Reklama

Reklama

Dva výtečníci

  • Česko Dva poldové (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill v roli policistů proti své vůli. Nouze a neustálé potíže s mafiány a jinými nepoctivci přivedou Buda do řad policistů, kteří navíc mají tak krásné motorky. V podstatě podobně je na tom i Terence. Brzy však poznají, že služba u policie byla jejich největším životním omylem. Dělají tedy všechno pro to, aby se uniformy zbavili. Ale vždy u nich nakonec zvítězí smysl pro spravedlnost. (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

otík 

všechny recenze uživatele

Komedie s dvojkou Hill – Spencer ve své nejlepší formě. Zahráli si chlápky hledající práci, kteří se shodou okolností dostanou k policii a stanou se postrachem místí bandy, která obchoduje s drogami. Film sice není zcela naplněn mlátičkami, ale přeci jen je jich docela hodně se slušnou choreografií, hlášky jsou suché jak vyschlý pomeranč a hlavně oba dva včetně Spencera vypadají výborně (navíc v policejních uniformách jim to fakt sekne) a zřejmě se u natáčení také skvěle bavili. Tento snímek patří určitě k tomu nejlepšímu, co natočili. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Hned z počátku se seznámíme se dvěmi výtečníky. Ale co se týče jiných společných snímků této známé dvojice je to poněkud důmyslnější. Příběh je sice přeci jen strohý, ale i tak jde poznat určitý pokus o nějaký příběh. Hudba a příjemné prostředí zaručí pěknou podívanou, ostatně jako vždy. Neříkal jsi, že jich je jen 5 ? Já jich vidím osmnáct! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi z tech slusnejch, ale ne nejlepsich filmu tehle dvojice. Velikej klad je krapet komplikovanejsi dej, kterej ale nedava bohuzel moc prostoru pro bitky. Par nich tu je a ty dve velky sou fakt paradni a kdyby mel film klasickejch 90 minut, tak to je ok, ale pri 115 by to bitek chtelo vic. Taky se urcite dalo vic vytezit z policejniho vycviku. Nastesti film obcas, kdyz se nic moc nedeje, zachranujou vcelku povedeny vtipky, ale opet, na 115 minut to nestaci. Dalsi klad filmu je podle me herectvi Spencera a Hilla, ktery se tady docela snazi, neni to nic uzasnyho, ale je to jejich nadprumer. I pres nekolik hluchejch momentu jsem se dobre bavil. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch komedií se Spencerem a Hillem, z nichž divákovi řada scén utkví v paměti na řadu let a s odstupem času pak pouze váhá, v kterém snímku to s touhle dvojicí bylo. Dva poldové jsou od začátku vtipní, rvačky umí skvěle pobavit a kriminální zápletka dodá filmu šmrnc. Kolik toho sneseš? - No, prvních deset litráků je v klidu. A po dalších začnu vyvádět. ()

Lukiš 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je dokonalá, druhá polovina už pomalu ztrácí tempo, ale ta závěrečná bitka mě velice mile překvapila - neskutečně dlouhá a vtipná. Mnoho skvělých vtipných scén (například demolice aut, rugby, bitka v obchodě s hamburgrami, kde Spencer dělá hluchoněmého), které se nikdy neokoukají. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (14)

  • V druhej polovici filmu si Wilbur Walsh (Bud Spencer) a Matt Kirby (Terence Hill) idú vybaviť účty s najatým gangom chuligánov na štadión Orange Bowl. Tento štadión bol postavený v roku 1937, takže v období natáčania filmu oslavoval 40. výročie svojej existencie a toho času mal kapacitu pre vyše 80 000 divákov. Štadión sa objavil aj vo filme Superpolicajt (1980), v ktorom si taktiež zahral Terence Hill; a neskôr aj vo filme Ace Ventura: Zvierací detektív (1994). V roku 2005 bol poškodený hurikánom Wilma a hoci škody boli opravené, nakoniec sa o tri roky neskôr rozhodlo o jeho zbúraní, aby na jeho mieste vyrástol modernejší štadión. (AxelWers)
  • Téměř celý film je natočen v Miami, výjimkou je scéna v bowlingové herně, která byla natáčena v Itálii. (NiaWolf)
  • V USA se film dočkal premiéry až na přelomu let 1979/1980 a byl zkrácen asi o 17 minut. (Jorge87)

Reklama

Reklama