Reklama

Reklama

Neuvěřitelná dobrodružství Tada Stonese

  • Česko Dobrodružství Tedyho Stonese (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tad, snílek pracující na stavbě, je díky záměně za slavného archeologa poslán na expedici do Peru. S pomocí Jeffa - svého věrného psa, neohrožené archeoložky, němého papouška a podvodníčka, se pokusí zachránit bájné Ztracené město Inků před zlou skupinou lovců pokladů. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (54)

kaylin 

všechny recenze uživatele

V poslední době vzniká poměrně velké množství animovaných filmů mimo Spojené státy americké. Je to pochopitelné. Animované filmy jsou jedněmi z nejoblíbenějších, protože na ně chodí většinou celé rodiny. Rodiče vezmou děti a hned je tu i dvojnásobek tržeb za lístky, než na jaké by se dostal film standardní. Jenže... Německé "Hurá do Afriky!" bylo hlavně ekologickou agitkou bez originálního příběhu, Podobným snímkem je i australský "Happy Feet 2", němečtí "Hrdinové z říše Gaja" také zrovna neoslnili, i když to už je kousek starší jako norské "Zachraňte Jimmyho", od kterého jsem očekával rozhodně víc. Čím tedy mohl překvapit film, který se natáčel ve Španělsku? Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/las-aventuras-de-tadeo-jones-2012-35.html ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jsi tu jako stavební dělník a ne jako archeolog........... U úvodní sekvenci můžeme vidět odkazy na filmy Lara Croft a Indiana Jones. Což mě možná mělo odradit. Ta "kopírace" sálá z celého příběhu. Na kreslený, komediálně rodinný příběh je tam až moc mrtvejch. CITÁT - Tak se připravte, pane Maxi Magore.... Nejdříve jsem dal za tři hvězdy, ale když už tady po sobě čtu tento komentář, zjistil jsem, že jsem to přehnal. Snižuji na dvě:) ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Řekněme, že tak neuvěřitelné dobrodružství to zase nebylo, ale jako debut režiséra Enriqua Gata to není totální propadák. Diváci odchovaní Indianou Jonesem se totiž nespokojí jen tak s něčím. Jenže ten byl především dobrodruh, zatímco Tad je snílek, který o dobrodružství jen sní a náhodou se s ním potká. Hlavní problém ale vidím v tom, že děti to nejspíš neosloví. Jak mužský hlavní hrdina, tak ženská hlavní hrdinka působí na první pohled starším dojmem a tomu se přizpůsobil i dabing. Vtipné momenty byly celkem předvídatelné. Pravda je, že mezi současnými animáky je to stále jako živá voda, protože ostatní se podobným tématům věnují jen zřídka. Na druhé straně to může i dospívajícím připomenout, že vzdělání se stále častěji nejen u nás stává přežitkem a že k tomu, abyste něco dělali potřebujete hlavně nadšení, odhodlání a chuť. Pro nás, kterým bylo vtloukáno, že si musíme udělat školu, jinak se můžeme stát maximálně popeláři je to něco nového. Ale u současné generaci mileniálů to je bohužel čím běžnější. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Z animáku cítiť kvalitné spracovanie, ako keby mali v ňom prsty Američania. Zápletka je vtipná, svižná, má spád a je ľahká, pohodová, presne na spríjemnenie animovaného zážitku. Niektoré postavy boli niekedy až príliš "tlačené"...ten Mexičan, a samozrejme nesmie chýbať typické klišé - lži, podrazy a láska medzi hlavnými protagonistami, ktoré vyvstávajú v závere filmu. Napriek tomu zostávajú v spomienkach veľmi dobre spravené akčné scény a až na toho Mexičana nevtieravý humor. Hodnotenie: 75% ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Vlastně velmi příjemný animák, který si eklekticky vybírá ze slavných filmů a nestydí se za to. O originalitě nemůže být ani řeč, protože se tu "vykrádá" Indiana Jones, Lara Croft, Mumie a další slavné dobrodružné bijáky, které měly úspěch. Od začátku se jede podle jasného scénáře - hlavní hrdina je ňouma, který ale okouzlí nadšením a samozřejmě, že se ukáže jako hrdina a dívka jeho srdce mu nakonec lásku opětuje. Nechybí tu ani vtipný pomocník a zvířátka. natočené je to poměrně svěže, animace není úplně dokonalá a místy evokuje spíš lepší počítačovou hru, ale to vlastně tolik nevadí. Pořád se tu něco děje, takže není čas se nudit a všechno to tak nějak bez problémů odsýpá. Český dabing taktéž velmi slušný. Zkrátka jde o ničím nevybočující animák, který vydrží i dospělí a děti se u něj pobaví. Nic víc, nic míň. 60% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (2)

  • Hudbu k filmu nahrál Bratislavský filmový orchestr. (=woody=)
  • Podle komiksu „Tadeo Jones and the Secret of Toactlum", autora Javiera Barreira a Gorka Magallóna. (Zdroj: D-cinema)

Reklama

Reklama