštěnosti a škodolibosti pro neodbytný svět médií a pletichařský svět politiky. Učitel matematiky Pierre Durois (dobrý Pierre Richard), díky své naivní roztržitosti a vtípku svých dospívajících žákyň, rozviřuje život svého malého městečka, které lační po senzacích. Obzvláště jeví-li se učitel jako milenec herecké hvězdy Jackie Logan (Jane Birkin). Začíná hon novinářů v čele Albertem Renaudinem (Julien Guiomar) a jeho synovcem Patrickem (Henri Guybet) po senzačních podrobnostech a detailech. Začíná popírání a zahalování domělé pravdy stranou starosty města Huberta Durois (Claude Piéplu), který byl otcem Pierra. Další zajímavé postavy: žárlivá Pierrova snoubenka Danielle (Danielle Minazzoli), tělocvikářka, puritánský ředitel gymnázia (Jean Martin) a skutečný milenec Jakie Harry Welsinger (Clément Harari). Roztržitá, bobtnající, usmiřující a bouřlivá ve svém závěrečném finále, se škodolibým nadhledem k přetvářce a lačnosti po každé zdánlivé senzaci. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • V čase 00:22:44 vymění Pierre (Pierre Richard) úspěšně desky – podsune otci desky s jeho projevem a získá desky s fotkami herečky. Pro kontrolu desky otevře a je vidět snímek nahé herečky vstupující do bazénu. Takovou fotku ale novinář nemohl udělat, když se schovával a fotil pouze v bazénu. (HonzaR.)
  • Snímek se natáčel v jihofrancouzském městě Aix-en-Provence. (aniiicka)

Reklama

Reklama