Reklama

Reklama

Sudá a lichá

  • Itálie Pari e dispari (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva rozkmotření bratři se musí spojit v boji proti cinknutému světu hazardu. A možná i něco vyhrát... Floridské pobřeží hostí sportovní hry, kde změří síly ti nejlepší z nejlepších amerického námořnictva, pěchoty i letectva. Fair play ale ohrožuje mafie, která podvody a vyhrožováním ohýbá výsledky a vydělává na sázkách. K tajnému úkolu je tak povolán poručík Johnny Ferpo (Terence Hill), aby hazardní podsvětí odhalil. Ještě před tím ho však čeká náročnější mise: přesvědčit svého odcizeného bratra, s nímž ho pojí snad jen otcovo příjmení a láska k fazolím na cibulce, aby se k němu přidal. Charlie Ferpo (Bud Spencer) ale se světem hazardu nadobro skončil a úplně mu stačí jezdit se svým kamionem. Aby bratra přesvědčil, bude se Johnny muset uchýlit k tvrdšímu vyjednávání. Jako třeba prohrát Charlieho tirák v pokeru nebo mu nalhat, že jejich taťka oslepl a nutně potřebuje peníze na operaci. A to je teprve začátek jejich eskapád, při setkání s mafií budou navíc lítat pánve, tága i kulečníkové koule a samozřejmě také facky... Jednu z nejznámějších komedií Buda Spencera a Terence Hilla natočil Sergio Corbucci v italsko-americké koprodukci. Zatímco pro komediální duo šlo už o jedenáctou spolupráci v hlavních rolích, režisér s nimi točil vůbec poprvé. Všichni tři sice platili za výrazné postavy spaghetti westernu, Corbucci ale tehdy točil hlavně s Francem Nerem. Sudá a lichá (1978) se nakonec stala jedním z vrcholů spencerhillovské série a výrazným zástupcem žánrové vlny, kdy se italský film posunul od westernů k akčnímu policejnímu žánru – důraz na bombastickou akci, překombinované podfuky a groteskový humor ovšem zůstal. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

Fr 

všechny recenze uživatele

Sázet se nikdy nevyplácí. V tomto filmu najdete všechno co proslavilo tyto dva herce. B.Spencer je hodnej, dobráckej medvěd, kterýmu pořád ničej jídlo, T.Hillovi zase vyčůranost poznáte na očích. A nechybí samozřejmě přitroublí mafiáni. A hlášky (úsměv na rtu, dobrou kartu), kterým se směju stále. Některý filmy prostě nestárnou. Je s podivem, že se u tohoto filmu dobře bavili moji rodiče, pak já a teď i moje děti. A co jejich děti? Pojďte se vsadit? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já mám Buda a Terrence opravdu moc rád, ale tenhle film mi zas tak moc nepřilehl k srdci jako jejich jiné filmy. Je tam řada vtipných scén a hromada pomlácených nepřátel, ale nemůžu si pomoct. Řada scén je opravdu brilantních viz. scéna se zmrzlinami :))). Ale i přesto je to stále velice slušná komedie se vším co k těm dvěma mlátičkám patří. ()

Reklama

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Původně česky dabovaná verze patří k mým nejoblíbenějším filmům. Tuhle komedii jsem viděl několikrát a vždy se u ní řežu smíchy. Film obsahuje poměrně dost nesmrtelných hlášek, které dodnes v různých situacích cituji, a množství gagů, skvělých postaviček a vyladěných detailů dělá tohle dílo u mě dokonalým. ()

agathon 

všechny recenze uživatele

"Hmmmm, príma to voní. To jsou fazole na cibulce... Mám rád fazole na cibulce." - "Jo, ale tyhle jsou moje!" - "Když mě někdo najednou v noci probudí, vždycky pláču. A když pláču, tak musím vstát. A když vstanu, tak se naštvu. A když se naštvu, tak to někdo šeredně vodskáče"" - "Pípo, ty si trouba!!" - "Hej, ty přece nejsi Sam Stalion!?" "jasně že jsem Stalion. Schválně na mě zavolej, jestli se ti ozvu." "Hej, Same!?" - "Nikdy nesázím, sestřičko!" - "Jmenuju se Johny" "Jasně, ale pro mě si frajer!" ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Navnazen zdejšími vesměs kladnými komentáři jsem se rozhodl, že opráším toto DVD a zhlédnu ho. Když to mám hodnotit, tak bohužel je to pro mě veliké zklamání a možná nejhorší dílo od Spencera a Hilla pro mě osobně vůbec. Nechápu, jak toto může být považováno za jednu z nejproslulejších komedií od této dvojky. Už si ji asi nikdy nepustím. Hodnotím to dvěma hvězdami, abych tu mezi vámi nevypadal takl blbě. Jinak by to bylo za jednu! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • V místnosti, kde Charlie a Johnny hrají biliard, zní píseň "Andělé a fazole". Tuto píseň nazpíval Bud Spencer. (Terva)
  • Keď sa počas automobilových pretekov míňajú Johnny (Terence Hill) a Charlie (Bud Spencer) a hádajú sa, môžeme vidieť, že idú pred ostatnými autami a vedľa nich nikto nie je. Avšak v záberoch vnútri Charlieho auta môžeme vidieť vedľa okna autá, ktoré tam nemajú čo robiť. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama