Reklama

Reklama

Drsný chlapík

  • Francie Le Ruffian (více)

Obsahy(1)

Ve filmu Drsný chlapík představuje Ventura dobrodruha, automobilového závodníka, zlatokopa, ale především muže, který nikdy nezapomněl na svého přítele. Především pro něj chce vyzdvihnout zlatý poklad zpod kanadských vodopádů, který tam musel utopit, aby si zachránil holý život. Gérard je totiž po nehodě na invalidním vozíku a na nákladnou operaci, která by mu mohla pomoci, nemá dostatek peněz. Aldo navštíví Gérarda a svou dávnou lásku Eleonoru a začíná připravovat výpravu do Skalistých hor. Neví, že celou přípravu sledují indiáni, kterým Aldo i s pokladem tehdy utekl. (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Drsný chlapík, od něhož si možná budete udržovat určitý odstup ... čistě pro jistotu, abyste se náhodou nespálili - než se s ním blíž seznámíte ... než mu nahlédnete do duše. Jeho dobrodružství možná maličko nahlodal zub času, ale on sám je ze staré školy - pro něj je důležitý tlukot srdce, tikot hodin kdesi vně jeho příběhu pro něj vůbec nic neznamená. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Život máme k životu. A na věčnosti si odpočinem." Mám rád kluky plný života, kterejm nic nemůže zkazit dobrou náladu. A přesně takoví jsou Aldo a Gérard. Mně by třeba poněkud vyvedla z míry bitka proti celý hospodě, topení se pod vodopádem nebo pád z Eiffelovky, ale tihle dva to berou jako zpestření života. Trochu mě tím nakazili, takže na úvod zkusím zopakovat Gérardův skok s kryplkárou do vody a podle výsledku se rozhodnu, jakou blbinu si dám příště. Tohle je prostě zábava pro opravdový chlapy ... a taky trochu pro mě. ()

Reklama

borsalino 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že kdyby ve filmu nehrál Lino Ventura, šlo by téměř o propadák. Myslím, že osobnost tohoto herce drží celý film nad vodou, nicméně se domnívám, že je ve filmu mnoho dějově prázdných nebo zbytečných míst, zapletka je řešena jaksi mimochodem a postrádal jsem prakticky jakékoli napětí. Jak byl slabý film, byl slabý i konec, jak podvedení komplicové shlížejí z hřebene kanadských kopců, jak se ti dole radují... Takže za tři, ale jen kvůli výkonu Lina Ventury. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Lino Ventura se mi jako drsný chlapík velice zamlouval, v jednom okamžiku muž bez slitování, v druhém okamžiku kamarád na život a na smrt a vzápětí tři v jednom, dobrodruh, snílek, svůdník (baronka skvělá).. Ona celá ta partička přátel byla moc sympatická, krásná příroda, vodopád zejména, k tomu milý hudební podmaz a jedno velké dobrodružství o cestě za zlatem, které mi stálo za to vidět.. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Lehce nabyl, lehce pozbyl. Takže se přímo nabízí, že bude muset opět nabýt a je dost pravděpodobné, že přitom bude muset, Aldo, nejednou i nabít a možná (znovu) zabít. Potom už stačí pár správných přátel a mecenášku baronku mít a na netradiční výlet, za zlatým pokladem, je vzít. Přátelství si sice za něj nekoupíš, zdraví (nohy) jim za ně taky nevrátíš, ale není zase tak špatné, JE mít. Člověk s nima může víc, než jen snít. Taková věc si samozřejmě zaslouží zapít a není špatné u toho, E. Morriconeho a C. Cardinale mít. Jen je potřeba se před indiány, stále na pozoru mít. [Lino Ventura, E. Morricone, nádherné scenérie divokých nespoutaných Skalistých hor a čisté nefalšované přátelství dvou věčných snílků, to jsou atributy, které vás i přes absenci plnohodnotného scénáře, spolehlivě u snímku udrží. Le Ruffian je čistě pocitová oddechovka, pro některé možná i potřebný životabudič, dokazující, že to jde i čistě přírodní (filmovou) cestou, bez chemie na předpis].75% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Goldenu, Invermere, Yoho národním parku - Wapta Falls (vše Britská Kolumbie, Kanada) a v Montrealu (Quebec, Kanada). (Snorlax)

Reklama

Reklama