Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Politická satira patří k tradičním pilířům české kultury a Česká televize ji nabízí v silvestrovském vydání. Blonďatá bestie v blázinci rekapituluje rok 2012 a nebojí se žádných témat. Pořad si zábavnou formou hraje s myšlenkou, že i korupci lze léčit. Humor a la terapeutické sezení, kde se herci v roli politiků zpovídají za své činy, je zrcadlem, ve kterém se může odrazit kdekdo. Cílem však je, abychom se všichni odrazili do roku 2013 s úsměvem ve tváři. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Tak ona se ta satira taky nedá dělat dokonale s takovým materiálem, který je tady dvacet let k dispozici, neboť čeho je moc, toho je příliš, pak tedy nastává smutný paradox, protože i kdyby se herci snažili sebevíc, originál je jen jeden a tudíž by byli k popukání jen samotní aktéři těchto kauz.. Nicméně, vzhledem k tomu, že jsem se pochcal jak sněhulák do svátečního přehozu při závěrečné promenádě v plavkách, dávám tři pizdy. Finále beru jako inspiraci pro nějaký hodně veselý mejdan, nohy na to mám, a když se nebudu hrbit, třeba dostanu v krabici nějakej ten krabicák. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Hodně rozpačitá televizně-divadelní záležitost o známých borcích z české politické scény. Pokud bych měla Blonďatou bestii okomentovat jediním slovem bylo by to "laciné". Tvůrci jen řekli to, co se obecně ví, a nedali tomu žádnou přidanou hodnotu. Psát humorně o politice není žádná legrace a v naší literární hhistorii to snad uměl jen Karel Havlíček Borovský a zejména pak Jaroslav Hašek. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když nám Petr Čtvrtníček s Jirkou Lábusem předčítali Ivánka kamaráda, byla to sranda. Pravda to, že to bylo původními aktéry míněno vážně, z toho mrazilo... Ale v podání obou herců to bylo legrační. Čas pokročil, korupce přes mnohé sliby různých vrcholných takykorupčníků žije vesele dál a dokonce bují do stále netušených rozměrů.... Je všude a tak jak na ní člověk naráží v běžném životě, začaly se na ní odezvy objevovat i ve filmech a na divadle... Nevím ale nějak mi tahle satira nesedla. Nemám rád pitvořící se herce, kteří někdy rádobyvtipným šklebem zacpávají suchá a trapná místa. A ten dojem jsem měl právě zde. Viděno v TV. Nedokoukáno. Sklenka zlaťáčků za snahu a to ještě z milosti. * ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Všechno co se dalo podělat, se v pokračování původní Blonďaté bestie podělalo. Od zprznění geniální písničky "Nevinná," přes další nevtipné písničky po špatné a nefungující prostřihy kamsi na louku, kde si herci vesele skotačí, přičemž to nemá v ději jediného důvodu a působí esteticky asi stejně, jako přejetá plechovka od Rumunského piva zkřížená s čevapčiči, které bylo nezvěstné po dobu několika týdnů pod pohovkou. Bloďatá Bestie klesla, ze svěžího a ironického kabaretu se transformovala do zbytečného ždímání a prázdné snahy o politickou satiru. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Rok dvoutisícídvanáctý byl na témata vhodná pro politickou satiru plodný jako právě ovulující cigánka. Pro obyčejné obyvatele naší země, kteří doposavad nebyli seznámeni s kouzlem proměny vína v hotovost, by se dalo říct „bohužel“, fanoušci týmu kolem režiséra Tomáše Svobody (tentokrát bez stardencující Barbory Polákové) a jejich politického kabaretu však mohou bouchnout šampaňské. Umělecká fikce uvězňující pány Béma, Bártu, Janouška a Škárku za zdi psychiatrické léčebny, nastavuje zrcadlo nejenom výše jmenovaným pánům, ale svůj odraz v ní bezesporu najdou i další postavičky našich luhů a hájů. A nám prostému lidu zbývá jen doufat, že následující rok neposkytne takové kvantum inspirace pro tvůrce trefně reagující na tuzemskou politickou scénu ………..asi ne, že?!?!? ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama