Reklama

Reklama

Adam a pes

(festivalový název)
  • USA Adam and Dog
Krátkometrážní / Animovaný / Dobrodružný
USA, 2011, 15 min

Režie:

Minkyu Lee

Hudba:

Joey Newman

Obsahy(1)

Adam v ráji není sám, má tam nejlepšího přítele člověka, psa. Tento krátký film byl nominován na Oscara v kategorii krátkometrážní animovaný snímek. (mr.filo)

Recenze (25)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ještě předtím, než Adam potkal Evu, tak se v ráji seznámil se psem, na kterého se perfektně hodí přídomek "nejvěrnější přítel člověka", protože i po tom, co byl první pár vyhnán z ráje za prvotní hřích, se vůbec nic nezměnilo na věrné oddanosti psa vůči svému "páníčkovi". Jednoduchá animace s jednoduchým poselstvím! ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Sympatický milý kraťas na téma "pes, nejlepší přítel člověka". Mrzí mne absence hudby - zhudebněno je jen pár minut a je to škoda, soundtrack (i toho malého kousku) je perfektní a skvěle se hodí - a zvláštní animace, která mi zas až tak nesedla. Co říci na závěr. Lidé se takto někdy chovají a to nejen ke svému psovi, ale i jeden k druhému. Máme jediné štěstí, že psi "dokáží odpouštět". Lidé s tím většinou mívají větší problémy. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pořád si kladu otázku, co by se stalo, nebylo-li by prvotního hříchu nebo kdyby nám jej táta prostě odpustil, ale tak to vlastně jen my odpouštíme našim viníkům, jsem to ale neznaboh, chtít po Velkém a Všemohoucím Otci odpuštění. Ne, ne, jednou si za nás Adam s Evou kousli , zmetci jedni, a tak trpme a dokazujme, že si zasloužíme jeho pozvednuté obočí, jinak let´s go do prdele..pardon do pekla. Nu a tady byl ještě ten rozkošný a milující pejsek , no vidíte a ten má u mě větší úctu než ten velký spravedlivý frája, který je vždy tak nad věcí . ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou minutách jsem si říkala, to se to vážně takhle potáhne? Ale potom mi to ani nepřišlo a spíše to tomu dodalo to pravé kouzlo. Styl animace krásný a jednoduchý. Každopádně jsem se dozvěděla spousty nových faktů. Za prvé za dob Adama a Evy žili mamuti. Za druhé Adam evidentně neměl nádobíčko. Za třetí ani radši nemluvit o jeho výrazu mentála. Za čtvrté když byli vyhnáni z ráje, měli na sobě kožešiny, čili museli zabít zvíře... no to je teda zvrat... Bible tak záživná není. A za páté pořekadlo "pes - nejlepší přítel člověka" se traduje už od pradávných dob Adama a Evy aneb i přestože byl Adam debil a vysral se na něj kvůli Evě, tak s nima z toho ráje taky odešel. To jsem si jen chtěla rýpnout, ale celkově to na mě udělalo docela dojem. ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Adam a pes vypráví biblický příběh prvního člověka Adama a jeho spřátelení s potulným psíkem. Už zde strhávám body dolů — náboženské příběhy mě nezajímají. Neříkám, že by se mělo náboženství apriori vyloučit z nominovaných, ale dokážu si představit, že v širším výběru byly kvalitnější filmy. Prvních pár minut viděných z pohledu psa mi připadalo vcelku dobrých — líbila se mi ručně kreslená (ačkoliv nijak výjimečná) grafika. Byl jsem natěšený, jak autor využije zbytek stopáže. A nestalo se vůbec nic. Patnáct minut koukáme na potulujícího se psa a na to, jak pozná Adama. Ten je pak mimo záběry kamer vyhnán z ráje a následuje konec. Po prvotním natěšení jsem se během filmu několikrát přistihl, že netuším, na co koukám, a proč to vlastně vzniklo. To celkem shrnuje moje pocity z celého filmu: zbytečný. [Oscary 2012] ()

Galerie (5)

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama