Reklama

Reklama

Spectre

  • Velká Británie Spectre (více)
Trailer 2
Velká Británie / USA, 2015, 148 min

Režie:

Sam Mendes

Hudba:

Thomas Newman

Hrají:

Daniel Craig, Christoph Waltz, Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Monica Bellucci, Ben Whishaw, Naomie Harris, Dave Bautista, Andrew Scott, Rory Kinnear (více)
(další profese)

James Bond dostane záhadný odkaz z minulosti, který ho přivede na stopu známé zločinecké organizace. Postupně rozplétá složitou pavučinu lží, aby nakonec odhalil děsivou pravdu o SPECTRE. (Forum Film CZ)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (1 449)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Spectre.... Nu, žel, není tak spektakulární, jako byl Skyfall, ten měl víc momentů, kdy se kamera od Bond-busteru (Ano, tohle je nová kategorie, halelujah) mnohem víc klonila k jisté artovitosti a hravosti, zde k tomu nemá tolik prostoru, jednoduše proto, že se valná část snímku odehrává v žluto-písčitých lokacích (poušť, maroko, poušť... Ani ten Mexikajální svátek mrtvých nehýří barevností) a padouch, jakkoliv je ikonický, je svým charakterem příliš podoben Skyfallskému Silvovi a v některých pasážích přechází do sebeparodie. Dost ale srovnání s předchozím filmem, tahle Bondí část totiž sehrává podobnou úlohu jako povstání temného rytíře, překonat předchozí nemůže, musí na to tedy jít trochu jinak - a to se daří, ať už návratem klasických propriet (gorilózní űbermensch ve službách zlořádu) a velmi mírným a o to příjemnějším nadsazení a suchému humoru. Je to dobrej film, je to dobrej Bond, pakliže se budou další části ubírat stejným směrem, já budu spokojen. Ať už u toho bude Craig, nebo ne. PS: úvodní song je to nejhorší co jsem letos slyšel, mé uši začali sami od sebe krvácet, koleno se samo od sebe vzbouřilo a chtělo prchnout z kinosálu a krční tepna se pokusila samu sebe zauzlovat PPS: Pakliže to Gladiator15 uvidí z kinoripu, jak tvrdí je to jen NEBETYČNÉ PRASE, NEHODNÉ POHLEDU a také ukázkový čuramedán ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Bond interesantně stárne, to ovšem neznamená, že by neměl tah na branku. Neboť akce nabité spádným dějem jsou explozivní podívanou. Žel nové neznamená vždy lepší. Vnějšně nadupané, černý humor nechybí, ale nemohu se vyhnout pocitu, že vnitřně už ne tak působivý. S ubíhajícími minutami se mi v hlavě začala honit myšlenka, že už mě to vlastně až tak moc nebaví. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

