Reklama

Reklama

Běžci

(TV film)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Několik lidí na cestě do bezpečí – reálný příběh z blízké budoucnosti.  Po celosvětovém kolapsu civilizovaného světa zůstává část území Evropy neobyvatelná. Lidé tvoří malé skupinky, přežívající v bezpečných zónách, oddělených od sebe pásy země, na kterých už nikým neovládaná vojenská technika vytváří smrtelně nebezpečné „pasti“. Jediní, kteří dokážou přejít nebezpečná území jsou „běžci“. Na jednom z nich závisí osud několika lidí, kteří se rozhodli najít bezpečné místo pro nový život.
Tento film je postapokalyptickou science fiction s mimořádně sugestivní atmosférou. Autenticky zobrazuje obavy i naděje současného středoevropana a ukazuje možné (a bohužel i poměrně pravděpodobné) důsledky současného civilizačního a politického vývoje západní společnosti – ukazuje to, co si nepřipouštíme, co jen tušíme jako nejasnou obavu někde v pozadí naší mysli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (43)

K.O.S.A. 

všechny recenze uživatele

Trošku fallout po česku, není co dodat, skvělej snímek na český rozpočet i poměry. Btw. přijde mi trochu dementní komentovat, že takto nevypadá postapo svět. Nic takového ani v popisu filmu neni, "pouze" zkolabovala společnost, žádný bum bum atomovky se nekonaly , ani žádná smrtící epidemie, ani žádná godzilla, nebo útok emzáku, takže klídek. ()

snaked odpad!

všechny recenze uživatele

* za některé záběry. Ne, tak pardon... Ten závěr to opravdu zabil + když vidím to šílené nadhodnocení od zdejších uživatelů, tak nemůžu dát ani tu jednu hvězdu. Tohle bylo tak špatné. Předstírání na entou. Příběh ?!?!, herci HRAJÍ, že se člověk směje, ale spíš je to k pláči. "Tento film je postapokalyptickou science fiction s mimořádně sugestivní atmosférou." haha... Když se v celém filmu jen o něčem mluví a to něco není ukázáno, tak by to muselo být opravdu dobře zahrané, aby tahle konverzačka fungovala. Ale uvěřitelné to opravdu není. Čtyř- a pětihvězdičkovým hodnotitelům (i pokud jsou členy štábu Běžců) doporučuju pustit si Tarkovského Stalkera. Běžci metají odkazy na leccos, ale je to naprosto vyprázdněný film. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Za to, že to nebyla úplná katastrofa a je to jeden z (momentálně) posledních českých pokusů o sci-fi, hodně slabé 3*. Nějakou atmosféru to místy má, některé lokace ujdou a ani ten námět by nebyl k zahození - jen má nelogičnosti (To fakt ještě jsou NORMÁLNĚ fungující města? Kde ti borci sháněli jídlo? A jak dlouho je od toho kolapsu, že ani nepoznají jinou rasu? atd.) a není pořádně domyšlený. Herecky to za moc nestojí a že by to mělo aspoň jednu sympatickou postavu se taky říct nedá. Taky to působí poměrně lacině a nějaká hlubší myšlenka z toho taky nevypadne, spíš jsou jen lehce naznačené. Fakt, nebýt to český pokus o sci-fi, víc jak 2* nedám. Takhle to je na hodně, hodně slabé 3*. Ale když koukám, co jiného pan režisér ještě natočil, je to jeho nejlepší počin, bohužel. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptické vízie sveta majú jednu divácku nevýhodu. Ak sa jedná o film, kde skupinka ľudí hodinu a pol niekde ide, tak sa často stáva, že výplňou tohoto chodenia sú nie príliš dramaticky natočené sekvencie. Skupina je tak iba na chvíľu zdržaná nejakým problémom a ide sa ďalej. Je pritom jedno, či sa jedná o veľkoprodukciu typu Cesta, alebo český televízny film. Alebo aj hlavný inšpiračný zdroj, Konec srpna v hotelu Ozon. Máme tu však niečo, čo sme mysleli, že nie je v tunajších podmienkach možné natočiť. Takže buďme radi aj za pokusy, nabudúce to už možno bude plnohodnotné a myšlienkovo podnetné sci-fi, kde nebude všetko predvídateľné a niekto sa odváži vložiť do projektu viac peňazí. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Výprava výrazně pokulhává, ale i s tím málem se tvůrcům podařilo natočit na české poměry hodně zajímavý film. Postapo scifi? To si fakt nechám líbit. Práce s tajemnou atmosférou a tak trochu paranoiou je skvělá, stejně tak hlavní myšlenka filmu, která by si i zasloužila rozvést. Film hodně pracuje se záběry na ryze českou krajinu v potemnělém hávu a líbily se mi všemožné hrátky s kamerou. Za zmínku určitě ještě stojí slušná bojová choreografie (resp. nepůsobí směšně). Co se týče hereckých výkonů, ty jsou (jak je u našich filmů zvykem) trochu toporné a ty české kostrbaté dialogy jednoduše nepůsobí moc uvěřitelně. Každopádně krok správným směrem, za mě palec nahoru! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Zakuklenec (Duy Tran Bao) nosí plynovou masku vyrobenou v Sovětském svazu v roce 1983. Masku používali zejména příslušníci raketových jednotek. (sator)

Reklama

Reklama