Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý Vašek Straka (T. Holý) neduživé pražské dítě, přijíždí na zotavenou ke svému dědečkovi, hajnému (G. Valach) na Šumavu. Začátek společného soužití není snadný, děda Vaškovi vyčítá, že je rozmazlený slaboch a nemotora. Chlapce si však zcela podmaní nové prostředí zvířátek, stromů a krásné přírody. Jakýmsi prostředníkem mezi dědečkem a vnukem je jezevčík Brok. Děda si s radostí začne všímat, že Vašek nezapře to, že pochází z lesácké rodiny a že má o vše v lese zájem. V lese žije jezevec „zabiják“, který již zahubil nejednoho psa. Také Brok má namále. Přesto se podaří psa společným úsilím zachránit a přátelství mezi mladým a starým Strakou je tím definitivně zpečetěno. (Česká televize)

(více)

Recenze (158)

dyfur 

všechny recenze uživatele

...tak a začala jedna skoro zbytočná trilogia....jediné plus je ,že tam hral Tomáš Holý,ale i tak to bolo pomerne nevtipné, pomalé,nudné,v rámci vymeny hercov hral slovák Gustáv Valach v českom filme-akoby nikto iný v Česku to zahrať nevedel ...všetci ostatní herci len asistovali hlavným postavám,ktoré tiež nemali čo ukázať.I ako decko som sa nudil..... ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Pěkný a roztomilý film pro celou rodinu. Skvělé herecké výkony malého Vašíka (Tomáš Holý) i dědy hajného (Gustáv Valach). Sérii už jsem viděla hodněkrát, ale nikdy mě neomrzí. V tomto díle se seznamujeme s hajným, jeho přáteli a celou krásnou Šumavou, kam přijíždí školák Vašek. Povede se jim zachránit milovaného jezevčíka, kterého ohrožuje jezevec? ()

Reklama

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Klasika českého filmu, kde se snoubí poetika přírody se sondou do rodinných vztahů (nevrlý otec neodpustil synovi, že se nestal hajným a najednou má vnuka na hlídání), kdy vše podtrhuje skvěle hrající Tomáš Holý (toho si opravdu zamiluje každý, i takový mrzoutský hajný) a menší drama kolem záchrany psa. ()

Diskantka 

všechny recenze uživatele

Pod jezevčí skálou, za trnkovy keřem, je to všechno stejný. Ano Češi to považujou za rodinnou klasiku a já to nenávidim. Občas bych chtěla bejt myslivec a brouzdat se s dlouhym psem po lese, to ticho chápeš, ale pak vám tam vaše dcera zaveze tohohle malýho smrada, co neumí na chvli držet hubu. Nejradši bych ho zavřela do ohrady k tý srně co má za chalupou. Tady cenim jenom Kemra a mam takovej pocit, že ani neni v tomhle filmu....whatever man ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film, který netřeba blíže představovat. Šumavská příroda v hlavní roli a do ní zasazený příběh malého Vaška, kluka sice z města, ale který není žádný zhýčkaný fakan a svého dědu lesníka má rád, i přes jeho občasnou nevrlou náturu. Václav Gajer se více než na příběh soustředil na krásy přírody ve které herci hrají vzorně a Holý se těm dospělým v pohodě vyrovná díky svému citu pro autentičnost. Dneska asi dětský divák s tímto filmem toho moc neobjeví, protože mu bude připadat svým pojetím nudný a zastaralý. Bohužel je to částečně pravda. 60% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (13)

  • Při točení osvobozování jezevčíka pes Tomáše Holého pokousal a on měl "šlinc" na tváři. To poté nechtěl říct svému otci, který se však o nehodě stejně dozvěděl. (Kuny27)
  • Pre natáčanie triku so snehom bol umiestnený fukár a do neho sa sypala polystyrénová drť. Polystyrén potom lietal, ako keby padal sneh, a jeho zvyšky majiteľ chaty nachádzal ešte po rokoch. (Zdroj: ahaonline.cz) (Raccoon.city)
  • Původně snímek neměl mít další pokračování. Náhodou se však dostal do Německa, kde zaznamenal veliký ohlas a stal se velmi oblíbeným. Následovala zakázka na další díl, což nakonec vedlo ke vzniku trilogie. (rockwoman)

Reklama

Reklama