V minulosti som s bondovkami skončil už pri predchádzajúcom diely, takže Spectre bol teraz pre mňa úplná premiéra a vzhľadom na až prekvapivo negatívne postoje, aspoň v rámci série som sa radšej pripravil na to horšie, ale nakoniec vôbec nebolo treba, som až prekvapivo spokojný. Zápletka je stále typicky bondovská, na čo sa neviem úplne naladiť a oproti predchádzajúcim Craigovým dielom mi to príde menej osudové a osobné, opäť je to ten agent, ktorému o nič osobné vlastne ani nejde, prakticky celý film sa len presúva z jedného miesta na druhé, kde niečo nájde alebo sa dozvie, čo ho posunie bližšie k jeho cieľu a v priebehu vystrieda niekoľko žien, čo ma nikdy nebavilo, takto mu ani nemám dôvod fandiť, keď mu o nič osobné nejde. Ale tentoraz mi to na moje prekvapenie ani moc nevadilo, konečne som sa ani chvíľu nenudil, tempo je svižné a má najideálnejšie rozloženie akcie a iných atraktívnejších scén. Takže nikdy netrvá dlhšie, aby sa zase udialo niečo zaujímavé. Čo sa týka obsadenia, tak Daniel Craig je už štandardne v poriadku, ťahá to úplne bez poblémov a veľmi ma potešil Dave Bautista, na ktorého strety s Bondom som sa vždy tešil. Klasické postavy ako Ralph Fiennes a Ben Whishaw nesklamú, ale hlavný záporák Christoph Waltz za moc nestojí, raz toho záporáka zahral skvelo, ale odvtedy nestojí za reč a nemá žiadny rešpekt a Léa Seydoux mi síce nevadí, ale hodí sa skôr na vrahyňu, než osudovú ženu, ktorú treba chrániť, na toto je moc chladná. S akciou nemám žiadny väčší problém, ani raz nedokáže skutočne strhnúť, ale tentoraz ma bavilo všetko, súboje, prestrelky a naháňačky na všetky spôsoby, vizuálne a aj technicky je to všetko výborne zvládnuté. A najlepšie je na tom súboj vo vlaku alebo snežná naháňačka s lietadlom. Ale všetka akcia je v poriadku. Technicky tu nemám žiadnych výhrad, Sam Mendes aj tentoraz odviedol skvelú prácu. Takže ani teraz to na lepšie hodnotenie nie je, v rámci žánru mám úplne iných favoritov, ale nemám nejaký väčší problém a spolu s Casino Royal je pre mňa práve Spectre tá lepšia Craigova bondovka. 66% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Je opravdu velmi lehké Spectre odstřelit. Oproti Skyfall je film méně důsledný ve vývoji děje (nejedna situace je divácky atraktivně pojatá, ale při bližším pohledu vlastně nedává moc smysl), razantně uhýbá od nastaveného konceptu předchozích dílů, mění důležitou událost série (na to jsou fanoušci vždy extrémně citliví) a jde zcela bez debat o příliš dlouhý film na to, že se v něm vlastně řeší poměrně triviální zápletka. Jenže jsou tu detaily, které rezonují a díky nimž si uvědomíte, že i v té rozpolcenosti Spectre nabízí víc, než průměrný akčňák. Jako když Bond pobaveně opilý mluví s myší, nebo stojí na mostě a váhá, jakým směrem se vydat. Není to nejlepší bondovka s Craigem, ale v určitých momentech mi přišla nejlidštější (i díky velmi dobré hudbě Thomase Newmana, který se tentokrát nespokojil s pouhou tupou akční výplní). A vůbec bych se nezlobil, kdyby šlo o poslední díl s Craigem, protože mu dokázal Mendes dopřát (pokud lze něčeho takového vůbec v nekonečné akční sérii dosáhnout) důstojné finále. A byla by škoda ho uměle natahovat. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

No paráda! Satira, alegorie, podobenství, nadsázka, vtip! Ani jsem už nedoufal, že se kdy vrátí duch starých bondovek a hle...je to tu. Beru na milost Craigovu opičí držku a jeho blond vlasy, jelikož tohle je prostě Bond. Skvělá muzika (kromě úvodního songu, to je vskutku odporný hnus - nejhorší skladba z celé série!), vynikající intro (co naštěstí nevystřílelo to nejlepší hned na začátku), parádní titulky na začátku, božský karneval - Den mrtvých a pak už jen akce stíhá akci s drobnými prodlevami, co nevadí. A fanoušek si užije (jo, užil jsem si je naplno a ani hned všechny neodhalil) odkazy a citace na bondovky Doktorem No počínaje, přes V tajných službách jejího veličenstva a Skyffall konče (mám pocit, že snad ze všech 23 bondovek se objevilo něco). Já opravdu nemám co vytknout, snad jen že v reálu by padouchové výbuchy nepřežili (a to je právě ona skvělá nadsázky a parodie!), a upřímně lituji ty, co je film zklamal. Leč tak to prostě je - není režisér ten, co by se zavděčil divákům všem. VIVAT BOND! p.s. formát 2D nesmírně potěšil! skvělé kino ()

Galerie (186)

Zajímavosti (58)

  • Pracovní název filmu byl Bond 24, neboť šlo o 24. snímek slavné série. (Lucasion)
  • So stopážou 148 minút sa Spectre stala najdlhšou bondovkou, ale so 163 minútami ju prekonala už tá budúca, Nie je čas zomrieť (2021). (Lucasion)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Kolik stála reklamní kampaň na nového Bonda?

Kolik stála reklamní kampaň na nového Bonda?

09.10.2021

Nové bondovce Není čas zemřít se v kinech daří. Snímek s loučícím se Danielem Craigem má z mezinárodních trhů už přes 120 milionů dolarů, po druhém víkendu míří přes 150 milionů, a americká premiéra… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

11.05.2021

Tak se zdá, že si dvojce herců ze Spectre Daniel Craig a Dave Bautista zopakují svoji spolupráci. Bautista se totiž čerstvě upsal pokračování detektivky Na nože Riana Johnsona od Netflixu. Režisér… (více)

Reklama

Reklama