Reklama

Reklama

VOD (1)

1943. Americká ponorka Tiger Shark se pokouší zachránit posádku britské lodě, která byla potopena Němci a bohužel přežili jen tři lidé – raněný muž, navigátor a zdravotní sestra Claire. Kapitán O'Dell zemřel za podivných a nevyjasněných okolností. Brzy se začnou dít tajemné věci, gramofon se spustí sám od sebe, loď je plná podezřelých zvuků… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušné, ale ja by som to oveľa viac vyhororoval, príležitosť, tesné priestory aj tma bola, tak na čo váhať ako Remišová pri medveďovi? Ale niektoré scénky s duchom kapitána, tentokrát nie Danka, vyšli veľmi dobre. Určite je to film, ktorý sa dá ešte prerobiť do mimoriadne hrozivého zážitku. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Skupina námořníků nabere na svou ponorku britské trosečníky. Jejich loď potopila německá ponorka. Mezi trosečníky je i žena a to podle pověry přináší smůlu. Ta na sebe nenechá dlouho čekat. Posádka zečně slýchat děsuplné hlasy. Sám se spustí gramofon, aby vyzradil poluhu, když je ponorka pronásledována napřítelem. Na trup někdo vyťuká morseovkou vzkaz. Pak se všem začne zjevovat mrtvý kapitán, který zemřel za záhadných okolností. Plavidlo se postupně stane neovladatelným a pomalu se stává plovoucí rakví, ze které není úniku. To není moc pěkná vyhlídka. Lidé uvnitř se stávají budoucími mrtvolami. Hlubina vám přinese i pár chvil plných napětí, třeba, když se po palubě ponorky bude kutálet hlubinná mina. Já jsem měla nervy napnuté jako špagáty. Bouchne, nebouchne. Zvláštní a tajemné zvuky moře ve mě nevyvolávaly zrvona příjemné pocity. Stísněný prostor ponorky také udělal své. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jediné plus tohto béčka je atmosféra. Ale je to natolko výrazné plus, že zakryje matný scenár, kvázi šokujúce zvraty a priblblé lakačky. Takže Twohy v podstate nesklamal, je to taký trochu lepší Anderson, aspoň pre mňa. Možno chýbala výrazná herecká hviezda v čele posádky. Nič proti Olivii. A záverečná šokujúca pointa, ktorú som očakával ako samozrejmosť. Vtedy tento prvok v mystery trileroch strašne letel. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vynikající duchařina z neobvyklého prostředí. Tak hustou atmosféru jsem u hororu už dlouho nezažil, byl jsem napajtý jak tětiva. Šáhnout mi uprostřed filmu někdo na rameno, asi bych proskočil stropem. Po záplavě všech těch japonských a japonskem nasáklých duchařin to bylo velice příjemné setkání s duchařinou, kde se duch ani pořádně neobjeví a v níž se v podstatě zase až tak moc neděje, ale přesto máte většinu filmu pocit, že máte hlavu mezi dvěma panely. A k tomu všemu má oblíbená Olivia Williams, jejíž nádherné tváře se nemůžu vynadívat. Půl hvězdičky ubírám za to, že ta atmosféra nepůsobí až do samého konce, ale končí dřív, než by bylo zdrávo. 4,5* ()

Galerie (7)

Zajímavosti (18)

  • Holt McCallany se naučil několik jo-jo triků pro roli Loomise. (Chatterer)
  • Každý vytvorený modul interiéru lode vážil cez 20 ton. (Arsenal83)

Reklama

Reklama