Reklama

Reklama

Z dvojnásobnej vraždy obvinia miestneho samotára. Skúsený agent FBI Stephen Broderick však neverí, že majú toho správneho muža. Začína sa nebezpečné prenasledovanie náboženského fanatika a psychopata, ktorý je presvedčený, že musí postaviť obdobu biblickej Noemovej archy. K tomu, samozrejme, potrebuje zhromaždiť dvojice živých "mláďat"... (TV JOJ)

(více)

Recenze (34)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Byla doba, kdy jsem tenhle film opravdu hodně sháněl. Dokonce jsem měl možnost hledat originální videokazetu v archivu Intersonicu, které sídlil v multikině Ládví. Prostě film nešlo sehnat a já tam tu vhs našel a i když šlo o jejich archiv a kopii měli mít, tak jsem ji z nich za nemalou sumičku dostal. Sláva Intersonicu byla pryč a tak na nějaké kazetě už asi nesešlo. Za 1500 korun jsem zaplatil převod z vhs na dvd a to jsem potom zapomněl v taxíku :-) A to už je tak 10-15 let :-) Naštěstí mne zachránila Prima Cool, která film uvedla ve svém programu a tak si ho dnes, po letech můžu úplně běžně stáhnout na netu :-) A navíc, po těch letech, to zase taková bomb nebyla. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Pre každého, kto má slabosť na horory, resp. thrillery s náboženským pozadím: o fanatických vierozvestoch, nebezpečných sektách, tajných rituáloch a krvavých obetách, aj pre toho, kto miluje desivé skazky o konci sveta, by mohla byť Archa neviniatok uspokojivou voľbou. No predsa tento film, ktorého centrálnu os vytvára spletité policajné pátranie po samozvanom mesiášovi, ktorý hlása skazu sveta, stavia archu a zápach mŕtvol prebíja vôňou šalvie, mal na viac. Je jasné, že sa Archa neviniatok pokúša napodobniť Mlčanie jahniat, ale aspoň to robí kultivovane. Napriek tomu, príbeh odsýpa podľa očakávania a postavy sú pomerne prvoplánové a v priebehu deja sa veľmi nevyvíjajú. Aj fanatický psychopat - Mordecai Booth, ktorý sa štylizuje do pozície spasiteľa ľudstva a vyzerá hrozivo - takisto mohol mať výraznejšiu charizmu. Dobrý dojem z filmu zachraňuje pôsobivé buranské prostredie hôr, ďaleko od civilizácie, tiež zaujímavý námet a pochmúrna atmosféra plná apokalyptických vízií a obáv o život. ()

Reklama

pfa 

všechny recenze uživatele

No, po šesti letech opětovného zhlédnutí musím shodit hodnocení (z původních osmi) dosti dolů. A to i když budeme brát v potaz, že se je jedná o céčkový film, výborný psychothriller to rozhodně není. Propracovanost zde opravdu chybí, za to klišat je tu až moc. Dobrý film pro přátele kriminálek, ale v rámci nižšího zařazení... [6/1O] ()

GlamourCat odpad!

všechny recenze uživatele

… a přitom začátek vypadal tak slibně! Vypadalo to na slušnou hororovou detektivku a potom se objevil „horal“ a bylo po atmosféře a pak už to šlo jen stále z kopce... jako kdyby tam mělo a muselo být všechno, co je na světě nejhorší. Poprava, sekta, fanatismus, nacizmus, pedofilie, noční můry, mrtvá zvířata, bible... a nakonec je z toho chaos a jen chaos, zosobněné zlo dostane pět minut před koncem kulku a nic.... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jako součást vysílání pro mateřské školky by to bylo docela koukatelné. Počítám, že dítka lačnící po napětí by ocenila, že v hlavní roli exhibuje zhruba desetiletý spratek, který svému fotrovi pomáhá řešit případy, co má na svědomí masový vrah. Tatík a celá FBI jsou v podstatě neschopní a bez plenkám stěží odrostlého génia by byli zcela bezradní! Překvapilo mě jedině, že chlapeček nebyl vyzýván i k určování DNA z nalezených biologických stop. Školou povinný detektiv však byl i tak skvělou náhradou za policejní psy, počítačové experty, vyšetřovatele i zásahové jednotky. Jednu hvězdičku za infantilní kvality filmu, půlku za Scotta Glenna, jehož vyžilý ksicht pro mě má své kouzlo a půl hvězdičky třeba za to, jak dobře se u "Archy neviňátek" usínalo. 39% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Film sa začal natáčať pod názvom The Ark (Archa). (beso74)
  • Režisér James Glickenhaus nahral ako jedného z adeptov na druhú hlavnú úlohu svojho syna (Jesse Cameron-Glickenhaus). Predtým ako ju spolu s nahrávkami ostatných uchádzačov o úlohu ukázal hlavnej hviezde filmu, Scottovi Glennovi, odstránil z nej synovo meno. Glenn označil práve tohto chlapca za najvhodnejšieho uchádzača o túto rolu. Keď mu potom povedali, že to je režisérov syn, nechcel tomu uveriť. (beso74)

Reklama

Reklama