Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Důstojník ruské FSB, nástupce KGB, se zamiluje do Američanky, která pracuje jako trader v ruské bance. Špionáž v několika zemích, vysoké finance a romantika. (Film+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho jsem na ten film čekal a pak jsem tak dlouho čekal na to, až si ho nějaký titulkář všimne a do češtiny/slovenštiny přeloží, až s tím vyrukovala Alza se svojí půjčovnou a udělala titulky i dabing. Za 45,- Kč mi nedělalo potíže si to půjčit a přehrát a... nebýt zklamán, ale ani zas kdo ví jak moc nadšen. Dujardin je poměrně neokoukaný, ale produkce za velkou louží na něj zatím moc neslyší a tak když dostane štěk, je to jen doslovný štěk. Na Möbius jsem čekal od prvního traileru, protože mě zajímalo, v čem se tenhle Frantík ukáže víc, než v bezmluvném Artistovi nebo ztřeštěných OSS. Nezklamal a klidně by mohl z fleku vyměnit Craiga na Bondově pozici, ačkoliv by musel dost zapracovat na britském přízvuku :) ~ Möbius není zas kdovíjak inovativní, je to špionážní romantický thriller, kdy ona je více či méně ne/vědomky nasazená pod jeho dohledem a on se do ní zakouká, ačkoliv je tohle přímo agentova zhouba. Do všeho tam ale nekecá jen jedna agentura a tak je o zábavu a propletence zájmů a zamlčování postaráno. Většina tohoto dění je poměrně zajímavá a je i zajímavé i skrývání vztahu jím před jeho agenturou, ačkoliv se to víc a víc komplikuje, potud bych byl ochoten a rád dát ****, protože mi to přišlo zajímavé a drželo to moji pozornost u filmu. Bohužel poté, co je vše dokonáno, konec postupně sklouzává do lehkého patetična a nesmyslnosti a rozplyzne se do pryč, což je velká škoda, protože si umím představit tolik scénářů, šťastných i těch černých, i těch šťastně nebo černě otevřených, kdyby se, sakra, nějak zužitkovala jako "agentovnost", ale ono se to zazdí takovýmhle koncem, který jakoby nepasoval do toho, co se odehrávalo tu hodinu předtím. A to je fakt velká škoda. Francouzsko-anglicko-rusky ukecaná francouzsko-belgicko-lucemburská koprodukce mohla z tohoto poměrně krátkého, ale ne nezajímavého filmu vyždímat mnohem víc, místo toho zůstala jen na půli cesty k výtečnému špionážnímu thrilleru s roztřeseně se propleteným párkem Pegasů... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Moderný špionážno-romantický triler, ktorý svojim spôsobom naväzuje na zlatú dobu francúzskej starej krimi školy. Neustále niekto tajomný sleduje niekoho tajomného, stále sa jazdí autom a všetko sa berie maximálne vážne, pokiaľ nerátam jednu trápnu poznámku ohľadom orálneho sexu. Raz sme v Moskve, inokedy na ústredí CIA a tak ďalej. Problém je skôr v tom, že táto koprodukcia asi trpela nedostatkom financií a tak tie lokácie nedokáže poriadne využiť a my si ich tak dostatočne nemáme šancu vychutnať. No a erotické scény tiež nie sú veľkým lákadlom. Scenár je OK, len sa v ňom okrem postáv nebude vyznať ani divák. Poteší ale záverečný zvrat a celkové vyústenie príbehu. V tomto prípade by som asi privítal aj nejaký ten inteligentnejší hollywoodsky remake, napr. od Greengrassa, ktorý by dokázal z látky vyťažiť maximum. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Duet fyzickosti v podaní De France-Dujardin v žánrovom prieniku špionázneho thrilleru a romantiky. Čo by v 50. rokoch tvorilo priemernejšiu, no dobre konzumovateľnú konkurenciu Hitchcockových filmov, pôsobí dnes už značne obohrane. Pozerá sa na to však celkom dobre, najmä vďaka obsadeniu. 60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Špión upřednostňující milostný cit před zásadami profese? Jako by pianista držel v ruce zapálenou petardu.. Romantický thriller s autentickou atmosférou. S akcí přichází až tehdy, kdy je to nevyhnutelné, jiskření mezi dvojicí De France - Dujardin působí uvěřitelně, především to jeho ryze chlapské skrývání emocí. Rozhodně nečekejte čtyři čísla na jachtě a vystřílení telefonního čísla Waltherem PPK do stěny kajuty. Škoda jen nevýrazného konce, který není tragédií ani happyendem a poměrně poutavou love story o zakázaném ovoci uvrhne do průměrnosti. Tim Roth jakožto Abramovič nebyl špatný, chyběl mu jen modrý dres.. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Trailer, ale hlavne teaser neskutocne klamu telom a lakaju na nieco, cim film takmer vobec nie je. Cim nakoniec ale je, ponuka velmi slusnu, zanrovo mozno oznacit ako love/spionaz zabavu, kde namiesto zbrani sa viac hovori a namiesto bojovej fyzickej konfrontacie sa milostne zapasi v horizontalnej polohe. Vysledkom je romanticka spionazna story, ktora umne korculuje medzi naivnostou a sarmantnostou. (EFM 2013) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. února 2013 v Paříži. (BMW12)

Reklama

Reklama