Reklama

Reklama

Luxo junior

  • USA Luxo Jr.
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
USA, 1986, 2 min

Lampička najde míč na hraní a zažívá s ním spoustu legrace, dokud míček nepraskne. Když už si starší Luxo začne myslet, že si dá jeho dítě na chvíli pohov, Luxo junior najde další míč – desetkrát větší. (HBO Europe)

Recenze (150)

LeoH 

všechny recenze uživatele

A najednou víte, co si stolní lampička myslí, aniž by musela promluvit nebo dělat grimasy přimalovaným ksichtejčkem, víte to jen z pohybů, kterých by technicky vzato byla schopná reálná lampička z vašeho stolu, a plechového vrzání, které by přitom klidně mohla vydávat. A to je mnohem víc než precizně spočítané světelné odrazy a fyzikální modely, to je podstata skutečného pixařího kouzla. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Prvý krátkometrážny film z dielne Pixaru nemohol vyznieť ani lepšie a zaslúžene sa koniec koncov lampička dostala do loga Pixaru, bez nej hopkajúcej na písmene "I" sa to už nedá ani predstaviť. /90%/ __Krátkometrážna rozprávka "Luxo Jr." sa dá pozrieť na DVD disku rozprávky Toy Story 2. ()

Reklama

zputnik 

všechny recenze uživatele

Schopnost vdechnout postavičkám život je PIXARu vlastní. I ve svém prvním filmu PIXAR ukázal, že dokáže skvěle vyjádřit emoce, a to i u takových neživých věcí, jakými stolní lampy bezesporu jsou. Navíc: tento kraťas je výborně podbarven jazzovou hudbou. Prostě: paráda :o) Poznámka: stolní lampy z tohoto kraťasu žijí svůj život dál - stolní lampa se totiž stala nedílnou součástí loga společnosti PIXAR. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

John Lasseter, hrdý taťka, kterým vdechnul v tomto filmečku život stolním lampám a hlavně celého studia Pixar dokázal, že i neživé věci náhle ožijí a i když to tehdá bylo něco neobvyklého, bylo jasné, že tento patent, bude mít velikou budoucnost. Luxo Jr. je prvním filmem z dílny Pixar, který si z ní vzal i své hrdé logo. Jak krásně, dětsky, příjemně a ohleduplně zní tento dvouminutový filmík. --- 90 % --- ()

tron 

všechny recenze uživatele

... A odvtedy je symbolom pixaru stolná lampa. Už to čo-to vypovedá o tom, aká kvalitná a odvážna firma to je, iné by si za maskota zvolili huňatého medvedíka alebo ja neviem čo. Pixar však dokáže poľudštiť aj predmety – to je sila. Kraťas na YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=PvCWPZfK8pI ()

Galerie (6)

Zajímavosti (17)

  • Skákající lampa, která je logem studia Pixar, pochází právě z tohoto krátkometrážního snímku. (Timak)
  • Přestože je postava Luxa seniora mužského pohlaví, John Lasseter bral inspiraci pro tuto postavu ve své matce. (ČSFD)
  • Pro míček, který se v tomto animovaném snímku objevil, to nebyla jediná role. Spatřit jsme ho mohli i v dalších filmech od Pixaru, a to v Toy Story: Příběh hraček (1995), kde se valí na Buzze Rakeťáka ve scéně, odkazující na serii o Indiana Jonesovy, ve filmu Příšerky s.r.o. (2001) v pokoji malé Boo a v komedii Vrhůru do oblak (2009) v bytě mladé dívky během scény, kdy odlétá Carlův dům. (oje)

Reklama

Reklama