Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká část filmu se odehrává v nákupním centru v čase Vánoc. Prolnou se tu příběhy čtyř přátel, kteří zde pracují. Jedním je optik Tomáš (Richard Krajčo). Vystudovaný oční lékař má rád volnost a ženy, žije v obytném přívěsu na poli nedaleko obchodního centra, kde se prohání jeho kůň. Hezká Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku a provokuje výstředním oblékáním i přidrzlou otevřeností. Jejím krédem je nemilovat, aby nemohla být zraňována. Ráďa (David Novotný), nejstarší z přátel, pracuje v supermarketu jako manažer prodeje a bydlí s početnou rodinou v malém bytě. I když ji má rád, někdy by nejradši od toho chaosu utekl někam daleko.Zajíc (Jakub Prachař),čerstvě vystudovaný herec, marně obchází castingy a vlastně málokdo ví, jak se doopravdy jmenuje. Všichni ho vnímají v kostýmu ušáka, který rozdává dětem balonky. Každý z našich přátel má své touhy a sny a právě Vánoce jsou časem, kdy se mohou plnit. Dejme šanci zázrakům! Copak se pohádky nemohou žít? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (494)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Bezdějný rádoby "umělecký" a myšlenkově hluboký film. Nebavilo mě to:( V poslední době mě ty naše filmy spíš zklamou jak potěší. Je škoda, jak jsou Křídla Vánoc i přes pěknou myšlenku nezáživné, bezdějné a potencionálně nevyužité. Opravdu nebudu dobře hodnotit jen proto, že jsou v závěru dramatické momenty a emoce, když celý film jako koncept spíše nudí. Nechápu proč nepracovali se stavem Krajča. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Ono nadhození pouhého odpočinkového pobavení se však několikrát překulí do jiné polohy, kdy v prvním případě Tomáš po večeru s jednou svou vdanou milenkou, o jiné totiž nemá zájem, zažije zjevení anděla a ráno po probuzení má jisté nadpřirozené schopnosti. Jak by se mohlo zdát, hlavní zápletku tu netvoří žádné věštění či čtení myšlenek, což s ohledem na budoucí vývoj děje je škoda. Jeho nový „talent“ pouze protíná, místy i ovlivňuje romantickou a příbuzenskou stránku příběhu. Ve které každý hrdina řeší nějakou krizi. Během jedné ze svých „střešních“ párty, požádají přes Tomáše anděla o splnění přání, ať už vážně či ironicky, které by mělo vyřešit jejich problémy, ale samozřejmě i nevinná prosba v podobě klidných Vánoc v sobě může skrývat tragédii. Nejslabším článkem této části s ohledem na své kolegy je David Novotný, který jako jediný nezvládá využití potenciálu své postavy, především v emociálních scénách. Naopak hezky funguje chemie mezi ústřední milostnou dvojicí. I přes plno výtek jsou Křídla Vánoc v našim končinám povedeným krokem k odvážnějšímu výběru témat a důkazem, že dokážeme kvalitně natočit nejenom hořkou komedii. ()

Reklama

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že každý nakonec dostane to, co si přeje! (Proto bacha na to, co si přejete :) Ze začátku jsem si myslela, že to bude pěkná blbost a klonila se k hodnocení 2 - 3*, ale od půlky se mi to fakt líbilo a změnila jsem názor na 3-4*, nakonec tedy 3,5* s přimhouřením oka a pro podporu zajímavého netradičního snímku dávám 4*. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Někd se řeší, zda je kniha lepší než film. Jindy zda je trailer lepší než film. V tomhle případě říkám, že rádii proslavená titulní píseň Richarda Krajča s Klusem je výrazně lepší než tenhle rádobysentimentální snímek, tvářící se jako vánoční (?) pohádka (!) pro dospělé (?!). Zásadní problém mám s českými reáliemi (vím, nějak si ten film na sebe vydělat musel, příště info o PP, díky) a strašným castingem (Vica Kerekes jako balička dárků, co dává každému blbci z obchodáku? Krajčo s fetišem na okroužkované dámy?). Já tu nenašel ty emoce, ani sentiment, ketrý bych očekával, navíc tak "mrtvé" postavy bez vývoje a smyslu... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Na české pomery znesiteľné :-). Aj tentoraz sa tvorcovia nevyhli akejsi snahe o sociálny podtón, ktorý mi už pár rokov lezie krkom, ale napokon je to (našťastie) len romantický príbeh. Vedľajšie dejové línie ma nijako neoslovili, pár nadhodených tém by si zaslúžilo aspoň náznak vyriešenia... Hudba samotná si to na výsledku odmakala viac než scenáristka... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Píseň v úvodu filmu je „Alis's Song“ od hudebníků Ido & The World. (sator)
  • Tomáš Klus, který zpívá písničku „Cesta“ společně s Richardem Krajčem, která zazní ve filmu, se opakovaně objeví v televizi. Píseň samotná vznikla v roce 2012, autorem textu i hudby je Richard Krajčo. (sator)
  • Keď Vica Kerekes zistila, že sa má celý film odohrávať v nákupnom centre, povedala nie. „Ja nákupné centrá nemám rada," povedala. Nakoniec ju však presvedčila vlastná agentka, aby na kasting šla. A tam ňou boli všetci ohúrení. (Zdroj: aktuality.sk) (leila22)

Reklama

Reklama