Reklama

Reklama

Fantozzi

  • Česko Zrození pana účetního (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Věčný smolař Ugo Fantozzi se tentokrát představuje ve svém úplně prvním filmu, který u nás dosud nebyl uveden. I v tomto dílu se můžete těšit na jeho hezkou ženu a ještě krásnější dcerku, ale také na jeho trapasy v japonské restauraci, utrpení při odtučňovací kůře, sportovní nadšení při fotbalovém zápase a marnou snahu získat si přízeň slečny Silvaniové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

R.O.man 

všechny recenze uživatele

Fantozzi je tu! Večný smoliar a otrok firmy. Účtovník, ktorý je až po uši zamilovaný do kolegyne Silványovej, a milovaný jedine svojou manželkou a dcérou. V prvých dvoch dieloch mu manželku Pinu hrá menej známa Liu Bosisio. Vynikajúci bol futbalový zápas ženatých proti slobodným v úvode. Inak dobré, ale "iba" 3 hviezdičky dávam kvôli slabej, miestami až trápnej druhej polovice filmu. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Není dobře když vrcholem filmu je jeho samotný začátek a tohle je přesně ten případ. V podstatě jediným opravdu vtipným úsekem je Fantozziho vypravování se do práce, odtud ale úroveň celého filmu značně pokulhává a většina dalších pokusů o vtip je takřka od počátku odsouzena k nezdaru, často až menší či větší trapnosti. Stejně tak mi přijde nedostatečné seznámení se s postavou pana účetního, což by samo o sobě mohlo vydat na zábavný film. Tady se ale tak nějak podivně skáče zleva doprava. Ale co naplat, to nejlepší s panem účetním přicházi teprve v následujících dílech. ()

Reklama

ZetDaElO 

všechny recenze uživatele

Ako dieťa 80tych rokov som sa tešil na scénky ako futbalový zápas, zamestnanecký mrak, stavanie stanu alebo šprint z roboty na konci šichty. S odstupom času je škoda, že nebol využitý vo väčšej miere námet človeka milión proti obrovskej korporácií a namiesto toho je to niekedy až príliš zdĺhavá zlátanina s množstvom trávnych vtipov. Z nostalgie 5/10 ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Některé vtípky/gagy/nápady jsou skutečně potrhání-smíchy-hodné, kdo zná i další filmy série (v čele s nepřekonatelnými Maléry) zde pozná i tzv. klasické fóry, které se s obměnami objevují i v dalších dílech. Setkáte se zde se "starými, známými" postavami. Pro milovníky hrubého černého humoru a přehnané nadsázky je zde spousta pikantností... Bohužel tento snímek trpí nevyrovnaností a ve změti stále dalších a dalších gagů se nacházejí hluchá místa, bohužel možná až příliš často. Ale stejně jsem se dobře bavil, protože italský humor Paola Villaggia já prostě můžu :) ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Film jsem si sehnal, když jsem si přečetl, jak ho někteří srovnávají s legendárními Maléry. Abych byl upřímný, na Maléry pana účetního to zdaleka nemá, ale přesto je tento Fantozzi o něco lepší než ty poslední díly. Některé scény byly trapné, některé vtipné, ale ne vulgární. Akorát jsem nepochopil, proč příběh s odtučňovací věznicí, která byla v tomto dílu, použili i v Malérech (i když tam byla lepší a vtipnější, ale některé hlášky a scény z ní byly na chlup stejné jako v tomto filmu, ve kterém to bylo poprvé). Každého Fantozziho zachraňují sportovní scény. V Malérech to byl cyklistický závod (i když tam nebylo potřeba nic nezachraňovat), v Malérech 2 podniková olympiáda (jedna z mála dobrých věcí v tom paskvilu) a zde je to fotbal (možná ještě trochu lyže, ale tam už to bylo plné trapností). Viděl jsem verzi dabovanou Postráneckým, ale ani Fišer by mé hodnocení nezvýšil. Každopádně v rámci série je tento film (zatím, neviděl jsem všechny), co se kvality týká, ještě docela povedený. Edit únor 2008: Viděl jsem pokračování "Nesnáze pana účetního" a díl "Superúčetní", obojí bylo lepší než tento film (Nesnáze mnohem lepší), takže nejlepší díly série jsou Maléry 1, Nesnáze, pak Superúčetní a teprve pak Zrození, které se ale s Nesnázemi (a s Maléry už vůbec ne) nedá srovnávat, se Superúčetním je zhruba na stejné úrovni (no, možná o chlub slabší)! Další díly už směřují k odpadu. Sice asi tento můj soukromý žebříček nikoho nezajímá, ale je to jen pro informaci pro toho, kdo má rád Maléry 1 a chtěl by vidět nějaký další dobrý díl. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Fantozziho dcera je ve skutečnosti muž. (ČSFD)
  • Dům, ze kterého Fantozzi (Paolo Villaggio) seskakuje na silnici, se nachází v ulici Via degli Orti Variani. Silnice nese název Tangenziale Est Viale Castrense a slouží částečně jako městský okruh a přivaděč na dálnici. (San Miguel)
  • Ugo Fantozzi (Paolo Villaggio) bol účtovník obchodnej spoločnosti "Italpetrolcemetermotessilfarmometalchimica". (Raccoon.city)

Reklama

Reklama